Social Media Ștergere cont Facebook definitiv pas cu pas (PC și Telefon)

Ștergere cont Facebook definitiv pas cu pas (PC și Telefon)

În acest articol îți voi arăta cum decurge procesul de ștergere cont Facebook definitiv prin imagini cu fiecare pas și text care explică ce se va întâmpla odată ce contul va fi șters.

După cum vei vedea și în pozele de mai jos, atunci când vrei să închizi un cont ai opțiunile de Dezactivare cont Facebook și Ștergere permanentă a contului. Așa că voi spune pentru început care este diferența între acestea două.

Ștergerea permanentă – datele sunt șterse definitiv și nu mai pot fi recuperate în nici un fel după 14 zile din momentul în care contul a fost șters. De asemenea, fostul URL al contului (ex: facebook.com/numeprenume) va fi liber pentru oricine vrea să îl folosească.

Dezactivarea temporară – datele sunt păstrate și contul poate fi reactivat oricând dorești, dar postările tale nu vor mai fi publice. De asemenea, numele tău din URL este ocupat și nu va putea fi folosit de altcineva. Dacă vrei doar să dezactivezi un cont de Facebook, urmează exact pașii de mai jos, iar la ultimul pas, în loc de ștergere selectează dezactivare.

Înainte de a începe procesul de ștergere cont Facebook, ar fi ideal să faci un back-up care poate fi realizat urmând pașii de mai jos și selectând Descarcă informațiile/Download your informațion (vezi chenarul verde din poze marcat cu B).

Cum ștergi un cont de Facebook permanent pe Desktop

Pentru a șterge un cont de pe un calculator sau laptop ai la dispoziție două variante, prima este prin intermediul unui link direct către pagina de ștergere, iar cea de-a doua este prin câteva click-uri pe care trebuie să le dai în meniul site-ului.

Opțiunea cu link este foarte simplă, accesezi pagina delete Facebook account (vezi poza pe care scrie 4), selectezi Permanently delete account, completezi datele cerute (de obicei parola) și contul va întra în procesul de ștergere care durează 14 zile, timp în care te poți răzgândi. Acest proces poate fi întrerupt doar cu o simplă logare pe cont.

De obicei nu este nevoie să faci pașii de mai jos pe calculator, dar dacă pagina de sus nu mai merge am ales să pun și poze în care să arăt cum ajungi la acea pagină.

▷ Pașii sunt: Click pe meniul din dreapta sus » Settings » Your Facebook information » Deactivation and deletion » Permanently delete account » Introduci datele cerute și contul este trimis spre ștergere.

(1 și 2) Click pe meniul din dreapta sus » Settings » Your Facebook information »


(3) Deactivation and deletion »


(4) Permanently delete account » Introduci datele cerute.


Șterge contul de Facebook definitiv de pe un telefon cu Android

Atunci când trebuie să ștergi contul de pe un telefon cu Android, procesul nu este la fel de simplu ca pe Desktop, dar am realizat această acțiune de ștergere cont Facebook și am făcut câte un screenshot la fiecare pas.

▷ Pașii sunt: Burger menu » Scroll down » Setări și confidențialitate » Setări » Scroll down » Proprietate asupra contului și controlul acestuia » Dezactivare și ștergere » Șterge contul » Introduci datele cerute și contul este trimis către ștergere.

(1, 2 și 3) Burger menu » Scroll down » Setări și confidențialitate » Setări » Scroll down »


(4, 5 și 6) Proprietate asupra contului și controlul acestuia » Dezactivare și ștergere » Șterge contul » Introduci datele cerute.


Ce se întâmplă atunci când ștergi un cont definitiv

  • Nu vei mai putea reactiva contul niciodată;
  • Profilul, pozele, postările, videoclipurile și alte informații de pe contul tău vor fi șterse permanent;
  • Nu vei mai putea folosi nici Facebook Messenger;
  • Nu te vei mai putea loga cu Facebook pe alte aplicații unde ai ales această metodă; !important
  • Unele mesaje vor mai rămâne în inbox-urile celorlalți, dar la nume nu va mai fi al tău, ci Facebook User.

Pro sau contra ștergerii permanente a contului?

Personal sunt contra ștergerii permanente a contului de Facebook deoarece prefer să-l pot reactiva dacă mă răzgândesc. Cu toate astea, dacă ești sigur că nu mai ai nevoie de datele de pe cont sau ai decis să-l ștergi pe cel vechi pentru a face unul nou, are sens decizia de a-l șterge.

Tu ce părere ai? Care sunt motivele pentru care ai apela la ștergerea definitivă a contului de Facebook?

P.S. Dacă ai ajuns la acest articol încercând să-ți recuperezi contul de Facebook, am făcut și acest ghid de deblocare cont Facebook care s-ar putea să îți fie de folos.

Știri din tehnologie – ianuarie 2020

Acesta este primul articol din seria știri din tehnologie din 2020 și este prima lună în care voi încerca să fac update...
147FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Pasta termoconductoare – ce este, cum se aplică și sfaturi

Pasta termoconductoare se ocupă de transferul căldurii de la procesor către radiator. Asigură un transfer de căldură optim deoarece rolul ei este...

Ghid de redimensionare poze online

Atunci când spun redimensionare poze mă refer la procesul de a micșora lățimea și lungimea imaginilor, dar și de a le comprima...

Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Windows 7 este o versiune a Microsoft Windows lansată pe data de 22 iulie 2009. De atunci și până acum aceasta a...

Ce este deepfake: dezinformare și consecințe

Abia ne-am dat seama ce este fenomenul fake news și ne confruntăm cu altă problemă, deepfake video. Spre deosebire de știrile false,...

Cauți o aplicație de înregistrare apel în timpul convorbirii? Vezi TOP 3!

Am căutat, testat și descoperit o serie de aplicații de înregistrare apel în timpul convorbirii pentru Android. În urma testelor pe care...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, vrei să te înscrii și la newsletter?

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!