Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » (Ghid) Ștergere cont WhatsApp

(Ghid) Ștergere cont WhatsApp

În acest articol detaliez pas cu pas procesul de ștergere cont WhatsApp vorbim despre ce înseamnă ștergerea pentru contul tău și dacă mai poate fi recuperat.

Atenție însă că acțiunea de ștergere este ireversibilă, iar contul odată șters nu mai poate fi recuperat. Așadar, înainte de a cere ștergerea lui trebuie să fii sigur că asta vrei.

Cum ștergi contul de WhatsApp

Pentru a șterge contul de WhatsApp deschide aplicația și urmează această cale: Setări ➤ Cont ➤ Ștergere cont ➤ Introduci numărul tău de telefon ➤ Apeși încă o dată Ștergere cont.

- Advertisement -

În acest punct, la fel ca în imaginile de mai jos, vei vedea că ești avertizat că ștergerea contului atrage cu sine și ștergerea istoricului mesajelor, scoaterea din grupurile de WhatsApp și ștergerea backup-ului din Google Drive.

Pentru Android, butonul de setări este în partea dreaptă-sus a ecranului, iar iOS, butonul de setări se află în partea dreapta-jos.

Cum dezactivezi contul de WhatsApp

Am găsit pe site-ul oficial și opțiunea de a dezactiva contul de WhatsApp. Această opțiune a apărut probabil în urma unei nevoi de a șterge un cont personal după ce nu mai ai acces la numărul de telefon folosit.

Tot ce trebuie să faci este să trimiți un mail către [email protected] cu subiectul Lost/Stolen: Please deactivate my account, iar în conținutul mailului să specifici numărul tău de telefon.

Atenție însă că dezactivarea contului nu atrage cu sine și ștergerea lui decât după 30 de zile. Altfel spus, ai la dispoziție 30 de zile să activezi contul pe un nou telefon cu numărul tău pentru a nu pierde contul/datele.

De ce să îți ștergi contul de WhatsApp

Personal nu găsesc multe motive care să ducă la acțiunea extremă de ștergerea contului. Singurul care îmi vine în minte acum este faptul că renunți la un număr de telefon sau vrei să ștergi un cont pe care l-ai făcut pe telefonul de la job înainte de a-ți da demisia.

Astfel te asiguri că oricine va fi persoana care primește numărul acela de telefon în viitor nu va avea acces la contul tău.

Dacă totuși vrei să ștergi contul pentru că nu vrei ca aplicația să mai aibă acces la datele tale și ești preocupat de ce se întâmplă cu datele tale online, atunci ar trebui să ștergi și contul de Facebook, dar și celelalte conturi de pe Social Media.

- Advertisement -

Schimbarea numărului de telefon

Aplicația oferă și opțiunea de a schimba direct numărul de telefon fără a mai trece prin procesul ștergere/creare cont nou. Aceasta se găsește la Setări ➤ Cont ➤ Schimbare număr.

Alternative pentru WhatsApp

Dacă doar pur și simplu vrei să ștergi WhatsApp, dar să continui să folosești aplicații de mesagerie instant, câteva recomandări ar fi: Telegram, Signal, Messenger și Skype.

Apropo de Telegram, am vorbit în articolul ce este Telegram de această alternativă pentru WhatsApp.

În concluzie, este foarte ușor să îți ștergi contul de WhatsApp, dar informațiile odată șterse nu mai pot fi recuperate. Așadar, dacă nu este o decizie fermă, recomand doar dezinstalarea aplicației, în acest mod poți reveni la contul tău oricând dorești sau au nevoie.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
2 Comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!