Telefoane De ce se oprește internetul în timpul apelului

De ce se oprește internetul în timpul apelului

În ziua de astăzi poți face apeluri fără să mai fie afectat internetul, dar există o limitare tehnică în cazul telefoanelor cu dual SIM și te poți lovi de această problemă și să te întrebi de ce se oprește internetul în timpul apelului sau să cauți de ce când suni nu merge internetul.

Telefonul nu poate utiliza în același timp, în timpul unui apel ambele cartele SIM. Astfel că dacă apelul e prin SIM_1, iar datele sunt activate pe SIM_2, internetul nu va funcționa.

În schimb, acesta va funcționa dacă și apelul și datele sunt folosite doar prin SIM_1 sau prin SIM_2, fară o combinație între acestea.

Alte limitări ale folosirii internetului în care răspund tot la întrebarea de ce se oprește internetul în timpul apelului sunt strâns legate de tipul de conexiune. Astfel, tehnologia 2G nu este capabilă să transmită, atât voce, cât și date mobile în același timp. Dar acest tip de tehnologie nici nu prea mai este folosită și nu vei avea astfel de probleme cu noile tehnologii de tip 3G, 4G sau 5G.

În concluzie, dacă vrei ca internetul să funcționeze în același timp cu apelul trebuie să desfășori ambele acțiuni prin intermediul aceleiași cartele SIM. Iar dacă te întrebi de ce ai vrea să le folosești pe amândouă în același timp, eu m-am lovit de problema asta când am vrut să folosesc Maps în timp ce vorbeam la telefon pe stradă.


Fiind un articol cu un răspuns foarte scurt m-am gândit să îți mai fac câteva recomandări de texte scrise de mine pe site în cazul în care ești pasionat de tehnologie și vrei să citești mai mult despre.

Primul articol recomandat este despre cum verifici dacă un smartphone este original și te va ajuta în cazul în care dorești să-ți schimbi telefonul, dar bugetul te limitează la unul cumpărat de pe site-urile de anunțuri.

Cel de-al doilea articol se referă la o curiozitate și oferă răspunsul la întrebarea ce este un senzor de proximitate, dar te ajută să înțelegi și la ce este acesta folosit.

Cel de-al treilea și ultimul articol recomandat este pentru pasionații de Instagram și oferă o soluție pentru Hashtag Management.

Știri din tehnologie – ianuarie 2020

Acesta este primul articol din seria știri din tehnologie din 2020 și este prima lună în care voi încerca să fac update...
146FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Pasta termoconductoare – ce este, cum se aplică și sfaturi

Pasta termoconductoare se ocupă de transferul căldurii de la procesor către radiator. Asigură un transfer de căldură optim deoarece rolul ei este...

Ghid de redimensionare poze online

Atunci când spun redimensionare poze mă refer la procesul de a micșora lățimea și lungimea imaginilor, dar și de a le comprima...

Ce riști dacă folosești Windows 7 după 14 ianuarie 2020

Windows 7 este o versiune a Microsoft Windows lansată pe data de 22 iulie 2009. De atunci și până acum aceasta a...

Ce este deepfake: dezinformare și consecințe

Abia ne-am dat seama ce este fenomenul fake news și ne confruntăm cu altă problemă, deepfake video. Spre deosebire de știrile false,...

Cauți o aplicație de înregistrare apel în timpul convorbirii? Vezi TOP 3!

Am căutat, testat și descoperit o serie de aplicații de înregistrare apel în timpul convorbirii pentru Android. În urma testelor pe care...

2 Comments

    • Salut, o alta cauza ar putea fi ca apelul si datele nu merg concomitent pe conexiuni de 2G. Deci trebuie ca telefonul sa fie conectat la 3G sau 4G ca sa nu mai ai probleme de genul acesta. De obicei verifici asta in Setari- Conexiuni- Retele Mobile- Mod Retea- si aici trebuie sa fie bifata una dintre optiunile cu conectare automata care contine si 3G sau 4G.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, vrei să te înscrii și la newsletter?

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!