SEO Baza de date a site-ului afectează poziția în motoarele de căutare

Baza de date a site-ului afectează poziția în motoarele de căutare

Baza de date a site-ului conține toate informațiile despre acesta. De la conținut, imagini, link-uri, până la comentarii și plugin-uri, totul este aici.

Prin urmare, dacă aceste informații nu pot fi găsite ușor și e nevoie de mult timp pentru a fi accesate, vei primi o notă slabă în ceea ce privește viteza de încărcare a site-ului și nu te vei afla printre primele rezultate. Dar mai important decât acest lucru, vizitatorii nu vor mai aștepta ca site-ul să se încarce și vor ieși.

Nu e nici un secret că experiența oferită utilizatorilor (UX) a devenit parte din eforturile SEO pentru a crește vizibilitatea unui site. Acest lucru se întâmplă deoarece Google are informații despre cât timp petrec utilizatorii pe site-ul tău și dacă acesta este prea puțin înseamnă că nu au găsit ce căutau și au fost nevoiți să iasă.

Principalii factori ce țin și de baza de date care afectază site-ul:

Viteza de încărcare

Studiile arată că utilizatorii nu mai așteată ca un site să se încarce dacă acest proces durează mai mult decât se așteaptă și acest fapt duce la pierderea potențialilor vizitatori/clienți.

Ceea ce nu iau în considerare foarte multe persoane care se ocupă de SEO este că și baza de date influențează această viteză de încărcare. Astfel, plugin-uri nefolosite, dar care au rămas instalate, scripturi și alte resurse care se încarcă degeaba vor încetini foarte mult site-ul.

Chiar dacă nu le folosești, browserul tot trebuie să le încarce. Același lucru se întâmplă și în cazul în care un site are foarte multe reguli de tip display: none.

Plugin-uri care nu mai sunt folosite

Atunci când vrei să renunți la un plugin nu e de ajuns să îl dezinstalezi deoarece el deja a apucat să creeze intrări și să salveze o grămadă de lucruri în baza de date. Iar acestea se vor încărca de fiecare dată când cineva accesează site-ul fie că vrei fie că nu.

Cu toate astea, mai rău este că multe site-uri au zeci de plugin-uri pe care nici măcar nu le folosesc. Astfel ajung să aibă plugin-uri pentru galerii foto sau pentru afișarea comentariilor într-o anumită ordine chiar dacă ei nu postează mai mult de o fotografie/articol și comentariile de pe blog sunt oprite.

Soluția este curățarea bazei de date de fișierele nefolosite sau angajarea unui programator care să facă asta.

Link-uri invalide

De asemenea, și link-urile invalide reprezintă o problemă care trebuie rezolvată cât mai repede de la descoperirea ei.

Site-urile care au fost migrate de curând pot conține foarte multe link-uri invalide în conținut. De exeplu, să spunem că numesite.ro a fost migrat către site.ro, dar site-ul avea o mulțime de link-uri interne.

După migrare, dacă acestea nu sunt modificate vor trimite tot catre numesite.ro, nu către adresa nouă. Această problemă poate fi rezolvată prin crearea de 301 redirect din site-ul vechi căte cel nou, dar cu toate acestea, ideal ar fi ca link-urile sa fie schimbate și să ducă direct către articolele pe care le vizează, fără redirecturi.

Concluzia este că baza de date a site-ului trebuie ținută cât mai curată și nu trebuie niciodată exagerat cu instalrea pluginurilor sau temelor de care nu ai nevoie.

Știri din tehnologie – ianuarie 2020

Acesta este primul articol din seria știri din tehnologie din 2020 și este prima lună în care voi încerca să fac update...
146FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Pasta termoconductoare – ce este, cum se aplică și sfaturi

Pasta termoconductoare se ocupă de transferul căldurii de la procesor către radiator. Asigură un transfer de căldură optim deoarece rolul ei este...

Ghid de redimensionare poze online

Atunci când spun redimensionare poze mă refer la procesul de a micșora lățimea și lungimea imaginilor, dar și de a le comprima...

Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Windows 7 este o versiune a Microsoft Windows lansată pe data de 22 iulie 2009. De atunci și până acum aceasta a...

Ce este deepfake: dezinformare și consecințe

Abia ne-am dat seama ce este fenomenul fake news și ne confruntăm cu altă problemă, deepfake video. Spre deosebire de știrile false,...

Cauți o aplicație de înregistrare apel în timpul convorbirii? Vezi TOP 3!

Am căutat, testat și descoperit o serie de aplicații de înregistrare apel în timpul convorbirii pentru Android. În urma testelor pe care...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, vrei să te înscrii și la newsletter?

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!