Ești aici: Calculatorescu » Software » Cel mai bun program de editat video free | + altele 7 gratuite

Cel mai bun program de editat video free | + altele 7 gratuite

În articolul de astăzi îți voi prezenta cel mai bun program de editat video pe care îl poți folosi gratuit, dar și o serie de alte programe alternative pe care le poți folosi pentru editare video.

Programele despre care vorbesc în articol se pretează, atât pentru editări video profesionale, dar și pentru mici retușuri.

Ideea de bază este că oricine le poate folosi urmărind un tutorial pe YouTube despre cum funcționează acestea. Dacă există interes (îmi puteți spune în comentarii) pot face și eu câteva tutoriale de genul.

- Advertisement -

Important, înainte de a începe să vorbim despre programele în sine, este să ții minte că trebuie să selectezi NU/NO de fiecare dată când unul dintre programele de mai jos dorește să instaleze programe de publicitate sau extensii pentru Chrome. Din ce am instalat eu nu am găsit, dar este o practică des folosită de programele gratuite pentru a face bani.

Cel mai bun program gratuit de editare video, în opinia mea, este DaVinci Resolve, un concurent real pentru Adobe Premiere Pro.

DaVinci Resolve – program de editat video

Așa cum spuneam, în opinia mea, DaVinci Resolve este un soft de editare video care concurează cu Adobe Premiere Pro în sensul că poate fi folosit, atât de profesioniști, cât și de amatori, iar rezultatele depind de calitățile celui care editează.

Singurele lucruri pe care nu le poți folosi în versiunea gratuită a DaVinci Resolve sunt motion blur, lens flare, diferite efecte 3D. De menționat este și faptul că nu puteți edita clipuri cu o rezoluție mai mare de Ultra HD, dar oricum la nivel amator și semi-pro nu cred că ai nevoie de mai mult de Full HD.

Disponibil pentru macOS, Windows și Linux, DaVinci Resolve este un program extrem de robust și user friendly care are un workflow foarte bine structurat și îți permite să faci corecție de culoare la nivel profesionist prin masking.

Ca puncte negative, nu poți face export direct către social media și, pentru a-l folosi, ai nevoie de un PC destul de performant.

Cu toate astea, în ceea ce privește programele gratuite de editare video, aceasta este varianta pe care am ales-o atunci când nu am acces la un PC care să aibă Adobe Premiere Pro instalat pe el.

VSDC Free Video Editor

VSDC Free Video Editor este folosit de foarte mulți creatori de conținut și este considerat de mulți dintre aceștia unul dintre cele mai bune programe de editat videouri.

- Advertisement -

Lansat inițial ca o alternativă pentru Windows Movie Maker, VSDC are peste 800 de efecte video, o librărie muzicală și posibilitatea de a face import/export în toate formatele video cunoscute.

Există și o versiune premium care poartă numele de VSDC Pro, dar versiunea gratuită cu siguranță va face tot ce îți dorești în materie de editare video, mai ales dacă ești la început de drum.

Movie Maker

Așa cum menționam mai sus Movie Maker este un editor video gratuit oferit de Microsoft și este prezent pe Windows încă de când făceam colaje cu fotografii făcute cu prima mea cameră digitală.

Ceea ce îmi place foarte mult la acest editor este că poate fi folosit foarte ușor, există multe tutoriale pentru el și poți publica direct din program clipurile pe YouTube, Vimeo sau Facebook.

De-a lungul timpului a evoluat destul de mult și în ziua de astăzi chiar nu ai nevoie de mai mult dacă dorești să faci editare de bază pe clipuri video din vacanțe.

Avidemux

Avidemux este compatibil cu multe formate video printre care AVI, MPEG, H.263, FLV și MP4. Acesta este un program de editare video perfect pentru a învăța și face editare de bază.

Fiecare acțiune de bază poate fi făcută foarte ușor așadar nu vei avea nici o problemă să tai, unești și să filtrezi clipurile pe care vrei să le editezi. De asemenea, vine și cu o serie de filtre pe care le poți încerca/folosi gratuit.

Deși site-ul Avidemux nu arată cine știe ce, poți descărca programul de acolo și, de asemenea, vei găsi și un forum cu tutoriale pentru editare.

Machete Video Editor Lite

Versiunea gratuită a Machete Video Editor este un program de editare video pe care ți-l recomand dacă nu ai nevoie de multe efecte speciale sau editare foarte avansată.

Compatibil cu multe dintre formatele video cunoscute, programul permite chiar și salvarea de screenshot-uri din clipurile pe care le editezi (fapt căruia i-am văzut utilitatea pentru creare de thumbnails pentru YouTube).

Free Video Joiner

Dacă ești doar în căutarea unui program care să lipească un clip de altul, atunci Free Video Joiner este alegerea perfectă.

Acesta este compatibil cu AVI, Divx,XviD, MPEG4, WMV, MPEG, MP4, MOV, DVD și VCD. Așadar, nu trebuie să îți faci probleme că nu va deschide un clip, iar cel mai fain lucru este că poți uni filme cu formate diferite.

VirtualDubMood

VDM este un software de tip open source folosit pentru editarea și procesarea videoclipurilor. Acesta îți permite să faci toate acțiunile de bază de editare, dar și să separi clipurile de audio și să aplici diverse filtre și efecte.

GLMixer

GLMixer este un program de editat video care funcționează în timp real, de aici și nevoia pentru o placă video performantă. Ca și în toate cazurile de mai sus, poți face editare de bază, dar nu este foarte bun atunci când vine vorba de partea audio.

Fiind și ultimul din acest top, nu este chiar cea mai bună alegere așa că te sfătuiesc să alegi unul dintre primele 3 softuri prezentate.

În concluzie, atunci când vorbim despre softuri free pentru editare video putem spune că avem foarte multe variante dintre care să alegem și, în contextul actual unde avem orice tutorial la distanță de un search, oricine poate învăța cum să editeze un clip.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!