Cum verifici dacă un smartphone este original sau nu

Ești aici: Calculatorescu » Telefoane » Cum verifici dacă un smartphone este original sau nu

Verificarea unui telefon se face simplu și ușor, adesea prin câteva tastări sau prin instalarea unei aplicații speciale. În articolul de astăzi vom vorbi despre cum poți afla dacă un smartphone este original.


Nevoia de a verifica starea unui telefon vine în urma faptului că tot mai mulți oameni aleg să le cumpere de pe olx sau alte site-uri de vânzare second hand a produselor.

Dacă mă întrebați pe mine, sunt undeva într-o zonă gri cu achiziționarea telefoanelor mobile de pe astfel de site-uri pentru că prefer ca în astfel de cazuri să fiu primul proprietar, să scot telefonul din cutie și să dau personal folia de protecție jos.


Verificarea codului IMEI

Pentru a face acest lucru tastați *#06# și verificați ca acesta să fie identic cu cel de pe cutie. Apoi introduceți IMEI-ul pe site-ul www.imei.info și veți primi o serie de informații despre telefon.

Aspectul fizic

Adesea este foarte ușor să deosebești un produs original de unul fake doar prin aspectul fizic. Recent am comandat de pe aliexpress o pereche de căști AKG și când au ajuns am știut din prima că sunt fake, distanța de la îmbinarea fiecărei părți din plastic striga fake, iar calitatea cablului se simțea la mână că nu e deloc aproape de original, era foarte rigidă și părea că țin în mână cu totul altceva, nu o pereche de căști ci mai degrabă un fir de curent.

Aplicații care verifică telefoanele

Există o serie de aplicații care promit să verifice dacă ce ai tu este un smartphone original sau nu. Exemple: AnTuTu Officer, LG G FLEX.

Cu toate astea nu le-am încercat așa că pentru a afla dacă aveți un telefon original vă recomand să priviți articolul acesta ca un întreg și să treceți rapid prin toate testele descrise mai sus.

Pentru telefoanele Samsung

Tastați *#0 *# legat, acesta este un cod prin care poți verifica diferite componente hardware ale acestora printre care: cameră, senzori, inclusiv senzorul de proximitate și alte funcții. Acestea nu funcționează la telefoanele fake.

Între timp am scris și un articol separat despre acest cod Samsung pe care îl poți folosi pentru a vedea dacă toate componentele funcționează așa cum trebuie.

Cum eviți cumpărarea unui telefon fake

Este simplu, te duci la un dealer autorizat și în cumperi de acolo. Ai cutie, ai factură, garanție și tot ce îți trebuie. Ba chiar ai și varianta de a-l da înapoi în termen de 30 de zile dacă nu îndeplinește așteptările tale.

Cu toate astea, cum spuneam mai sus, înțeleg nevoia de a cumpăra telefoane de le diferite site-uri de vânzări second hand și soluția pe care o am în acest caz este să verificați bine telefonul și să cereți cutia/factura sa.

Sper ca acest articol să vă ajute să descoperiți dacă un smartphone este original sau nu, iar dacă mai aveți întrebări le aștept în comentarii.

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...
322FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ce înseamnă OEM

OEM este prescurtarea de la Original Equipment Manufacturer. Termenul este folosit pentru a desemna producătorul original al unui produs. Acesta este folosit...

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G păreri | Hands-on Review

Am avut în teste Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G timp de o săptămână, iar în cele ce urmează am să-ți povestesc...

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...

Cod Samsung pentru meniul ascuns

Puțini știu că există un cod Samsung pentru a accesa un meniu ascuns a-l telefonului, dar și pentru a afla dacă acesta...

Ce este Pinterest și de ce ar trebui să-l folosești în România

Pinterest în România este prezent încă din anul 2012. Cu toate astea multe persoane se întreabă chiar și acum ce este Pinterest...

Cuprins:

2 Comments

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!