Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este intranetul | diferența dintre intranet și internet

Ce este intranetul | diferența dintre intranet și internet

Principala diferență dintre intranet și internet este faptul că intranetul este un sistem privat accesibil numai persoanelor dintr-o organizație, iar internetul este un sistem global, public, care conectează toate calculatoarele între ele.

Definiție intranet – Intranetul este o rețea de calculatoare care există la nivel local și asigură distribuția și accesul informațiilor interne între persoanele conectate la acesta.

Intranetul este folosit adesea în interiorul organizațiilor pentru a permite angajaților să partajeze informații și resurse cu colegii, dar și ca o metodă să-i țină pe aceștia informați prin diferite anunțuri care pot fi puse acolo.

- Advertisement -

Atât internetul cât și intranetul pot fi accesate printr-un browser web și folosesc protocolul TCP / IP pentru transferul de date. Cu toate acestea, intranetul este mult mai sigur față de internet datorită faptului că există într-un mediu privat. Desigur că utilizatorii trebuie să aibă grijă în continuare la link-urile externe deoarece așa ies de pe intranet și intră pe internet.

Microsoft SharePoint este cel mai folosit software pentru crearea rețelelor de intranet. Acesta este folosit pe aproximativ 50% dintre rețelele de genul acesta.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!