Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă First Name și Last Name în română

Ce înseamnă First Name și Last Name în română

În acest articol vom discuta despre ce înseamnă „First Name” și „Last Name” atunci când completezi formulare online și care sunt drepturile tale atunci când vrei ca un site să nu-ți mai păstreze datele.

Când completezi formulare sau creezi conturi pe internet trebuie să dai informații despre tine și cel mai adesea site-urile îți vor cere adresa de mail, dar și First și Last Name care de obicei apar în câmpuri separate și vrei să fii atent atunci când le completezi, mai ales dacă este vorba de vreo factură.

First Name

„First Name” se referă la prenumele tău și este adesea folosit de prieteni atunci când ți se adresează. Altfel spus, dacă te cheamă Popescu Ion, Ion este first name.

- Advertisement -

Last Name

„Last Name” înseamnă numele de familie. Acesta este transmis din generație în generație de la părinți la copii sau prin căsătorie și este adesea folosit în documente oficiale pentru identificare. Continuând exemplul de mai sus, dacă te cheamă Popescu Ion, last name va fi Popescu.

E important să completezi cu grijă aceste câmpuri în formulare, mai ales dacă acestea au o utilitate legală precum facturile sau conturile pe site-uri oficiale.

Așadar, acum știi ce înseamnă Last și First Name, dar și care este diferența dintre ele, iar pe noi ne-ar ajuta dacă ai distribui acest articol și cu prietenii tăi pentru a ne ajuta să creștem site-ul.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!