Ești aici: Calculatorescu » Diverse » Ce este intranetul | diferența dintre intranet și internet

Ce este intranetul | diferența dintre intranet și internet

Principala diferență dintre intranet și internet este faptul că intranetul este un sistem privat accesibil numai persoanelor dintr-o organizație, iar internetul este un sistem global, public, care conectează toate calculatoarele între ele.

Definiție intranet – Intranetul este o rețea de calculatoare care există la nivel local și asigură distribuția și accesul informațiilor interne între persoanele conectate la acesta.

Intranetul este folosit adesea în interiorul organizațiilor pentru a permite angajaților să partajeze informații și resurse cu colegii, dar și ca o metodă să-i țină pe aceștia informați prin diferite anunțuri care pot fi puse acolo.

- Advertisements -

vivre.ro

Atât internetul cât și intranetul pot fi accesate printr-un browser web și folosesc protocolul TCP / IP pentru transferul de date. Cu toate acestea, intranetul este mult mai sigur față de internet datorită faptului că există într-un mediu privat. Desigur că utilizatorii trebuie să aibă grijă în continuare la link-urile externe deoarece așa ies de pe intranet și intră pe internet.

Microsoft SharePoint este cel mai folosit software pentru crearea rețelelor de intranet. Acesta este folosit pe aproximativ 50% dintre rețelele de genul acesta.

Susține blogul

- Ads -

409FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Cuprins:

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!