Telefoane Cum verifici dacă un smartphone este original sau nu

Cum verifici dacă un smartphone este original sau nu

Verificarea unui telefon se face simplu și ușor, adesea prin câteva tastări sau prin instalarea unei aplicații speciale. În articolul de astăzi vom vorbi despre cum poți afla dacă un smartphone este original.


Nevoia de a verifica starea unui telefon vine în urma faptului că tot mai mulți oameni aleg să le cumpere de pe olx sau alte site-uri de vânzare second hand a produselor.

Dacă mă întrebați pe mine, sunt undeva într-o zonă gri cu achiziționarea telefoanelor mobile de pe astfel de site-uri pentru că prefer ca în astfel de cazuri să fiu primul proprietar, să scot telefonul din cutie și să dau personal folia de protecție jos.


Verificarea codului IMEI

Pentru a face acest lucru tastați *#06# și verificați ca acesta să fie identic cu cel de pe cutie. Apoi introduceți IMEI-ul pe site-ul www.imei.info și veți primi o serie de informații despre telefon.

Aspectul fizic

Adesea este foarte ușor să deosebești un produs original de unul fake doar prin aspectul fizic. Recent am comandat de pe aliexpress o pereche de căști AKG și când au ajuns am știut din prima că sunt fake, distanța de la îmbinarea fiecărei părți din plastic striga fake, iar calitatea cablului se simțea la mână că nu e deloc aproape de original, era foarte rigidă și părea că țin în mână cu totul altceva, nu o pereche de căști ci mai degrabă un fir de curent.

Aplicații care verifică telefoanele

Există o serie de aplicații care promit să verifice dacă ce ai tu este un smartphone original sau nu. Exemple: AnTuTu Officer, LG G FLEX.

Cu toate astea nu le-am încercat așa că pentru a afla dacă aveți un telefon original vă recomand să priviți articolul acesta ca un întreg și să treceți rapid prin toate testele descrise mai sus.

Pentru telefoanele Samsung

Tastați *#0 *# legat, acesta este un cod prin care poți verifica diferite componente hardware ale acestora printre care: cameră, senzori, inclusiv senzorul de proximitate și alte funcții. Aceaste nu funcționează la telefoanele fake.

Cum eviți cumpărarea unui telefon fake

Este simplu, te duci la un dealer autorizat și în cumperi de acolo. Ai cutie, ai factură, garanție și tot ce îți trebuie. Ba chiar ai și varianta de a-l da înapoi în termen de 30 de zile dacă nu îndeplinește așteptările tale.

Cu toate astea, cum spuneam mai sus, înțeleg nevoia de a cumpăra telefoane de le diferite site-uri de vânzări second hand și soluția pe care o am în acest caz este să verificați bine telefonul și să cereți cutia/factura sa.

Sper ca acest articol să vă ajute să descoperiți dacă un smartphone este original sau nu, iar dacă mai aveți întrebări le aștept în comentarii.

Știri din tehnologie – noiembrie 2019

Luna noiembrie 2019 începe cu o serie interesantă de știri din tehnologie și, pentru prima dată, voi începe să introduc în listă...
145FaniÎmi place

Articole recente

Ce este memoria cache și cum poți să o ștergi

Cu siguranță ai auzit de memoria cache și te-ai intrebat ce este ea și dacă trebuie să o ștergi sau nu. Ei bine, în...

Cele mai bune browsere de internet

Să facem un top cu cele mai bune browsere de internet ar fi aproape imposibil în acest moment deoarece competiția este foarte...

Știri din tehnologie – noiembrie 2019

Luna noiembrie 2019 începe cu o serie interesantă de știri din tehnologie și, pentru prima dată, voi începe să introduc în listă...

Care sunt avantajele sistemului de operare Linux

Cele mai populare sisteme de operare pentru calculatoare și laptopuri sunt fără îndoială Windows și iOS de la Apple, dar ele nu sunt singurele...

Metode de recuperare fișiere șterse din greșeală (gratuite)

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ștergi din greșeală fișiere la un moment dat și să nu știi cum să le recuperezi. Iar dacă...

2 Comments

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter