Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este Filelist

Ce este Filelist

Filelist este unul dintre cele mai cunoscute trackere private de torrente din România, fiind un punct de referință pentru multe persoane în ceea ce privește descărcarea de conținut digital. Acest site web a devenit popular prin facilitarea accesului la o gamă largă de fișiere, inclusiv filme, muzică, software, jocuri și multe altele.

Funcționare și acces

Filelist funcționează pe principiul distribuirii peer-to-peer, utilizând tehnologia torrent pentru a permite utilizatorilor să partajeze fișiere între ei. Ca tracker privat, accesul la Filelist nu este deschis oricui, ci este limitat la utilizatorii înregistrați.

Pentru a deveni membru, ai nevoie de o invitație de la un membru existent sau să te înscrii în timpul perioadelor de înregistrare deschisă, dacă acestea există.

- Advertisement -

Reguli și seedare

Fiind un tracker privat, Filelist are reguli stricte pentru a menține calitatea și longevitatea fișierelor sale. Unul dintre cele mai importante reguli este necesitatea de a seeda fișierele descărcate.

Seedarea înseamnă partajarea fișierului descărcat cu alți utilizatori pentru o anumită perioadă. Dacă un utilizator nu se conformează regulilor, acesta poate fi penalizat sau chiar blocat de pe platformă.

Securitate

În ceea ce privește securitatea, Filelist pune un mare accent pe protejarea anonimatului utilizatorilor săi. Aceștia sunt încurajați să utilizeze conexiuni VPN sau alte tehnologii de mascare a IP-ului pentru a-și proteja identitatea.

De asemenea, site-ul încurajează utilizarea unor practici de securitate solide, cum ar fi folosirea unor parole puternice și actualizarea regulată a software-ului pentru a preveni eventualele amenințări de securitate.

Reputație și legalitate

Filelist a avut întotdeauna o reputație controversată, fiind criticat pentru promovarea pirateriei.

Cu toate acestea, modul în care funcționează platforma poate facilita și distribuirea de conținut care nu se supune legilor de copyright. Așadar, nu putem pune un egal clar între torrent și piraterie.

Este important de menționat că descărcarea și partajarea conținutului protejat prin drepturi de autor fără permisiunea deținătorului drepturilor este ilegală.

Prin urmare, utilizatorii sunt sfătuiți să fie conștienți de legalitatea conținutului pe care îl descarcă și să se abțină de la descărcarea de conținut protejat prin drepturi de autor fără permisiune.

- Advertisement -

Alternative legale

Site-urile tip torrent sunt folosite adesea pentru partajarea conținutului audio-video, a cursurilor și a fișierelor. Prin deducție logică ajungem la concluzia că alternative legale pentru acestea avem:

  • Platforme de streaming audio: Spotify, YouTube Music, Apple Music.
  • Platforme de streaming video: Netflix, YouTube, Disney+, HBO Max, Sky Showtime.
  • Platforme de learning: Udemy, Coursera.
  • Platforme de transfer fișiere: WeTransfer.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!