Cum poți afla câți vizitatori are un site

Ești aici: Calculatorescu » SEO » Cum poți afla câți vizitatori are un site

Dacă lucrezi în social media sau marketing, cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată câți vizitatori are un site. Adesea, acest număr dictează bugetul pentru anumite campanii, dar te ajută și să-ți faci o idee despre decizia de a aborda proprietarul în vederea unei colaborări.

Există mai multe metode pentru a vedea ce trafic are un site, dar în articolul acesta vorbim despre cele gratuite care oferă date pe care le poți accesa ușor sau cere proprietarilor.

Cum afli ce trafic are un website având acces la date statistice

Google Analytics

Acesta este cel mai folosit instrument pentru urmărirea traficului pe care îl generează un website. Folosit de majoritatea proprietarilor de site-uri și bloguri, Analytics oferă statistici detaliate cu privire la vizitatori. Spre exemplu, poți vedea exact ce articole au citit, cât timp au stat pe acele articole, dar și date demografice.

Pentru a vedea aceste informații, proprietarul site-ului trebuie să îți dea acces pe mail sau un export PDF din Analytics. Așadar, nu sunt disponibile oricui și acest acces se dă, în general, atunci când este vorba de campanii cu bugete serioase, nu câteva sute de euro.

Google Search Console

La fel ca Google Analytics, dar nu cu o valoare asemănătoare pentru cel care dorește doar să vadă traficul unui site există și Google Search Console. Diferența dintre aceste două tool-uri este că Analytics oferă date detaliate despre tot traficul, în timp ce Google Search Console doar despre traficul venit din căutările organice. Astfel, acest tool nu este folosit de agenții de publicitate sau marketeri, dar l-am inclus aici pentru că știu că articolul va ajunge și la proprietari de bloguri și, pentru uz intern, oferă informații valoroase.

Trafic.ro

Trafic.ro este un website unde proprietarul unui site se poate înscrie pentru a-și face publice datele cu privire la traficul pe care îl generează site-ul sau blogul pe care îl deține. Procesul de înscriere este foarte simplu, iar datele prezente aici se actualizează în timp real, așadar nu sunt estimative.

Cum afli câți vizitatori are un site fără să ai acces la date statistice

Există diferite website-uri precum ubersuggest sau SEMRush care pot estima traficul unui site în mod gratuit, dar acestea au unele limitări în varianta free, necesită cont și nu sunt așa de ușor de folosit precum variantele de mai jos.

Cele două variante despre care vorbesc sunt SimilarTech și SimilarWeb, două extensii Google Chrome care au și site-uri pe care le poți accesa.

Acum voi face o scurtă demonstrație folosind SimilarTech, extensia mea preferată din ultima preferată pentru a afla câți vizitatori are un site fără a cere acces proprietarului.

SimilarTech

În poza de mai jos am făcut publice datele din Google Analytics, dar și cele pe care mi le oferă SimilarTech în momentul scrierii acestui articol. Am ales ca subiect de testare blogul meu personal, mariuscalin.ro (ca mnah, să fac și puțin promo).

câți vizitatori are un site

Concluzia la care am ajuns este că SimilarTech reușește destul de bine să aproximeze traficul blogului, asta chiar dacă arată 10.000 vizite, iar Analytics arată 14.129.

Această diferență este dată de faptul că SimilarTech nu oferă date în timp real, iar cei 10 mii de vizitatori coincid cu numărul pe care îl avea blogul în ianuarie 2020. De atunci a crescut progresiv și în aprilie 2020 a avut fix 14,129 vizitatori înregistrați de Google Analytics, număr care probabil va apărea în aproximarea tool-ului peste câteva luni.

Desigur, dacă ai o campanie serioasă unde ai nevoie de date privind traficul unui blog, le vei obține de la proprietar și nu ai nevoie de tool-uri care să aproximeze. Pentru advertoriale simple, campanii de tip barter și alte curiozități, eu spun că extensiile prezentate mai sus își fac treaba fără probleme.

Dacă știi și alte variante prin care poți afla ce trafic are un website, te invit să lași sugestiile tale în comentarii pentru a ajuta împreună mai mulți oameni.

Știri din tehnologie – iulie 2020

Samsung lansează o nouă categorie de produs în Romania – purificatoarele de aer. Eu nu am testat nici un purificator de aer...
305FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

TN vs IPS vs VA – ce monitor să alegi

TN vs IPS vs VA, despre lupta dintre aceste monitoare vorbim în articolul de mai jos. Ele sunt cele mai întâlnite tipuri...

Parole și coduri GTA 5 – PC, Xbox One și PlayStation

Am adunat de pe internet o listă completă (sper eu) cu parole și coduri GTA 5. Acestea pot fi folosite, atât pe...

LG Velvet păreri și preț | Hands-on Review

LG Velvet este un rival perfect pentru OPPO Reno 3 5G. Asta datorită specificațiilor, dar și a categoriei de preț în care...

Optimizare SEO | modificări pe care le poți face singur

La o simplă căutare pe Google după optimizare SEO vei primi ca rezultat foarte multe agenții, dar puține site-uri care să îți...

Știri din tehnologie – iulie 2020

Samsung lansează o nouă categorie de produs în Romania – purificatoarele de aer. Eu nu am testat nici un purificator de aer...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!