Ești aici: Calculatorescu » Telefoane » Cum să faci fotografii bune cu Galaxy S20 Ultra 5G

Cum să faci fotografii bune cu Galaxy S20 Ultra 5G

Mi-am făcut un obicei din a scrie acest tip de articole de fiecare dată când primesc în teste câte un telefon de la Samsung. De această dată vorbim despre cum să faci fotografii bune cu Galaxy S20 Ultra 5G și îți voi oferi mai multe detalii despre zoom-ul de 100x.

*Am primit Galaxy S20 Ultra 5G prin programul Orange Smartphone Tester și dacă ai vreo întrebare cu privire la telefon o aștept în comentarii și promit să răspund la toate.

De ce trebuie să ții cont ca să faci fotografii reușite cu Galaxy S20 Ultra

Îți voi spune încă de la început că S20Ultra este un telefon care m-a surprins foarte plăcut în ceea ce privește performanțele camerelor foto și are un zoom de 30X utilizabil, dar și un zoom de 100% care funcționează foarte bine în multe situații, dar de reținut este faptul că acel 100X este, de fapt, un crop dintr-o fotografie realizată cu 30X.

- Advertisement -

În continuarea îți voi da câteva sfaturi tehnice, exemple și voi prezenta, pe scurt, aplicațiile de editare foto pe care le folosesc.

Compoziția

Felul în care alegi să încadrezi subiectul în fotografiile tale este foarte important deoarece compoziția poate face diferența dintre o fotografie bună și una mai puțin reușită.

Spre exemplu, în fotografia de mai jos am ales să fotografiez podul din Parcul Drumul Taberei printre două tufișuri de pe marginea lacului. În felul acesta am reușit să am o fotografie care să pună în valoare podul fără ca acesta să fie singurul subiect din poză, caz în care aș fi avut doar o poză banală, fără vreo perspectivă anume.

compozitie u20

Zoom-ul

Chiar dacă în general zoom-ul este ceva de evitat pe telefoanele mobile, la Ultra20 nu mai este cazul deoarece dacă dorești să faci 5X, 10X și chiar și 30X, calitatea imaginii nu va fi afectata foarte mult.

Spre exemplu, poți vedea un test în colajul de mai jos făcut din fotografii needitate. Mențiunea este că am scăzut calitatea lor cu 30% deoarece aveam nevoie de o imagine cu dimensiuni mai mici pentru a o urca pe site.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Zoom

Culorile și creativitatea

În funcție de starea pe care vrei să o transmiți cu fotografia făcută, culorile reprezintă un factor care dictează de cele mai multe ori cum este aceasta privită de persoana care se află de cealaltă parte a ecranului.

Spre exemplu, o fotografie întunecată cu un contrast mai ridicat va transmite o stare tristă privitorului. Pe de altă parte, o fotografie la care duci balansul de alb spre galben și crești puțin luminozitatea alături de saturație va fi primită cu mai mult entuziasm și va induce privitorului o stare de bine.

Mai jos am editat aceeași poză în două moduri diferite. Cea din dreapta este făcută să redea starea pe care am avut-o în momentul în care am ieșit la plimbare prin parc, iar pentru cea din stânga am ales să scad luminozitatea și saturația, rezultând într-o imagine destul de ștearsă care transmite monotonie mai degrabă decât o stare de bine.

- Advertisement -
Culorile și creativitatea ultra20

Fotografii pe lumină scăzută

Dacă tot avem o cameră ultra performantă pe acest telefon ar fi bine să ne folosim la maximum de ea. Cu toate astea, pentru a controla cât mai bine setările camerei, atunci când trebuie să faci fotografii pe lumină scăzută recomandarea mea este să folosești modul PRO și să găsești combinația de setări care se potrivește cu ceea ce vrei să faci.

În colajul de mai jos am unit două fotografii făcute, din mână, pe lumină scăzută, una cu raportul 3:4 și cealaltă selectând 3:4 și 108 MP. Diferențele nu sunt așa de mari la prima vedere, dar la calitatea fotografiilor din telefon pot face un crop destul de mare pe fotografia de 108 MP și detaliile se păstrează.

Mențiunea este că în fotografiile de mai jos nu am folosit modul PRO și am vrut să văd cum procesează telefonul imaginea.

test lumina scazuta ultra20

Aplicații de editare

Atunci când vine vorba de editarea fotografiilor făcute, eu prefer să folosesc doar 2-3 aplicații pentru a nu avea mult de muncă prin mutatul pozelor dintr-o aplicație în alta.

În 90% dintre cazuri, prima dată trec fotografia prin Snapseed pentru a face retușuri de culoare, crop și alte editări de bază. Apoi ajunge în VSCO pentru a-i pune un filtru (cele HB sunt preferatele mele) cu scopul de a da fotografiilor ceva comun ca să arate bine în feed-ul de Instagram.

Mai rare sunt cazurile în care apelez la aplicația PICNIC pentru a adăuga nori în fotografiile în care cerul nu spune prea multe, dar acest lucru se întâmplă foarte rar și recurg la genul acesta de editare doar când știu că vreau ca fotografia să se integreze într-un feed de Instagram.


Alte sfaturi despre cum să faci fotografii bune cu Galaxy S20 Ultra 5G, dar și cu alte camere foto:

  • Nu uita să ștergi lentila camerei foto de fiecare dată când știi că urmează să faci o poză pe care vrei să o păstrezi sau să o postezi pe Social Media;
  • Încearcă să eviți zoom-ul, dar mai ales zoom-ul digital (cel care face crop din fotografie) pe cât posibil. Dacă totuși nu te poți apropia de subiect suficient de mult, telefonul despre care am vorbit are un zoom excelent și îți permite luxul de a sta mai departe de subiect;
  • Întotdeauna verifică setările aplicației prin care dorești să trimiți sau să urci poza pe internet. Adesea există o opțiune de Upload HD care nu este activată;
  • Pentru fotografii bune cu Galaxy S20 Ultra 5G nu uita nici de programele de editare care îți permit să oferi privitorilor fotografii care să transmită o anumită stare, de preferat cât mai aproape de realitate;
  • Atunci când faci tap pe ecran pentru a focaliza vei observa și un semn mic care seamănă cu soarele. Acela controlează luminozitatea fotografiei și ar fi bine să începi să experimentezi cu această setare deoarece te poate ajuta mult și la realizarea fotografiei în sine, dar poate scădea și din munca de editare.

Și cu asta se încheie articolul despre cum să realizezi fotografii bune cu Galaxy S20 Ultra 5G. Dacă am reușit să te ajut în încercarea ta de a face poze cât mai bune apreciez orice fel de interacțiune cu articolul sau cu site-ul.

P.S. poate te interesează și articolul de review pentru Galaxy S20 Ultra 5G.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
2 Comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!