Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum dezactivezi OK Google și Google Assistant pe Android

Cum dezactivezi OK Google și Google Assistant pe Android

În acest articol îți voi arăta câteva metode de dezactivare OK Google, dar și cum poți dezactiva toate funcțiile Google Assistant.

Deși OK Google ca funcție pentru a porni Google Assistant nu este ceva rău, multora nu li se par utile astfel de funcții și nu vor să stea de vorbă cu telefonul lor. Ba chiar nici Google Assistant nu îi ajută cu ceva și preferă să scape de o aplicație care consumă din resursele telefonului.

Nimic greșit în asta, acum să vedem cum dezactivăm Google Assistant cu totul sau doar comanda vocală OK Google (Hey Google).

- Advertisement -

În cazul în care ai ales să dezactivezi doar OK Google, poți accesa asistentul Google prin apăsarea butonului de home/acasă timp de câteva secunde – aceasta este scurtătura standard pe telefoanele cu Android.

Există două moduri pe care le-am găsit pentru a dezactiva asistentul sau comanda vocală Google, una din setări, iar cealaltă din aplicația Google implicit instalată pe telefoanele cu Android.

Din setări treaba este simplă, intri în telefon pe setări ➤ în bara de search scrii Asistent Google sau Google Assistant în funcția de limba telefonului ➤ dai scroll până la general și ajungi la pașii explicați mai jos pentru aplicație.

Dezactivare OK Google și Google Assistant

În pozele de mai jos vezi pașii pe ca re trebuie să îi urmezi pentru a ajunge la meniurile de dezactivare pentru aplicație și pentru comanda vocală. Primii pași sunt comuni, iar apoi îți arăt cum se dezactivează fiecare în parte.

Dai click pe aplicația Google (preinstalată pe Android) ➤ click pe mai mult în partea dreapta jos ➤ click pe setări ➤ click pe Asistent Google sau Voce în funcție de ce vrei să dezactivezi.

Dezactivare OK Google și Google Assistant

Dezactivare OK Google

După ce ai dat click pe Voce dai click pe Voice match ➤ unde scrie Hey Google debifezi acea căsuță și Assistant nu va mai fi activat prin comandă vocală.

Dezactivare OK Google

Dezactivare Google Assistant

După ce ai dat click pe Asistent Google, dai click pe ➤ General (trebuie să dai scroll în partea de jos a meniului) ➤ unde scrie Asistent Google debifezi acea căsuță și apeși Dezactivați. După acest pas, Asistentul Google nu mai este activ pe telefon. Pentru reactivare, trebuie să urmezi pașii descriși mai sus.

Dezactivare Google Assistant

Sper ca acest ghid să te ajute să dezactivezi OK Google sau Asistentul Google, iar dacă vrei să susții proiectul, un share mă ajută.

- Advertisement -

Pentru mai multe ghiduri de acest gen poți accesa secțiunea tutoriale de pe site, iar dacă te confrunți cu o problemă despre care încă nu am vorbit, lasă-mi un comentariu și fac un articol cu rezolvarea.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
3 Comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!