Ești aici: Calculatorescu » Aplicații android » Cea mai bună aplicație meteo pentru telefon

Cea mai bună aplicație meteo pentru telefon

În încercarea de a găsi cea mai bună aplicație meteo pentru telefon am testat multe și în cele ce urmează vorbim despre aplicațiile prin intermediul cărora poți afișa vremea pe ecran care mi-au lăsat o impresie bună.

Cea mai bună aplicație meteo Android

Sunt utilizator de telefoane cu Android așa că nu pot să vorbesc despre ce nu știu. Prin urmare, chiar dacă aplicațiile de mai jos au și varianta de iOS, ceea ce vei citi se referă la testarea lor pe sistemul de operare Android.

AccuWeather

AccuWeather este una dintre cele mai populare aplicații meteo și, în același timp, este și aplicația pe care am ales s-o instalez pe telefonul meu.

- Advertisement -

Pentru a vedea prognoza meteo tot ce trebuie să faci este să dai acces aplicației să acceseze GPS-ul telefonului. Cu toate astea, dacă nu vrei să se schimbe prognoza în funcție de locația în care ești, poți selecta manual orașul tău și astfel vei știi tot timpul ce vreme e acasă.

De asemenea, prin intermediul widget-urilor poți afișa vremea din mai multe locații pe ecran. Astfel, dacă ești într-o excursie, vei putea vedea cum este vremea acolo, dar și acasă sau în următoarea ta destinație de vacanță.

Ceea ce am găsit foarte util este că poți vedea prognoza pe următoarele 15 zile și poți seta aplicația astfel încât să primești alerte sau notificări cu privire la schimbările care apar.

Sunt conștient că alegerea aplicației a fost subiectivă, dar pentru mine face tot ce am nevoie și nici nu consumă mult din resursele telefonului. Bateria rezistă la fel ca înainte de încărcare.

Chiar dacă eu am găsit aplicația preferată, am decis să prezint și alte aplicații dintre cele testate pentru a te ajuta să o descoperi pe cea care ți se potrivește.

Alte aplicații meteo pentru vreme

NOAA Weather Radar Live & Alerts

O aplicație foarte ușor de customizat pentru a o face să arate cum îți dorești tu care te ține mereu pregătit pentru vremea de afară. Variantele de 24 h și 7 zile ale prognozei te asigură că știi și cum e vremea pe termen mediu, iar capacitatea de a furniza date în diferite sisteme e măsură mi s-a părut interesantă.

În cazuri extreme, aplicația cere permisiunea ta de a-ți da alerte cu privire la orice fenomen meteorologic extrem care are loc în apropierea ta.

Yr

Yr este o aplicație la fel de simplă ca numele ei. Afișarea prognozei se face prin deschiderea aplicației și swipe pe ecran. Prin mai multe swipe-uri selectezi perioada pe care vrei să îți fie afișată prognoza meteo. Minimul este de 1h, iar maximul de 4 zile.

- Advertisement -

Weawow

Cel mai mare avantaj pe care îl are această aplicație este că are doar o variantă gratuită și nu există, în acest moment, nici o reclamă în interiorul aplicației. Așadar, dacă ai nevoie de vremea exactă și un widget meteo cu mai multe variante de customizare, Weawow este aplicația perfectă pentru tine.

De asemenea, are și o funcție interesantă: un fel de rețea socială cu pozele utilizatorilor care se schimbă în funcție de vremea de afară și locația în care te afli. Nu am folosit și această funcție, dar ulterior am văzut că poți chiar să-ți înscrii pozele acolo și să încerci să le vinzi ca pe un site cu stock photos.

The Weather Channel

Aceasta este poate cea mai elegantă aplicație din punct de vedere a-l designului dintre cele testate, dar personal nu consider că merită să fie peste celelalte în acest clasament.

Cu toate astea, nu înseamnă că nu este bună. Ba chiar dimpotrivă, are majoritatea funcțiilor despre care am vorbit în articol și prezintă date destul de exacte.

Un mare minus este reprezentat de reclamele care apar când nu te aștepți așa că am zis că nu e de mine.

Yahoo Weather

Yahoo pare să nu o ducă așa de bine după ce a luat multe decizii discutabile precum cumpărarea și schimbarea Tumblr, dar și pierderea utilizatorilor de pe Messenger în favoarea Facebook și WhatsApp, poate chiar și Telegram. Cu toate astea, aplicația de vreme dezvoltată de Yahoo este una destul de bună pe care chiar o pot recomanda în acest articol.

Datele sunt destul de exacte și în timpul scurt în care am folosit-o pot spune că a avut dreptate în jur de 90% dintre cazuri.

Concluzia mea, la final de testare a aplicațiilor meteo, este că nu există neapărat o cea mai bună aplicație meteo, ci mai degrabă foarte multe aplicații care fac aceleași lucruri. Acestea sunt, fie cu reclame, fie fără reclame, dar și dezvoltate în moduri diferit. Consider că, pentru a alege cea mai bună aplicație de vreme, tot ce trebuie să faci este să alegi din acest articol 3 sau 4, să le instalezi, să le testezi și să descoperi singur care este cea care te-a mulțumit.

De unde își iau aplicațiile meteo datele pentru informațiile pe care le prezintă?

Aplicațiile meteo primesc informații de la surse competente în domeniul meteorologic prin intermediul unui API.

Care sunt cele mai cunoscute API pentru vreme?

OpenWeatherMap API, Weatherbit API, AccuWeather API, Dark Sky API, Weather2020 API, ClimaCell API.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,275UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!