Sigur ai tot auzit în ultimul timp despre această aplicație și te-ai întrebat ce este Telegram sau dacă este mai bun sau nu decât WhatsApp. Ei bine, în acest articol vorbim despre cât de bună este aplicația Telegram și dacă merită sau nu să o folosești în locul WhatsApp sau Facebook Messenger.
La fel ca WhatsApp, Telegram este o aplicație de mesagerie care oferă utilizatorilor posibilitatea să primească și să trimită mesaje și diferite fișiere între două sau mai multe dispozitive.
Ceea ce deosebește foarte mult aceste două aplicații este că Telegram pare să nu alerge după profit și pune pe primul loc siguranța și confortul utilizatorilor.
Ce este Telegram și care sunt atuurile aplicației
În continuare vorbim despre atuurile aplicației Telegram și despre motivele pentru care consider că ar trebui să fie instalată pe telefonul tău.
Telegram este o aplicație sigură
Telegram se bazează pe un sistem puternic de criptare. Astfel, toate mesajele trimise pot fi văzute doar de tine și de cel care le primește. Această criptare se aplică și în cazul fotografiilor și fișierelor audio-video.
De asemenea, poți folosi și Secret Chats – un chat care nu permite forwarding și îți te lasă să ștergi elemente din conversație. Acestea, odată șterse, vor dispărea de pe ambele dispozitive și nu va mai exista o copie a lor nicăieri.
Interfață
Telegram are o interfață asemănătoare cu celelalte aplicații de mesagerie și odată ce o instalezi nu vei avea probleme de adaptare. Altfel spus, poți folosi Telegram la capacitate maximă încă din prima zi de utilizare.
Există și o variantă web
Nu depinzi de telefon pentru a folosi această aplicație. Deși pentru crearea contului trebuie să folosești numărul de telefon din motive de securitate, odată contul creat, te poți loga cu el și pe varianta desktop a aplicației și să folosești toate funcțiile care sunt disponibile și pe telefon.
Mesajele sunt salvate în cloud
Dacă dorești asta, mesajele pot fi salvate în cloud, astfel fișierele trimise nu depind de disponibilitatea persoanei cu care ai discutat sau de stocarea locală a telefonului sau a calculatorului. Cu alte cuvinte, dacă trimiți un fișiere unui coleg de muncă, acesta îl va putea downloada și peste câteva zile, chiar dacă tu ai șters conversația cu el (asta presupunând că nu era o conversație prin Secret Chat, caz în care fișierul nu poate fi recuperat).
Grupuri pe Telegram
Grupurile de pe Telegram suportă până la 100.000 membrii și oferă instrumente inteligente de administrare precum chat bots și diferite automatizări.
Într-o perioadă, nu mai știu acum, grupurile de Telegram erau foarte populare pentru cei care doreau să facă schimb de like-uri și comentarii pe Instagram. Acest fapt se datorează grupurilor care puteau fi manageriate foarte ușor, dar și a faptului că nu este o aplicație controlată de Facebook, care deține, în prezent, Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.
Un alt lucru interesant pe grupurile de Telegram este faptul că poți vedea câți utilizatori sunt online în orice moment, fapt care te ajută să vezi dacă este un grup activ sau nu.
Funcția Saved Messages
Aceasta îți permite să salvezi mesajele pe care le consideri importante sau de care ai nevoie mai târziu. Acestea odată salvate pot fi găsite într-un fel de timeline pe care îl accesezi foarte ușor din meniul aplicației.
5 motive să folosești Telegram
- este o aplicație sigură;
- este concentrată pe funcția de mesagerie;
- ușor de folosit;
- nu este deținută de Facebook;
- momentan funcția de grupuri este net superioară celorlalte aplicații.
Telegram vs. WhatsApp
În ceea ce privește rivalitatea dintre Telegram și WhatsApp, opinia mea este că aceste două aplicații nu se exclud, ci mai degrabă pot fi folosite împreună, pentru scopuri diferite.
Spre deosebire de WhatsApp, Telegram se concentrează pe funcția de mesagerie, astfel nu poți pune story-uri și nu oferă elemente care te pot distrage de la conversații. Fapt care transformă Telegram într-o aplicație perfectă pentru cei care vor să țină legături profesionale cu clienți și angajați.
Ar mai fi de spus și faptul că nu sunt aici doar să laud Telegram. Din păcate nici măcar nu folosesc aplicația foarte mult deoarece oamenii cu care vorbesc nu sunt încă aici. Folosesc Facebook Messenger pentru a discuta cu prietenii și familia, iar pentru job am Skype și Mail. Cu toate astea, dacă aș avea cu cine, aș renunța ușor la Skype sau Messenger pentru a trece pe Telegram.
În concluzie, sper că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine ce este Telegram, dar și să iei o decizie dacă dorești sau nu să folosești această aplicație.
Mi-ar plăcea să citesc și părerea ta în comentarii: care dintre aceste două aplicații despre care am discutat (Telegram, WhatsApp și Facebook Messenger) ți se pare mai utilă?
Bună ziua. Mulțumesc pentru înscriere.
Expedierea și. Primirea de mesaje sunt gratuite ?… mulțumesc
Salut, atât pe WhatsApp, cât și pe Telegram, expedierea și primirea de mesaje sunt gratuite cu mențiunea că aplicațiile folosesc internetul ca să funcționeze. Așadar, dacă nu mai ai date mobile sau ești în roaming vorbim de alte situații.
Foarte buna reclama. Ai primit ceva banuti macar?
Mi-aș dori eu ca fiecare articol informativ să fie plătit :))))
Ce urmează să fac, să fiu informat dacă trebuie să plătesc.