Ești aici: Calculatorescu » Wordpress » Cele mai bune pluginuri WordPress – module recomandate

Cele mai bune pluginuri WordPress – module recomandate

- publicat pe

În acest articol voi vorbi despre pluginuri WordPress și despre modulele pe care le recomand pentru bloguri/magazine online și alte site-uri.

Pornind de la ideea că un lucru nu va putea fi bun pentru toată lumea voi încerca să includ în lista de mai jos câte două sau trei pluginuri cu opțiuni și funcții similare.

La finalul articolului, voi face un pachet cu pluginuri pe care le consider absolut necesare pentru buna funcționare a unui site.

- Advertisement -

pluginuri WordPress

Yoast SEO

Este un plugin care vine în ajutorul tău pentru a-ți face sugestii despre cum trebuie să scrii un articol pentru a fi indexat mai bine de google. De asemnea, poți adăuga și un cuvânt cheie, iar acesta va face sugestii despre cum să optimizezi articolul pentru acel cuvânt/grup de cuvinte.

Prin intermediul acestui modul poți adăuga descrieri și titluri meta pentru articole și pagini. Acestea sunt cele care apar în rezultatele de pe Google și influentează poziția în motoarele de căutare și număril de click-uri pe care îl primește articolul de acolo.

BackWPup

Backup – pentru că nu poți fi niciodată sigur și nu de puține ori mi s-a întâmplat să stric câte ceva pe blog îcercând să schimb cine știe ce așa că un astfel de plugin este foarte bun.

Ceea ce mi se pare foarte interesant este că poți seta ca back-up-ul să se încarce automat pe contul tău de Dropbox. Astfel, chiar dacă se întâmplă ceva cu firma de hosting, site-ul și contentul tău va fi în siguranță.

Sucuri Security

Sucuri – Auditing, Malware Scanner and Hardening este ca un antivirus pentru blogul tău. Oferă protecție contra atacurilor și te avertizează de fiecare dată când un user s-a logat cu succes pe site. De asemenea, te va anunța dacă site-ul tău este pus pe lista neagră de vreun antivirus sau autoritate în domeniul securității online.

Jetpack by WordPress.com

Acesta este unul dintre cele mai folosite plugin-uri pentru WordPress și dispune de o listă lungă de funcții printre care se numără: carusel și galerie pentru imagini, contact form, related post, o statistică despre traficul pe site, dar și posibilitatea de a scurta URL-ul unui articol.

Este recomandat bloggerilor noi care nu prea se pricep la partea de programare deoarece multe dintre funcțiile acesutia sunt ușor de făcut din fișierele temei sau cu alte plug-in-uri mult mai performante.

- Advertisement -

Autoptimize

Ajută la comprimarea resurselor HTML și CSS, iar dacă ești familiar cu Google Page Insight Speed, vei vedea că, după instalare scorul se va îmbunătăți cu aproximativ 20 de procente.

LiteSpeed Cache

Se folosește pentru a servi informațiile mult mai rapid pentru utilizatorii care deja au mai accesat site-ul tău. De asemenea, are și funcțiile pe care le îndeplinește Autoptimize și ajută la comprimarea resurselor. De reținut este faptul că este un plugin foarte complex și înainte de instalare ar trebui să vorbești cu cei de la hosting și să te asiguri că va funcționa pe site-ul tău.

Google Analytics (GADWP)

Un plug-in foarte util pentru a conecta contul de Google Analytics la blog. Pe lângă asta are și un widget care apare în dasbhoard. Aici poți vedea datele de analytics direct din wordpress, fără să fie necesar să te loghezi pe alte conturi.

Umblă vorba că Google va penaliza site-urile care nu specifică faptul că site-ul folosește Cookies. Acesta arată în josul site-ului un mesaj prin care informează utilizatorii, oferă opțiunea de a fi de acord cu cookies sau cea de a ieși de pe site.

Recomand ca pe un site să folosiți următoarele pluginuri WordPress

*lista in curand

Sper ca această listă cu pluginuri WordPress să vă ajute pentru a vă face site-ul să funcționeze cât mai bine cu putință, iar dacă nu doriți să le implementați singuri să știți mai bine ce să cereți celor care se ocupă de site în temeni de funcționalitate. Atenție însă că există și pluginuri mai nișate care probabil se vor plia mai bine pe afacerea ta și cel mai bun sfat ți-l poate da o agenție de creare site după ce îți va ști nevoile.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button