Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Aplicații și programe de editare video

Aplicații și programe de editare video

Există multe aplicații și programe de editare video gratuite, atât pentru calculatoare, cât și pentru dispozitivele mobile, iar de-a lungul timpului trebuie să îți spun că am testat multe dintre acestea, în căutarea celei care mi se potrivește cel mai bine.

Așadar, iată 10 programe și aplicații de editare video gratuite sau în variantă freemium pe cere le recomand:

DaVinci Resolve (Windows, Mac, Linux)

DaVinci Resolve este un program de editare video gratuit, recunoscut pentru capacitatea sa de a oferi utilizatorilor o gamă largă de instrumente avansate.

- Advertisement -

Este ideal pentru editarea video, colorizare, efectele vizuale și post-producția audio, adresându-se atât profesioniștilor, cât și începătorilor.

Disponibil atât în variante gratuită cât și cea premium, DaVinci face parte din suita de programe de editare pe care le folosesc pentru a dezvolta conținut video, atât pentru TikTok, cât și pentru YouTube.

CapCut (Windows, iOS, Android)

CapCut este o aplicație de editare video mobilă gratuită, dezvoltată de ByteDance, compania din spatele TikTok. Aceasta oferă utilizatorilor o gamă largă de funcții de editare, inclusiv tăierea clipurilor, adăugarea de muzică, efecte speciale și filtre.

Este deosebit de populară printre creatorii de conținut de pe rețelele sociale pentru interfața intuitivă și funcțiile avansate, care permit crearea de videoclipuri atractive și dinamice cu ușurință.

Datorită acestui succes, CapCut a fost lansată ulterior și în versiune pentru Windows, iar odată cu această lansare a intrat rapid în workflow-ul meu pentru crearea de caption-uri clipurilor.

Lightworks (Windows, Mac, Linux)

Lightworks oferă un set impresionant de instrumente de editare video și este disponibil pentru toate sistemele de operare majore.

Versiunea sa gratuită este suficientă pentru majoritatea utilizatorilor, fiind o alegere populară în rândul editorilor de film datorită interfeței intuitive și a funcționalităților avansate.

HitFilm Express (Windows, Mac)

HitFilm Express este destinat cineaștilor începători sau celor care doresc să adauge efecte speciale videoclipurilor lor. Oferă o gamă largă de efecte vizuale și este disponibil gratuit, fiind o soluție accesibilă pentru cei care doresc să experimenteze cu editarea video.

- Advertisement -

OpenShot (Windows, Mac, Linux)

OpenShot este un editor video gratuit, caracterizat prin simplitatea și ușurința de utilizare. Suportă o varietate de efecte, inclusiv animații 3D, și este o opțiune excelentă pentru utilizatorii care caută funcționalități de bază într-un pachet accesibil.

VSDC Free Video Editor (Windows)

VSDC Free Video Editor este un software gratuit de editare video pentru Windows, care oferă utilizatorilor funcții avansate, cum ar fi efecte vizuale și color grading.

Cu o interfață ușor de navigat, este ideal pentru utilizatorii de nivel mediu care doresc să își îmbunătățească videoclipurile.

Quik (iOS, Android)

Quik este o aplicație gratuită de editare video, creată de GoPro, perfectă pentru editarea rapidă a videoclipurilor capturate în mișcare.

InShot (iOS, Android)

InShot este o aplicație de editare video extrem de populară pentru telefoanele mobile, permițând utilizatorilor să editeze videoclipuri, să adauge muzică, text și emoji.

Adobe Premiere Rush (iOS, Android, Windows)

Adobe Premiere Rush este conceput pentru creatorii de conținut care doresc să editeze și să publice videoclipuri rapid, indiferent de locația lor.

Oferă instrumente de editare puternice și integrare cu Adobe Creative Cloud, fiind o soluție versatilă pentru editarea video pe multiple platforme.

CyberLink PowerDirector este un program de editare video rapid și capabil, oferind o gamă largă de funcționalități avansate, cum ar fi editarea 360 de grade și suportul pentru editarea video 4K. Cu o interfață intuitivă și template-uri predefinite, este o opțiune excelentă pentru utilizatorii care doresc să producă videoclipuri de înaltă calitate rapid și eficient.


De la DaVinci Resolve, recunoscut pentru complexitatea sa și setul bogat de funcții, până la CapCut, ideal pentru editare mobilă rapidă și eficientă, această listă cuprinde o varietate de instrumente concepute să îndeplinească diverse cerințe de editare video.

Experimentează cu diferitele opțiuni pentru a găsi cea mai bună soluție de editare video care să ți se potrivească, ținând cont de fluxul tău de lucru, obiectivele creative și platformele pe care dorești să le folosești.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!