Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Top aplicații utile | Android

Top aplicații utile | Android

Există mii sau poate chiar zeci de mii de aplicații pentru Android în Magazin Play. Așadar este greu uneori să găsești acele aplicații utile de care chiar ai nevoie, mai ales dacă încă nu ți-ai dat seama că ai nevoie de ele.

În articolul de mai jos am adunat aplicațiile utile pentru Android pe care le folosesc, iar la această listă am adăugat și alte aplicații pe care le folosesc cititorii site-ului pe care le-am cules din propunerile primite în comentarii la diverse articole.

Aplicații pentru stocarea fișierelor online

Trăim într-o perioadă în care probabil folosim ce puțin trei device-uri diferite în fiecare zi și avem nevoie ca unele fișiere să fie tot timpul ușor de accesat. Astfel au apărut aplicațiile de stocare a fișierelor în cloud.

- Advertisement -

Google Drive

Google Drive este poate cel mai popular serviciu de acest gen și, majoritatea utilizatorilor, beneficiază de un spațiu de stocare de 15 GB.

Dropbox

Dropbox vine pentru mine ca o alternativă la Google Drive și aici este locul unde țin fișiere cu care nu lucrez des, dar am nevoie să le accesez o dată la nu știu cât timp.

OneDrive

În ceea ce privește OneDrive, am văzut că sunt destule persoane care îl folosesc, mai ales că venea instalat cu diferite versiuni de Windows 10.

Aplicații antivirus pentru securitatea telefonului

Deși telefoanele nu sunt la fel de expuse în fața virușilor precum calculatoarele, recomandarea mea este să folosești totuși un antivirus, chiar și un antivirus gratuit pentru Android deoarece și acesta își va face treaba și va ține virușii departe de telefonul tău.

Bitdefender

Bitdefender este antivirusul pe care l-am recomandat încă de când l-am folosit prima dată și am încredere că oferă o protecție suplimentară indiferent de device-ul pe care-l instalezi.

Kaspersky

În cazul în care, din diferite motive, nu dorești să instalezi Bitdefender, atunci Kaspersky este o alternativă foarte bună.

Aplicații GPS pentru a ajunge la timp oriunde ai nevoie

Fie că ești pe jos sau cu mașina, o aplicație de GPS te va ajuta să te orientezi mult mai ușor în spațiu și astfel îți va fi mult mai ușor să ajungi la timp oriunde îți propui.

Waze

Pe lângă funcția de GPS pentru mașină, Waze te poate avertiza cu privire la anumite evenimente și incidente din trafic precum accidente, blocaje, dar oferă informații și despre locul în care se află poliție sau gropi periculoase, drum în asfaltare, etc.

- Advertisement -

Deși este concepută pentru trafic, am folosit des Waze atunci când serverele de la Google Maps nu mai reușeau să indice drumul corect pe hartă.

Google Maps

Așa cum reiese și din ce am scris mai sus, Google Maps este o variantă de GPS mult mai utilă pentru pietoni, dar funcționează și pe modul condus sau bicicletă.

Aplicații de editat poze

Camera foto a devenit cea mai căutată funcție a telefonului și este de mirare luând în considerare numărul uriaș de poze care sunt postate în fiecare secundă pe rețelele sociale. Iar pentru ca poza ta să fie cât mai bună, ai nevoie de aplicații de editare foto cu care să o pui în valoare.

Snapseed

Snapseed este una dintre cele mai folosite aplicații de editare foto deoarece oferă un meniu simplu, ușor de învățat, iar rezultatele pot fi de-a dreptul impresionante.

VSCO

VSCO se bazează mai mult pe oferirea de filtre gratuite sau premiul utilizatorilor pentru a da o anumită stare fotografiei sau pentru a scoate în evidență unele elemente.

Lightroom Mobile

Lightroom Mobile este o aplicație puțin mai complexă și mai greu de învățat decât cele două de mai sus. Funcționează și dacă vrei să faci o editare complexă, dar poți adăuga și preseturi făcute de tine sau cumpărate/downloadate de pe internet.

Eu folosesc Lightroom Mobile doar pentru a schimba anumite nuanțe de culoare din fotografii atunci când constat că ceea ce am în telefon nu este destul de aproape de realitate sau doresc să accentuez ceva.

Aplicații de Office și PDF

Din când în când te mai lovești și de nevoia de a deschide un fișier word sau pdf pe telefon și când ți-e lumea mai dragă descoperi că nu ai o aplicație pentru acest task.

Deși o mare parte dintre telefoane vin deja cu o aplicație de office, alte 3 recomandări sunt: Office Suite, Polaris Office, WPS Office și Smart Office.

Adobe Scan

Adobe Scan m-a salvat de multe ori atunci când a trebuit să fac copii după diferite acte sau să semnez contracte și să le trimit înapoi semnate și scanate.

Este o aplicație care folosește inteligența artificială pentru a scana documentele doar cu telefonul și a le salva la o calitate cât mai bună în pdf.

