Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Ghid de accesare desktop la distanță | Windows și alte

Ghid de accesare desktop la distanță | Windows și alte

Atunci când vorbim despre procesul de de accesare desktop la distanță, există două variante prin care putem face asta. Una este direct prin Windows 10, iar cealaltă presupune folosirea unui program.

În ghidul de mai jos îți voi arăta cum poți accesa desktop-ul de la distanță folosind TeamViewer, dar și fără instalarea vreunui program, direct prin Windows 10.

Accesare desktop la distanță Windows 10

Windows 10 vine cu propriul program de accesare la distanță a unui dispozitiv. Acesta funcționează și prin dispozitivele cu Android și cu iOS prin intermediul unei aplicații care poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

- Advertisement -

Pentru a utiliza desktop la distanță prin Windows 10 trebuie să urmărești pașii de mai jos, iar dacă nu ai Windows 10, am creat și un ghid de creare stick bootabil pentru a-l instala.

Selectează Start Setări Sistem Desktop la distanță și apoi dai click pe activare. te va întreba încă o dată dacă ești sigur că vrei să faci asta și după confirmare funcția va fi activată.

Mai jos vei vedea un mesaj pe care scrie Cum să te conectezi la acest computer sau How to connect to this PC. De aici trebuie să notezi numele PC-ului deoarece pe acesta îl vei folosi pentru conectare.

accesare pc de la distanta
pc la distanta
remote desktop

Pentru conectare există două variante:

Prima este să tastezi în bara de activități, la search, Conexiune desktop la distanță sau Remote Desktop Connection și să tastezi numele PC-ului pe care dorești să te conectezi. Apoi selectezi Conectare și procesul se realizează.

A doua variantă este prin intermediul aplicației de care vorbeam mai sus care funcționează pe Windows (Microsoft Store), Android (Google Play) și iOS (App Store). Ca și în varianta de mai sus, după descărcarea și instalarea aplicației, trebuie să scrii numele PC-ului și să apeși pe conectare.

Accesare desktop la distanță cu TeamViewer

TeamViewer este un program care oferă remote acces, remote control și remote suport. Acesta este folosit foarte des de specialiștii IT pentru a rezolva diferite probleme pe desktop-uri fără a fi nevoie să se deplaseze la fiecare calculator al companiei în parte.

Accesare desktop la distanță cu TeamViewer

Platformele de pe care poate fi folosit TeamViewer includ Windows, macOS, Android și iOS. Acest lucru înseamnă că poți accesa laptopul sau calculatorul de acasă de oriunde vrei prin intermediul unei aplicații instalate pe telefon.

Spre exemplu, poți lăsa să ruleze un import de produse într-un magazin online și vrei să verifici starea lor. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația pe telefon și se va conecta automat la PC dacă acesta este salvat în TeamViewer cu un cont.

- Advertisement -

Deși există și varianta de a te conecta la distanță la un alt calculator prin intermediul unui ID și a unei Parole, mai există și varianta de a crea un cont pentru a putea accesa oricând de pe telefon sau de pe un alt dispozitiv cu TeamViewer un calculator aflat acasă.

De asemenea, poți seta programul să pornească o dată cu Windowsul. Astfel, folosind funcția wake up on LAN, vei putea porni și controla PC-ul oricând dorești.

De ce ar vrea cineva să acceseze desktop la distanță?

Accesarea unui PC la distanță este foarte utilă atunci când ai mici setări de făcut în cadrul PC-urilor unei companii și nu vrei să te deplasezi de la un birou la altul, mai ales când birourile sunt în clădiri diferite.

Cu toate astea, există multe alte motive printre care se poate număra chiar și accesarea unor PC-uri din cadrul unei facultăți pentru a da start unui test sau pentru a verifica studenții să nu copieze.

Dar poate cea mai întâlnită utilizare este aceea de a ajuta cu diferite setări sau rezolvări pe cineva care nu se pricepe prea bine la calculatoare. În acest sens tot ce trebuie să facă este să îți dea acces la calculatorul lui prin una dintre cele două variante despre care am vorbit mai sus și te poți ocupa de rezolvarea problemei.

Ultima este și varianta pe care am folosit-o foarte des cu rudele mai ales când venea vorba de instalarea vreunui joc sau, pe vremea Windows Xp, când calculatorul avea nevoie de drive-uri noi.

Sper ca acest ghid să îți fie de folos și pentru altele asemănătoare te invit să accesezi secțiunea de tutoriale de pe site. De asemenea, dacă ești interesat de ce se mai întâmplă în lumea tehnologiei poți accesa și rubrica de Știri IT unde postez în fiecare lună un articol cuprinzător căruia îi fac update aproape zilnic cu noutățile din tehnologie.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!