Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Cum dezactivezi VoLTE pe Android și iOS

Cum dezactivezi VoLTE pe Android și iOS

Dacă în articolul anterior am vorbit despre ce este VoLTE și cum îl activezi, logic ar fi să urmeze un ghid de dezactivare VoLTE pentru cei cărora acest serviciu le cauzează probleme.

Deși în articolul precedent spuneam despre VoLTE și beneficiile pe care le are asupra autonomiei bateriei, există și câteva motive pentru care ai vrea să dezactivezi acest serviciu, unul dintre ele fiind strâns legat de baterie.

După cum punctasem, VoLTE crează o conexiune prin internetul LTE/4G pentru a oferi o calitate mai bună în timpul convorbirii, dar și pentru a realiza această conexiune într-un timp mai rapid. Cu toate acestea, dacă semnalul LTE/4G este slab în zona din care suni, telefonul va oscila întotdeauna, în timpul convorbiri, uneori folosind tehnologia VoLTE, alteori nu. Acest lucru poate duce la un consum ridicat al bateriei sau chiar la întreruperea apelului.

- Advertisement -

Acum că am stabilit o parte dintre problemele care pot fi create de VoLTE, haide să vedem cum poți dezactiva acest serviciu pe telefonul tău.

Dezactivare VoLTE pe Android

Te duci în setările telefonului ➤ dai click pe Conexiuni ➤ selectezi Rețele mobile ➤ dezactivezi acolo unde vezi că scrie VoLTE sau Apel 4G (diferă în funcție de modelul telefonului).

Dezactivare VoLTE pe Android

În cazul în care nu găsești această setare la Rețele mobile, cel mai probabil telefonul tău este un model mai vechi care nu suportă VoLTE, deci nu ai ce dezactiva sau activa.

Dezactivare VoLTE pe iOS

Pentru dezactivare VoLTE pe iOS trebuie să mergi la Setări ➤ Mobil ➤ Opțiuni de date mobile ➤ Activare LTE ➤ Numai date. Prin selectarea numai date, vei dezactiva serviciul VoLTE.

În cazul în care vrei să reactivezi VoLTE pe iOS va trebui să selectezi opțiunea unde scrie Voce și date deoarece aceasta va permite în același timp, și apelurile, dar și utilizarea datelor mobile.

Care este alternativa pentru VoLTE?

Alternativa pentru VoLTE este Wi-Fi calling. Această tehnologie funcționează în același mod, doar că în loc de conexiunea la datele mobile are nevoie de o conexiune la Wi-Fi. Prin urmare, apelul va avea o calitate mai crescută dacă suni dintr-o zonă unde nu prea ai semnal, dar ai Wi-Fi puternic.

Așadar, acum știi care este procesul de dezactivare VoLTE, dar reține faptul că în multe cazuri acest serviciu îți este de ajutor și îmbunătățește calitatea sunetului în timpul convorbirilor.

Ca de obicei, dacă acest articol ți-a fost de ajutor, recomandă site-ul prietenilor. În acest fel vom putea publica mai multe articole informative.

- Advertisement -

Volte, sau Voice over Long-Term Evolution, este un standard pentru voce de înaltă calitate și video prin rețele de date mobile LTE. În comparație cu metodele tradiționale de transmisie a vocei, VoLTE oferă o serie de avantaje, dar, ca orice tehnologie, are și dezavantaje.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
2 Comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!