O baterie externă te poate salva atunci când telefonul tău ajunge pe zero. Și trebuie să recunoaștem acum, nimeni nu vrea să i se închidă telefonul în timpul unui apel important sau fix atunci când e pe Maps și trebuie să ajungă la o întâlnire importantă.
De asemenea, sunt foarte multe situațiile în care călătoriile cu trenul sau cu autocarul durează mult mai mult decât ți-ai dori și să folosești telefonul câteva ore în plus înseamnă foarte mult, mai ales atunci când vrei să ții legătura cu familia și să le spui că ești bine.
Din fericire, acum bateriile externe sunt foarte mici, ieftine și ușor de folosit.
Multe baterii externe îți pot încărca telefonul chiar și de 4 ori, fapt ceea ce le face perfecte pentru excursii sau drumeții mai lungi. Iar în continuare vorbim despre 5 astfel de baterii, le facem o scurtă prezentare și notăm avantajele pe care le are fiecare:
⭐ Recomandări | Cele mai bune baterii externe
Acumulator extern ASUS ZenPower
Cu o capacitate de 10050 mAh, Asus ZenPower promite să te salveze din orice încurcătură ai avea și să încarce majoritatea telefoanelor de cel puțin trei ori.
În ceea ce privește prețul, acesta variază de la magazin la magazin, dar cel recomandat este între 100 și 140 RON.
- design elegant;
- carcasă din aluminium;
- tehnologie PowerSafe.
Acumulator extern ADATA P20000D
50000 mAh și capacitatea de încărcare Quick Charge cu 18W fac din acest accumulator cea mai bună alegere pentru pasionații de camping/călătorii.
În ceea ce privește prețul, cel recomandat este între 200 și 300 RON, acesta variind foarte mult în funcție de reduceri.
- capacitate mare;
- durabilă și stabilă;
- raport calitate-preț bun.
Acumulator extern Samsung Wireless
Cu o capacitate de 10000 mAh, acestă baterie externă se diferențiază de celalalte prin faptul că încarcă și Wireless. Astfel, este de ajuns să ții bateria în buzunar lângă telefon.
În ceea ce privește prețul, recomandarea mea este să o căutați pe magazinele unde acesta este sub 250 RON.
- design elegant;
- funcție Fast Charging;
- încărcare Wireless.
Dar până la urmă ce este o baterie externă?
I se mai spune și acumulator extern și este o sursă de energie portabilă care poate încărca telefonul fără a fi nevoie să îl conectezi la o priză. Sunt ideale pentru excursii, drumeții, dar și în cazul în care bateria telefonului este veche și nu mai reușește să facă față la activitățile tale zilnice. Pentru mine înseamnă libertatea de a face ce vreau și de a posta cât de mult vreau pe rețelele sociale fără a-mi face probleme că se termină bateria și nu mai am cu ce să deschid Maps sau aplicația de ridesharing.
Partea bună este că acestea vin în diferite mărimi și capacități astfel că există una pentru fiecare situație de care te lovești. Mai jos am ales și două modele, una pentru telefoanele Samsung și alta pentru iPhone.
️✔️ Cea mai bună baterie externă pentru Samsung
Atunci când ai un telefon care este capabil de încărcare wireless ar fi păcat să nu alegi un acumulator extern compatibil. Acesta are 10000 mAh și este la fel de mare ca orice Samsung Galaxy sau Note lansat în ultimii ani.
️✔️ Cea mai bună baterie externă pentru iPhone
Pentru iPhone îți recomand acumulatorul extern Borofone. Acesta are 10000mAh și dispune de un cablu Cablu Date Lightning BT24 deja conectat pentru a ajuta procesul de încărcare.
💭 Întrebări frecvente despre bateriile externe
Da, bateria externă va fi conectată la încărcătorul din priză cu un cablu, iar telefonul va fi conectat la baterie Wireless sau prin alt cablu. Astfel, ambele vor fi încărcate în același timp.
Bateriile externe, ca și cele din interiorul telefonului, își pierd capacitatea odată cu trecerea timpului. Astfel cele lithium-ion și lithium-polymer pierd capacitatea după 200-1000 de cicluri de încărcate, în funcție de calitatea acestora.
Bateria externă se încarcă exact ca telefonul mobil, la încărcătorul conectat la priză sau printr-un cablu usb cu ajutorul unui laptop sau calculator.
Concluzii
În cele mai multe situații îți va fi de ajuns o baterie externă Asus ZenPower, dar uneori situația poate cere încărcarea wireless sau un power pack cu încărcare solară. De asemenea, și faptul că gadget-ul are două porturi usb te poate ajuta. Asta mai ales dacă ai două telefoane mobile sau un telefon și un aparat foto pe care trebuie să le încarci simultan. Cele 5 produse despre care am vorbit mai sus sunt potrivite pentru 95% dintre situațiile cu care te vei întâlni. Acum totul ține de tine și de preferințele tale pentru a alege unul.
Dacă totuși nu te-ai decis află că eMag are peste 1500 de astfel de produse pe site și le poți vedea pe toate apăsând butonul de mai jos.