Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Cel mai bun antivirus Android gratis pentru telefon

Cel mai bun antivirus Android gratis pentru telefon

- publicat pe

Este adevărat că smartphone-urile nu au nevoie așa de mult de programe antivirus precum Windowsul, dar dacă există un antivirus Android gratis pentru telefon care te poate scăpa de eventualele neplăceri, de ce nu l-ai instala?

Un antivirus pentru Android este foarte bun atunci când știi că obișnuiești să downloadezi aplicații și din surse mai puțin sigure decât Magazin Play. Cu toate astea, și pe Magazin Play au reușit să scape aplicații cu malware chiar dacă este protejat cu Google Play Protect, un fel de antivirus introdus de Google în 2012 pentru a scana în mod regulat aplicațiile disponibile pentru descărcare.

Pe lângă aplicațiile din Magazin Play, așa cum spuneam, poți instala și altele din diferite surse precum APK pure sau direct un APK downloadat de pe internet. Deși acestea nu sunt recomandate de nici un expert în securitate, uneori s-ar putea să ai nevoie să instalezi o astfel de aplicație, iar pentru a-i permite accesul pe telefon trebuie să mergi la Setări ➤ Securitate ➤ și să bifezi Surse necunoscute.

- Advertisement -

În schimb, dacă ai nefericitul ghinion să-ți pierzi telefonul, majoritatea aplicațiilor de tip antivirus pentru Android au și funcții integrate care te pot ajuta să blochezi telefonul la distanță, să ștergi anumite informații/documente sau chiar să resetezi telefonul din fabrică. De asemenea, poți localiza smartphone-ul prin GPS și unele aplicații permit chiar și realizarea fotografiilor cu camerele telefonului și urcarea lor în cloud pentru a ajuta la identificarea hoților.

Așadar, chiar dacă pericolul de infectare cu malware sau viruși nu este foarte mare pentru telefoanele cu Android, un antivirus este binevenit.

În continuare vom vorbi despre cel mai bun antivirus Android gratis pentru telefon pe care l-am testat, dar și despre cum te poate ajuta un astfel de program prin diferitele funcții pe care le are. Mai apoi îți voi prezenta și alți antiviruși, iar în încheiere voi răspunde la cele mai întâlnite întrebări cu privire la antivirușii pentru Android.

antivirus Android gratis pentru telefon

Cel mai bun antivirus Android gratuit

În opinia mea, cel mai bun antivirus pentru telefoanele cu Android este Bitdefender. L-am folosit pe majoritatea dispozitivelor Android și Windows pe care le-am avut de-a lungul timpului și niciodată nu am fost dezamăgit de ce a oferit.

În continuare vorbim despre toți antivirușii pe care i-am testat de-a lungul timpului sau pentru acest articol. De menționat este faptul că o parte dintre aceste au atât versiunea gratuită, cât și o versiune premium. Acolo unde este cazul voi menționa acest aspect.

Bitdefender Antivirus Free

Cu peste 5 milioane de descărcări și 4.7 setele în Google Play nu avea cum să nu ocupe locul fruntaș.

Bitdefender Antivirus Free oferă protecție gratuită telefonului tău împotriva virușilor, dar și alte funcții interesante. Cu toate astea, în ceea ce privește funcțiile în plus, există Bitdefender Mobile Security and Antivirus care, pe lângă protecție împotriva virușilor oferă funcții precum VPN, Blocare aplicații, Antifurt, WearON (antivirus pe smartwatch), dar și un program de scanare malware.

De menționat este faptul că nu există nici o diferență între varianta free și premiul în ceea ce privește protecția împotriva virușilor, fapt care nu poate decât să mă bucure.

- Advertisement -

Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky oferă în varianta free protecție Antivirus, Background Check, Find my phone și Anti-theft. Cu toate că nu oferă foarte multe funcții utile deoarece ultimele două deja sunt prezente pe sistemele cu Android, este un antivirus bun care merită încercat.

Varianta premium a Kaspersky oferă, pe lângă cele menționate mai sus și App lock, Anti-phishing și Web filter. Deși App lock era gratuită pe Bitdefender, trebuie să recunosc, celelalte două funcții sunt foarte utile mai ales dacă telefonul este folosit de o rudă care nu se pricepe prea bine la internet.

Safe Security – Antivirus, booster și phone cleaner

Denumit în trecut 360 Security, acest antivirus este folosit de peste 100 de milioane de oameni și, așa cum se vede din titlu, are mai multe funcții pe lângă cea de simplu antivirus Android.

Oferă, în varianta gratuită, protecție în timp real împotriva virușilor, un cleaner pentru fișiere pe care nu le mai folosești, dar și un optimizator de viteză care golește memoria cache și memoria RAM a telefonului.

