Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum instalezi WhatsApp pe calculator | Tutorial

Cum instalezi WhatsApp pe calculator | Tutorial

- publicat pe

Ai nevoie de WhatsApp pe calculator și nu știi cum să-l instalezi? În următoarele minute te voi învăța modurile prin care poți face astea și cum poți să-l folosești chiar și dintr-un browser.

Deși există mai multe articole care abordează această temă, ele sunt învechite și îți vor spune că WhatsApp nu poate fi instalat pe Windows. Ei bine, lucrurile s-au schimbat în ultimii ani și avem chiar și un program de genul Skype care poate fi instalat direct pe PC.

Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul oficial WhatsApp.com și în continuare îți arăt pașii pentru instalare.

- Advertisement -

Mai întâi de toate vreau să îți spun că indiferent de metoda pe care o alegi (mai puțin ultima), vei da de această fereastră unde trebuie să scanezi un QR code cu telefonul mobil.

Apropo, ultima variantă nu necesită telefon mobil, deci dacă vrei WhatsApp independent de telefonul mobil poți trece direct spre finalul articolului.

qr code wapp

Pentru a scana codul de mai sus tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația WhatsApp pe telefon, să dai click pe meniul din dreapta sus și apoi pe WhatsApp Web. Acolo ai opțiunea de a asocia un dispozitiv cu contul tău.

Nu voi mai pune screenshots deoarece sunt 2 pași ușori și foarte intuitivi.

Am stabilit deja că pentru primele 3 variante ai nevoie de un telefon cu WhatsApp activ pe el, iar în continuare vom vorbi despre avantajele fiecăruia și despre o altă opțiune de conectare prin BlueStacks.

WhatsApp pe PC

Aceasta este și cea mai recomandată variantă dacă folosești tot timpul WhatsApp pe calculatorul tău deoarece poți seta programul să pornească odată cu Windows și te asigur că nici un mesaj nu trece neobservat.

WhatsApp în browser

Dacă totuși folosești WhatsApp rar au ai nevoie să te conectezi o singură dată, pe whatsapp.com găsești WhatsApp Web și te poți conecta la fel ca în varianta de mai sus doar că depinzi și de browserul care trebuie să fie deschis și de tab-ul din cadrul browserului.

WhatsApp în Opera

Opera este puțin diferit de celelalte browsere deoarece are o funcție nativă de WhatsApp. Aceasta apare în partea din stânga a ecranului lângă Messenger și Instagram.

- Advertisement -
opera wapp

Astfel, pentru a te conecta la WhatsApp pe calculator folosind Opera nu e nevoie nici să intri pe site-ul whatsapp.com, nici să downloadezi vreo extensie și nu depinzi de tab-ul în care ai fi deschis site-ul.

Întrucât am nevoie de WhatsApp pe laptop rar, aceasta este varianta pe care am ales-o și eu deoarece folosesc două browsere în permanență, iar Opera stă pe cel de-al doilea monitor pe care îl verific pentru mesaje sau pe care rulează YouTube în fundal.

WhatsApp prin BlueStacks

BlueStacks este un emulator pentru Android care se comportă exact ca un Android pe telefon, doar că poate fi instalat ca un program pe calculator.

Ceea ce face BlueStacks este să mimeze sistemul de operare Android într-un program pe calculator pentru ca tu să te poți conecta cu contul tău de google și să-l folosești exact ca un telefon mobil.

Astfel ai acces la Magazin Play și poți descărca orice aplicație dorești pentru Android, inclusiv jocuri sau aplicații de taxi precum Uber, Bolt, Yango, etc.

Acestea sunt metodele prin care poți accesa WhatsApp pe calculator. Dacă articolul ți-a fost de folos, trimite-l și prietenilor tăi pentru a ajuta, atât site-ul să se dezvolte, dar și pe ei.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button