Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este VoLTE și cum îl activezi

Ce este VoLTE și cum îl activezi

În acest articol vorbim despre ce este VoLTE, cum influențează această tehnologie calitatea apelurilor telefonice și de ce bateria telefonului poate ține mai mult dacă activezi VoLTE.

VoLTE este acronimul de la Voice over LTE (Long Term Evolution) și oferă posibilitatea de a face apeluri vocale folosind tehnologia LTE/4G network. Acest lucru are ca rezultat o calitate mai bună a apelurilor unde sunetul este mai natural și conexiunea se face mai rapid.

VoLTE și calitatea apelurilor

- Advertisement -

Întrucât VoLTE poate folosi mai multă lățime de bandă pentru a realiza conexiunea între două telefoane mobile, semnalul trimis și primit este mult mai bun. De aici rezultă și o calitate superioară a sunetului în timpul convorbirilor, dar și o viteză mai rapidă de conectare.

Astfel că nu doar că vei observa un sunet mai clar și mai natural în timpul unui apel făcut prin VoLTE, dar acesta se va conecta și mai repede, fapt ce ne duce la următorul punct din articol, bateria telefonului.

VoLTE și bateria telefonului

Întrucât unele telefoane nu sunt capabile să realizeze apeluri și să se conecteze în același timp la internet (am scris despre asta aici), apelul prin VoLTE permite telefonului să păstreze în același timp și conexiunea de la internet. Prin urmare, sunt mult mai puține procese de făcut, conectarea durează mai puțin și energia bateriei nu va fi folosită pentru a căuta semnal.

Desigur, impactul asupra bateriei este unul minim și s-ar putea nici să nu îți dai seama că are acest efect dacă nu vorbești foarte mult la telefon zilnic.

Avantajele tehnologiei VoLTE

  • Calitate superioară a sunetului. Vocea este mai clară indiferent de mediul din care efectuezi apelul și sună mult mai natural decât în cazul unui apel simplu.
  • Apeluri video direct din telefon. Această tehnologie permite, de asemenea, efectuarea apelurilor video fără a avea nevoie de o aplicație precum Zoom sau Skype.
  • Nu consumă în plus. Cel mai mare avantaj este că, deși vine cu atâtea beneficii, VoLTE nu îți va mări factura la abonament.
  • Majoritatea dispozitivelor sunt compatibile. În zilele noastre majoritatea dispozitivelor sunt compatibile cu această tehnologie, dar cu toate acestea ar trebui să te interesezi pe site-ul producătorului înainte de cumpărare.
  • Conexiune stabilă. Atât timp cât te afli într-o zonă cu acoperire bune, conexiunea va fi una stabilă și nu vei avea neplăceri precum întreruperi pe durata convorbirii.

Activare VoLTE

Pentru a activa VoLTE trebuie să mergi în setările telefonului ➤ Conexiuni ➤ Rețele mobile ➤ aici vei avea opțiunea de activa VoLTE sau Apel 4G (denumirea diferă în funcție de telefon, iar acest ghid este pentru Samsung).

Cu toate acestea, serviciul este activat deja pe majoritatea telefoanelor, iar dacă vrei să-l dezactivezi, deși nu recomand, am făcut un ghid și pentru asta disponibil la acest link.

Așadar, acum știi ce este VoLTE și de ce această tehnologie îmbunătățește calitatea apelurilor, dar te ajută și să economisești bateria telefonului.

Cât costă un apel prin VoLTE?

Un apel prin VoLTE nu costă nimic în plus față de un apel normal.

Ce telefoane pot folosi VoLTE?

În ziua de astăzi, majoritatea telefoanelor pot folosi acest serviciu, dar trebuie să te asiguri citind specificațiile producătorului despre fiecare terminal în parte.

Ce înseamnă VoLTE?

VoLTE este acronimul de la Voice over LTE, iar LTE este acronimul de la Long Term Evolution. Acest lucru înseamnă că VoLTE este o soluție care permite efectuarea apelurilor vocale folosind și tehnologia LTE/4G.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

670UrmăritoriÎmi place
1,376UrmăritoriVezi cont
57AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Ads
Articole recente
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!