Aplicații meteo

AccuWeather

Aceasta este poate cea mai folosită aplicație meteo pe telefoanele cu Android și sincer nici nu cred că mai ai nevoie de altceva. AccuWeather oferă informații cu privire la vremea de afară în timp real și dacă îi oferi acces la locația ta, atunci când călătorești în alt oraș sau țară, îți va oferi informații exact din locul în care te afli.

Alte aplicații meteo pe care ai putea să le încerci sunt: NOAA Weather Radar Live & Alerts, Weawow, Yr, The Weather Channel și Yahoo Weather.

Aplicații pentru monitorizarea traficului de date

Nu toate planurile de la operatorii de telefonie mobilă includ și internet nelimitat. Așadar ai nevoie și de o aplicație de monitorizare a traficului de date ca să știi când să te oprești. Ce mi se pare fain este că multe dintre aceste aplicații pot să-ți spună exact și ce aplicație a folosit cel mai mult internet.

Un manager de parole bun

Deși mulți folosesc contul Google pentru asta, un manager de parole bun este foarte bun mai ales atunci când știi că ai multe conturi pe site-uri diferite sau manageriezi diferite conturi de social media pentru clienți. Cu toate acestea, un manager de parole nu înlocuiește niciodată o parolă bună așa că trebuie să ai grijă să folosești parole puternice pentru a te proteja de diversele pericolel ale internetului.

Un player video bun

Niciodată nu m-a mulțumit playerul video standard de pe telefoanele Android așa că primul lucru pe care l-am făcut cu fiecare telefon înainte să vreau să văd ce am filmat a fost să instalez VLC.

VLC

Îmi place VLC pentru simplitatea lui, pentru faptul că este gratis, dar și datorită faptului că reușește să redea o gamă largă de fișiere de extensii video.

Feed RSS

Vrei să fii tot timpul informat și să ai toate articolele site-urilor tale favorite într-un singur loc? Ei bine aici intervine o aplicație de tip Feed RSS care poate să adune toate articolele de la site-urile tale favorite într-un singur loc pentru a te ajuta să le descoperi și citești mai ușor.

Feedly

Aceasta este aplicația pe care o folosesc pentru a-mi organiza blogurile pe care le citesc în fiecare zi. Ea funcționează pe bază de RSS feed și în fiecare dimineață pot intra să văd în ordine cronologică ce articole au mai apărut pe blogurile pe care le citesc. Altfel spus, mă ajută să citesc/scanez rapid vreo 30 de site-uri în mai puțin de 30 de minute și rămân informat cu privire la domeniile mele de interes fără să accesez fiecare site în parte. Desigur, există și articole pe care nu le pot doar scana și le salvez pentru citire pentru mai târziu.

Un manager de fișiere bun

La fel ca în cazul playerului video, nici managerul de fișiere standard nu mă mulțumește și de fiecare dată am instalat ES File Explorer, dar există și alte aplicații foarte bune de acest tip.

ES File Explorer

Această aplicație de tip file explorer vine, atât în varianta free, cât și în varianta premium. Dacă ești ușor deranjat de reclame, iți recomand totuși să te orientezi spre altă aplicație de acest gen sau să investești în varianta premium. Cu toate astea, reclamele nu sunt invazive și pe mine chiar nu m-au deranjat.

Aplicații pentru a învăța ceva nou

Duolingo

Dacă vrei să înveți o limbă străină, cu siguranță una dintre cele mai populare aplicații din domeniul acesta te poate ajuta. Ea se numește Duolingo și folosește tehnica gamificării pentru a-și motiva cursanții.

Cu această aplicație poți învăța și exersa scrisul, pronunția, dar și regulile de gramatică. Dificultatea exercițiilor crește gradual și odată acumulată experiența poți trece și la ascultarea unor povești care să te ajute să exersezi înțelegerea și interpretarea unui text. De asemenea, Duolingo se bazează pe ideea de construire a unui obicei, astfel încât utilizatorii să revină în aplicație prin intermediul unor remindere pentru a învăța cât mai eficient.

Coursera

Există multe site-uri prin intermediul cărora poți accesa cursuri online. Însă singura aplicație pe care am folosit-o în acest sens este Coursera.

Aplicații de mobile banking

Aici decizia este mult mai ușor de luat întrucât vei folosi aplicația pusă la dispoziție de banca unde ai cardul.

Alte aplicații utile

Shazam

Ți s-a întâmplat vreodată să auzi o melodie și să vrei să o mai asculți dar să nu ai cum să-i afli numele? Ei bine, cu ajutorul Shazam tot ce trebuie să faci este să scoți telefonul din buzunar și să pornești aplicația atunci când melodia pe care vrei să o găsești se aude. De aici, Shazam va face restul și vei afla numele melodiei.

Booking

Booking este poate cea mai populară aplicație prin intermediul căreia poți găsi un loc în care să te cazezi în excursii aproape oriunde în lume.

Acestea sunt recomandările mele de aplicații utile pentru Android. În cazul în care știi o altă aplicație care ar trebui adăugată în lista, te invit să lași un comentariu mai jos și voi reveni cu un feedback după ce o testez.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,062UrmăritoriÎmi place
1,258UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!