Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Ce este TikTok – aplicația momentului în România

Ce este TikTok – aplicația momentului în România

- publicat pe

În articolul acesta vorbim despre ce este TikTok România sau mai exact despre cum a crescut această aplicație în 7 zile cât altele în 7 ani și ce a făcut-o așa populară în România.

Am descoperit aplicația TikTok din întâmplare acum câteva luni bune, dar deja era destul de populară în rândul tinerilor și încet încet își făcea loc și printre cei trecuți de vârsta adolescenței.

TikTok este o aplicație axată pe divertisment care îți permite să înregistrezi clipuri scurte, să adaugi efecte pe ele și să le distribui foarte ușor către utilizatorii aplicației. De asemenea, poți adăuga melodii pe fundal, motiv pentru care TikTok este foarte popular și pentru clipurile de tip lip sync.

- Advertisement -

Făcând o analogie între restaurante și fast food am putea spune că YouTube este un restaurat și TikTok este un fast food deoarece reușește să livreze conținut entertaining foarte mult într-un timp foarte scurt. Ușurința cu care treci de la un clip la altul, dar și optimizarea algoritmului care decide ce conținut să îți arate fac din TikTok o aplicație de care te desprinzi cu greu.

Există multe canale de TikTok românești foarte populare printre care le amintim pe Dania, cu 2.7 milioane de urmăritori în momentul scrierii articolului, Andra Gogan cu 3.7 milioane de urmăritori și Delia Matache cu 463k urmăritori.

Marele avantaj pe care în are în fața competitorilor este faptul că este incredibil de simplu să creezi conținut video și să îl editezi direct prin intermediul aplicației. Acest lucru este posibil datorită faptului că lungimea conținutului este destul de scurtă, în jur de 15-20 de secunde maximum și dispui, în mod gratuit, și de o bibliotecă de sunete/muzică plus alte efecte create de ceilalți utilizatori.

Ar mai fi de spus și faptul că TikTok este fostul Musical.ly. Acesta a fost cumpărat de o companie din China cu suma de 1 miliard de dolari în anul 2017 și de atunci au investit într-un proces de rebranding, iar în ziua de astăzi are peste 1 miliard de download-uri.

Aplicația este disponibilă în mod gratuit în Google Play și poate fi descărcată de aici.

Eu n-am găsit încă o oportunitate pentru a deschide un cont de TikTok și am rămas în perioada aceea în care îi urmăresc pe ceilalți și mă bucur când văd persoane cunoscute prin clipurile care îmi apar în feed.

Concluzia este că TikTok în România are un succes uriaș și chiar dacă ai spune la prima vedere că oamenii doar se prostesc acolo, conținutul este atât de bine recomandat utilizatorilor încât reușește să te țină cu aplicația deschisă mult mai mult decât plănuiai. Spre exemplu, eu acum consider că primesc un conținut de calitate și chiar îmi face plăcere să deschid aplicația din când în când.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,019UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button