Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Cele mai bune aplicații taxi pentru mobil

Cele mai bune aplicații taxi pentru mobil

Pentru a înlătura orice dubiu, atunci când spun aplicații taxi mă refer și la cele de ridesharing, nu doar la acelea prin care poți comanda mașini de la firmele de taxi inscripționate.

Dacă nu vrei să mergi pe varianta clasică de a apela telefonic un serviciu de taxi ai la dispoziție multe aplicații dintre care poți alege. Printre principalele beneficii ale unei astfel de aplicații de taxi este că majoritatea acceptă plata cu cardul și nu te mai lovești de refuzul taximetriștilor atunci când ei consideră că o cursă de 20 de lei face 50 și nu vor să te ducă acolo unde vrei să ajungi.

De asemenea, trebuie să menționez și faptul că, pentru a stabili un tarif corect și a nu exista discuții, șoferii folosesc aplicații GPS precum Waze pentru a te duce la destinație. Astfel, traseul va fi optim din punct de vedere al timpului și al consumului.

- Advertisement -

Articolul prezintă mai multe aplicații taxi deoarece majoritatea au tarif dinamic și recomandarea mea este să verifici prețul în 2-3 aplicații diferite înainte de a comanda. Eu fac asta de fiecare dată și diferențele de preț, mai ales în momente aglomerate, pot fi chiar și de peste 50 RON.

Spre exemplu, în momentul de față eu am mai mult de două aplicații de taxi instalate pe telefonul meu și de fiecare dată când apare un serviciu nou îl încerc și decid după o lună dacă va rămâne sau nu în telefonul meu.

Free Now (Clever Taxi)

Denumită în trecut Clever Taxi, Free Now este o aplicație care îți permite să selectezi între serviciile de taxi clasice și cele moderne de ridesharing.

Este acceptată plata cu cardul și există și o variantă în care poți rezerva un taxi cu 4 zile înainte pentru o situație precum transferul de la aeroport.

În ceea ce privește siguranța ta, printr-un simplu link poți permite unui prieten să vadă unde te afli în timp real. Este o opțiune pe care chiar am testat-o de curând și locația este transmisă cu acuratețe și fără întreruperi.

Un alt avantaj al Free Now este că poți folosi aplicația în peste 10 țări și peste 100 de orașe europene printre care: România, Irlanda, Germania, Austria, Polonia, Italia, Portugalia, Spania și altele. Așadar, dacă pleci în concediu nu mai trebuie să instalezi alte aplicații suplimentare

Uber

Uber oferă doar opțiunea de ridesharing așa că nu poți alege o firmă de taximetrie din aplicație. Principalul avantaj, pe lângă plata cu cardul, este faptul că poți opta pentru o mașină cu scaun special pentru copii.

De asemenea, ai varianta de a împărți, direct din aplicație, costul cursei cu prietenii și nu mai e nevoie să te socotești cu ei la bani a doua zi sau la destinație.

- Advertisement -

La fel ca Free Now, și Uber este prezentă în mai multe orașe europene și poți trimite locația ta în timp real prietenilor.

Bolt (Taxify)

Taxify a devenit Bolt în anul 2019 și de atunci asigură transportul a milioane de persoane din peste 30 de țări diferite.

La fel ca și în cazul aplicațiilor de taxi menționate mai sus, poți plăti cu cardul direct în aplicație și primești factura pe mail după fiecare cursă.

Yango

O altă aplicație de ridesharing+taxi, de această dată din partea Rusiei, este Yango. Specificațiile sunt la fel ca la aplicațiile de mai sus, dar diferența este că ai patru clase tarifare din care poți alege: Taxi, Econom, Confort sau Premium.

Star Taxi

Star Taxi este o aplicație dedicată serviciilor de taximetrie și, spre deosebire de comanda telefonică, ai asigurarea că prețul afișat în aplicație este cel pe care îl vei plăti la destinație. De asemenea, poți oferi feedback și rating șoferului la finalul cursei.

*Nu sunt fan taxi, dar dacă prețurile pentru ridesharing sunt prea mari merită încercată.

Black Cab

Black Cab este un serviciu de taxi premium cu flotă proprie care oferă servicii premium și este folosit mai ales pentru transferurile de la aeroport și în interes business.

Poți alege să plătești prin POS, în aplicație prin card sau numerar, iar de fiecare dată vei primi și factură pentru a o putea deconta.

Minusul pe care îl are această aplicație este că prețurile sunt mari față de concurență, dar atunci când vrei ceva sigur, mai ales dacă ai nevoie să-ți planifici o călătorie în avans, recomandarea mea este să apelați la această firmă.

Alte aplicații taxi

De menționat este faptul că, în general, firmele de taxi au și o aplicație separată de cele prezentate mai sus. Mai jos îți las lista cu cele pe care le-am găsit eu cu mențiunea că aplicațiile sunt disponibile în Google Play și le găsești căutând după numele firmei.

  • Taxi Speed – aplicația celor de la Speed Taxi;
  • Meridian Taxi – aplicația celor de la Taxi Meridian;
  • Cris Taxi București – aplicație taxi București deținută de Cris Taxi;
  • Taxi Dartex – aplicație taxi București și împrejurimi;
  • Taxi Leone – aplicație taxi disponibilă în București care permite plata cu cardul.

Sfat! atunci când apar aplicații taxi noi ar trebui să le instalezi deoarece mai ales în prima lună sunt foarte multe reduceri și prețurile sunt adesea reduse cu mai mult de 50% față de concurență.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!