Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Extensii și formate video (MKV, MP4, AVI și altele)

Extensii și formate video (MKV, MP4, AVI și altele)

- publicat pe

Atunci când vorbim despre extensii și formate video, MP4 este de departe cel mai popular deoarece este folosit de majoritatea telefoanelor mobile și de multe dispozitive de filmare.

Majoritatea softurilor de editare video sunt capabile să lucreze cu orice tip de extensie și format video și oferă posibilitatea de a face export în formatul preferat. Tocmai din acest motiv trebuie să știi care sunt cele mai bune formate video și ce au în plus unele față de celelalte.

Iată care sunt cele mai populare formate și extensii pentru fișierele video.

- Advertisement -

MP4

Fiind atât de popular, MP4 este recunoscut și de majoritatea device-urilor capabile să redea conținut audio-video și funcționează foarte bine ca format pentru clipurile urcate pe rețele precum Facebook, YouTube, Instagram sau Twitter.

AVI

AVI este unul dintre cele mai răspândite formate de video clasice. Acesta funcționează cu aproape toate soft-urile de redare audio-video și browserele existente. Dezvoltat de către Microsoft, AVI își are

MOV

Acesta este un format creat pentru QuickTime Player de Apple și folosește decodarea de tip MPEG-4 pentru a putea fi redat.

MOV, denumit și QuickTime Movie se ocupă de fișiere audio-video de calitate înaltă, dar are ca punct slab faptul că fișierele în acest format tind să ocupe foarte mult spațiu

MKV

MKW sau Matroska Multimedia Container pe numele său întreg este un format dezvoltat în Rusia. Acesta este de tip open source se înțelege foarte bine cu playere de tip open source precum VLC.

WMV

Windows Media Viewer (WMV) este un format dezvoltat de Microsoft pentru Windows Media Player care nu a ajuns forte popular deoarece nu poți alege aspect ratio sau să îl redai pe dispozitive Apple fără să instalezi Windows Media Player.

AVCHD

AVCHD este un format dezvoltat pentru camere video precum Sony și Panasonic. Altfel că Advanced Video Coding High Definition este un format dedicat fișierelor de înaltă calitate și poate fi comprimat destul de mult fără a pierde din calitate.

FLV, F4V, SFW

Aceste trei tipuri de extensii video au fost dezvoltate pentru Flash Player. Cu toate acestea, majoritatea browserelor și dispozitivelor nu mai folosesc Flash Player.

- Advertisement -

MPEG-2

MPEG-2 este un tip de format video folosit pentru a stoca fișiere video pe un mediu de stocare tip DVD.

WEBM sau HTML5

Sunt formate video folosite pentru stocarea clipurilor video unde este important ca acestea să se încarce repede. Exemple fiind blogurile și site-urile care redau clipuri din sursă proprie.

Așadar, acestea sunt cele mai întâlnite extensii și formate video de care trebuie să știi. Dacă articolul ți s-a părut util folosește butonul de share de mai jos pentru a-l trimite și altor persoane interesate de subiect.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

S-ar putea să te intereseze:

1,018UrmăritoriÎmi place
1,305UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!

close button