Baza de date a site-ului afectează poziția în motoarele de căutare

Ești aici: Calculatorescu » SEO » Baza de date a site-ului afectează poziția în motoarele de căutare

Baza de date a site-ului conține toate informațiile despre acesta. De la conținut, imagini, link-uri, până la comentarii și plugin-uri, totul este aici.

Prin urmare, dacă aceste informații nu pot fi găsite ușor și e nevoie de mult timp pentru a fi accesate, vei primi o notă slabă în ceea ce privește viteza de încărcare a site-ului și nu te vei afla printre primele rezultate. Dar mai important decât acest lucru, vizitatorii nu vor mai aștepta ca site-ul să se încarce și vor ieși.

Nu e nici un secret că experiența oferită utilizatorilor (UX) a devenit parte din eforturile SEO pentru a crește vizibilitatea unui site. Acest lucru se întâmplă deoarece Google are informații despre cât timp petrec utilizatorii pe site-ul tău și dacă acesta este prea puțin înseamnă că nu au găsit ce căutau și au fost nevoiți să iasă.

Principalii factori ce țin și de baza de date care afectază site-ul:

Advertisements
emaggenius

Viteza de încărcare

Studiile arată că utilizatorii nu mai așteată ca un site să se încarce dacă acest proces durează mai mult decât se așteaptă și acest fapt duce la pierderea potențialilor vizitatori/clienți.

Ceea ce nu iau în considerare foarte multe persoane care se ocupă de SEO este că și baza de date influențează această viteză de încărcare. Astfel, plugin-uri nefolosite, dar care au rămas instalate, scripturi și alte resurse care se încarcă degeaba vor încetini foarte mult site-ul.

Chiar dacă nu le folosești, browserul tot trebuie să le încarce. Același lucru se întâmplă și în cazul în care un site are foarte multe reguli de tip display: none.

Plugin-uri care nu mai sunt folosite

Atunci când vrei să renunți la un plugin nu e de ajuns să îl dezinstalezi deoarece el deja a apucat să creeze intrări și să salveze o grămadă de lucruri în baza de date. Iar acestea se vor încărca de fiecare dată când cineva accesează site-ul fie că vrei fie că nu.

Cu toate astea, mai rău este că multe site-uri au zeci de plugin-uri pe care nici măcar nu le folosesc. Astfel ajung să aibă plugin-uri pentru galerii foto sau pentru afișarea comentariilor într-o anumită ordine chiar dacă ei nu postează mai mult de o fotografie/articol și comentariile de pe blog sunt oprite.

Soluția este curățarea bazei de date de fișierele nefolosite sau angajarea unui programator care să facă asta.

Link-uri invalide

De asemenea, și link-urile invalide reprezintă o problemă care trebuie rezolvată cât mai repede de la descoperirea ei.

Site-urile care au fost migrate de curând pot conține foarte multe link-uri invalide în conținut. De exeplu, să spunem că numesite.ro a fost migrat către site.ro, dar site-ul avea o mulțime de link-uri interne.

După migrare, dacă acestea nu sunt modificate vor trimite tot catre numesite.ro, nu către adresa nouă. Această problemă poate fi rezolvată prin crearea de 301 redirect din site-ul vechi căte cel nou, dar cu toate acestea, ideal ar fi ca link-urile sa fie schimbate și să ducă direct către articolele pe care le vizează, fără redirecturi.

Concluzia este că baza de date a site-ului trebuie ținută cât mai curată și nu trebuie niciodată exagerat cu instalrea pluginurilor sau temelor de care nu ai nevoie.

Știri din tehnologie – iunie 2020

Samsung lansează Monitorul Odyssey G7 - acesta este primul monitor de gaming de 1000R din lume cu o rază de curbură de 1.000 de milimetri. De...
292FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

OPPO Reno3 Pro 5G | păreri și preț

Luna aceasta am avut la teste OPPO Reno3 Pro 5G și am revenit cu un articol de tip review în care povestim...

AOC Agon AG272FCX6 review | 165 Hz 1ms

Am avut AOC Agon AG272FCX6 în teste timp de o lună și mai jos poți citi părerea mea despre acest monitor de...

Știri din tehnologie – iunie 2020

Samsung lansează Monitorul Odyssey G7 - acesta este primul monitor de gaming de 1000R din lume cu o rază de curbură de 1.000 de milimetri. De...

Cum alegi cea mai bună imprimantă pentru acasă

Vorbeam într-un articol anterior despre tipuri de imprimante și modul în care sunt folosite acestea. Acum a venit timpul să vorbim despre...

Aplicație: scanare documente free cu telefonul

Am pornit cu ideea de a face un ghid de scanare documente care să te ajute atunci când trebuie să trimiți un...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!