De asemenea, printre celelalte funcții eu am mai găsit interesant faptul că poate face un selfie în momentul în care cineva vrea să-ți acceseze telefonul și să-l urce în cloud. Pe lângă asta, scanează rețelele publice de Wi-fi pentru a încerca să te protejeze înainte să te conectezi la acestea.

Așadar, Safe Security este un antivirus pe care cu siguranță merită să-l instalezi dacă deja nu te-ai hotărât la unul dintre cele prezentate mai sus.

Avira Antivirus

Avira este o altă aplicație de tip antivirus gratis pentru Android care are o grămadă de funcții utile. De la scanare, adware, ransomware protection și optimizator pentru telefon, Avira reuseste să aducă la un loc cam tot ce ai nevoie de la un astfel de program.

Cu toate astea, așa cum am văzut mai sus, există și alte programe care fac aproape același lucru, diferența fiind dată de gusturile fiecăruia. Ceea ce mi s-a părut interesant însă este că poți crea o listă de contacte pe care să le blochezi după numărul de telefon.

Singura problemă este că varianta gratuită are anunțuri publicitare, iar dacă vrei să scapi de ele, va trebui să faci upgrade la versiunea premium.

Alte recomandări de antivirus Android gratis pentru telefon

  • Dr.Web Light;
  • Hi Security;
  • Sophos Mobile Security;
  • Security Master;
  • AVG Free;
  • Eset Antivirus;
  • GO Security;
  • AndroHelm Antivirus;
  • Norton Mobile Security.

Întrebări frecvente

Este necesară instalarea unui antivirus pe telefon?

Deși telefoanele cu Android nu sunt la fel de expuse ca PC-urile sau laptopurile cu Windows la infectarea cu viruși, aceasta este totuși posibilă. Din această cauză, instalarea unui antivirus pe telefon este o măsură de securitate suplimentară. Instalarea nu este necesară sau obligatorie, dar este recomandată.

Cât de mult ajută un antivirus Android instalat pe telefon?

Antivirusul pentru Android ajută foarte mult atunci când instalezi aplicații sau APK-uri din alte surse decât cele sigure precum Google Magazin Play. De asemenea, în funcție de ce oferă antivirusul în plus, acesta poate deveni util și pentru blocarea numerelor necunoscute, identificarea site-urilor periculoase, etc.

Cum altfel pot proteja telefonul împotriva virușilor de pe internet?

Pe lângă instalarea unui antivirus Android, ceea ce poți ace pentru a te proteja de viruși pe internet este să nu accesezi site-uri necunoscute, cu nume ciudate, să nu oferi datele tale de logare altor persoane, să nu instalezi aplicații din surse nesigure și să folosești întotdeauna deblocarea prin amprentă sau parolă.

Afectează antivirusul autonomia bateriei?

Antivirusul nu afectează în mod vizibil autonomia bateriei. Toate programele de acest fel sunt optimizate și o parte dintre ele oferă chiar și funcții pentru a crește autonomia prin oprirea aplicațiilor și proceselor de care nu ai nevoie.

Orice telefon suportă un antivirus?

În general orice telefon cu Android poate rula o aplicație de tip antivirus, dar dacă telefonul tău este mai vechi de… să zicem 6-7 ani, sfatul meu este să ai grijă la ce site-uri vizitezi și să nu instalezi un antivirus deoarece la o așa diferență de tehnologie se va simți o scădere a vitezei.

De ce cred eu că trebuie să ai un antivirus chiar și pe dispozitivele cu Android

Numărul dispozitivelor din viața noastră crește foarte mult pe zi ce trece. Cumpărăm de toate, de la telefoane mobile, la tablete și la smart TV-uri. Majoritatea dintre acestea au ca sistem de operare Android și, firește, numărul mare de utilizatori atrage întotdeauna și un interes crescut din partea hackerilor.

Chiar dacă la bază Android este un sistem de operare sigur, nu este răspunzător de documentele pe care le primești pe Whatsapp sau de fișierele pe care le poți descărca de pe site-uri de tip phising pe care multe persoane le accesează din cine știe ce motive.

Mai mult decât atât, am ajuns într-o perioadă în care telefonul mobil reprezintă mai mult de 80% din viața noastră și acolo avem de toate, de la amintiri din vacanțe, la mesaje private și parole salvate de la diferite conturi, chiar și bancare.

Astfel, consider că trebuie să facem tot ce ține de noi ca să limităm/interzicem accesul persoanelor străine la informațiile din telefoanele noastre mobile. Dacă un antivirus Android poate să scadă șansa ca cineva să aibă acces la datele tale fără ca tu să îi oferi acel acces, în opinia mea, merită instalarea.

Așadar, am ajuns la finalul articolului în care am încercat să prezint cât mai multe variante bune, dar și ceea ce consider eu a fi cel mai bun antivirus Android gratis pentru telefon, dar și pentru tabletă. Dacă ai încercat și alte aplicații de acest gen aștept comentariul tău mai jos.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button