Deblocare cont Facebook – verificarea identității

Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Deblocare cont Facebook – verificarea identității

Atunci când ești raportat de alți utilizatori sau activitatea ta este considerată suspectă riști să ai contul blocat. Pentru deblocarea unui cont Facebook trebuie să urmezi câțiva pași despre care vorbim mai jos.

Înainte de a începe articolul trebuie să vă spun că m-am aflat și eu în situația de a avea contul Facebook blocat de câteva ori. S-a întâmplat fie din cauza reporturilor primite, fie din cauza faptului că îl folosesc ca metodă de logare pe foarte multe site-uri.

Una dintre variantele pe care le-am găsit pentru a nu-mi mai fi limitat accesul la el a fost să aleg metoda prin verificare a identității prin buletin și pentru a evita blocările puse pe seama parolei am început să folosesc 2 factor authentication.

Cont blocat temporar pe Facebook

cont blocat temporar pe facebook

În cazul în care este o acțiune temporară, procesul de deblocare cont Facebook poate fi făcut mult mai ușor deoarece, în general, ai mai multe opțiuni pentru a face asta.

▷ Disclaimer: în urma acțiunilor despre care vorbesc mai jos nu vei primi bulina aceea albastră de verificare, ea fiind doar pentru persoane publice și obținerea ei se face prin alte metode mult mai complexe la care nu are oricine acces.

În cazul în care există interes voi face articol și despre asta, dar adesea, dacă nu există multe articole în presă despre tine, încercările de a obține verified ☑️ sunt în zadar.

În continuare trecem la subiectul articolului și vorbim despre opțiunile pe care le ai atunci când contul tău de Facebook este blocat sau anulat din diverse motive și voi explica pașii pentru fiecare dintre ele. Din păcate, contact direct cu Facebook Romania nu există așa că totul se va desfășura prin intermediul unor formulare.

Deblocare cont Facebook prin mail sau SMS

În cazul în care contul a fost blocat pentru o problemă considerată de Facebook minoră, deblocarea acestuia se poate face printr-un simplu cod primit pe mail sau printr-un mesaj text primit pe numărul de telefon pe care l-ai folosit la crearea sau securizarea contului.

Din ce am observat, această opțiune este valabilă doar pentru conturile care sunt legate de un număr de telefon, dar, dacă ești norocos poți fi rugat să adaugi unui în momentul în care contul primește acțiunea de blocare.

Cu ajutorul altor prieteni care au cont

Dacă nu ai acces la mail sau la telefon, poți încerca să deblochezi contul și cu ajutorul a trei contacte în care ai încredere.

În cazul în care ai această opțiune pe ecran, prietenii tăi vor primi un cod pe care să ți-l trimită înapoi pentru a primi acces la cont sau vor fi puși și ei să completeze un fel de formular. Deși pare simplă, aceasta este o metodă complicată și nu recomand activarea ei din setări. Da, trebuie să fie activată în prealabil pentru a fi folosită, dar mai degrabă merge în cazul în care nu ai un număr de telefon conectat la cont.

Identificarea prietenilor din fotografii

O altă metodă care îți apare poate fi identificarea prietenilor de pe profil. Sistemul este simplu; Facebook îți arată câteva poze alături de niște nume, iar tu trebuie să corelezi corect pozele cu numele. Există și varianta să dai skip dacă nu reușești să-ți dai seama cine este cine, dar nici informații despre numărul de skip-uri pe care le poți da, nici câte poze trebuie să recunoști pentru a debloca profilul nu au fost făcute publice (în general sunt cam 5-7 poze de recunoscut și ai voie la 3 skip-uri).

Deblocare cont Facebook cu un document oficial

De reținut este faptul că Facebook cere buletinul mai ales dacă ai primit report de la mai multe persoane că utilizezi un nume fals sau că numele tău este un nickname, adică nu cel din buletin sau dacă încalci anumite politici ale rețelei sociale.

Dacă primești această variantă vei vedea pe ecran un formular în care trebuie să îți scrii numele așa cum este în buletin și să încarci poza documentului.

Documentele care se încadrează aici sunt cele care conțin nume și dată de naștere sau nume și fotografie. Printre acestea se numără: buletin, certificat de naștere, pașaport, permis de conducere, certificat de căsătorie și altele emise de stat.

Deblocare cu ajutorul a două documente

În cazul în care nu ai acces sau nu vrei să trimiți un document oficial emis de stat primești varianta de a încărca două documente care să conțină numele plus data de naștere sau poza ta.

Aici se încadrează cardurile emise de biblioteci, cardurile de credit, scrisoare din partea angajatorului, diplome, asigurări auto sau medicale, contracte și multe altele.

Lista la zi cu documentele care pot fi folosite poate fi consultată pe pagina dedicată numelor pe Facebook.

Cont anulat (disabled) pe Facebook

cont disabled pe facebook

Dacă primești mesajul de mai sus înseamnă că Facebook a considerat că nu trebuie să îți dea nici una dintre variantele clasice de deblocare a contului și că acesta a trebuit să fie direct închis.

În cazul acesta trebuie să accesezi pagina disabled by mistake unde vei putea scrie numărul de telefon sau mailul cu care te loghezi, numele contului și să încarci buletinul pentru a cere deblocarea contului.

✓ În ambele cazuri de mai sus, dacă totul merge bine veți primi mesajul de mai jos și veți avea din nou acces la cont.

cont-verificat-cu-succes

Concluzia este că pentru a reduce riscul de a fi blocat temporar sau de a avea contul anulat trebuie să folosești un nume real, să ai contul legat în permanență la un număr de telefon și să folosești 2 factor authentication.

La acestea aș mai adăuga și foarte multă grijă la site-urile și aplicațiile pe care alegi să te loghezi cu Facebook deoarece multe s-ar putea să fie false, mai ales dacă trebuie să scrii din nou mail-ul și parola de la Facebook.

Știri din tehnologie – martie 2020

Am ajuns în a treia lună din an și încă avem foarte multe evenimente în zona de tech amânate din cauza coronavirusului....
180FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Cun poți vedea programe TV pe Android online din România | Sopcast și alte variante

De ceva timp testez aplicații prin care poți vedea programe TV pe android gratuit. Așa am descoperit și Sopcast pentru Android, aplicația...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut pe Android și iPhone

Sunt sigur că de multe ori ți-ai dorit să afli cine sună cu număr necunoscut sau măcar ca telefonul tău să afișeze...

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G păreri și preț

A venit timpul să testez Galaxy S20 Ultra 5G și încă din primele zile de utilizare pot spune că este cu siguranță...

Ce înseamnă Native Advertising și cum beneficiază brandul tău

Native Advertising (Publicitatea Nativă) se referă la tipul de publicitate plătită care ia forma conținutului deja existent pe un site. Astfel, reclama...

Tipuri de imprimante alb negru, color și 3D

Adesea spun pe site că atunci când faci cumpărături trebuie să te interesezi despre produsele pe care vrei să le achiziționezi pentru...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!