Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Device-uri care ne fac viața mai ușoară

Device-uri care ne fac viața mai ușoară

În articolul acesta vorbim despre device-uri care ne fac viața mai ușoară, dar și fără de care am ajuns să nu mai putem pleca de acasă. Desigur, nici un device nu este indispensabil, dar ne-am atașat atât de tare de ele încât nu ne mai putem imagina cum ar arăta viața noastră fără ele.

Acestea fiind spuse, haide să vorbim puțin despre ce înseamnă un device și apoi să facem un top al celor mai utile sau folosite device-uri.

Ce înseamna un device?

Device este un cuvânt provenit din limba engleză care se referă la aparatura și dispozitivele electronice pe care le folosim. Astfel, telefoanele mobile, ceasurile inteligente și chiar laptopurile sunt considerate device-uri.

- Advertisement -

Smartphone-ul

Fără doar și poate, telefonul mobil este cel mai popular device din lume în momentul de față. Este atât de popular încât majoritatea ne trezim cu el lângă noi în fiecare dimineață și nu plecăm nicăieri fără el.

Smartphone-urile au devenit atât de populare deoarece, de-a lungul timpului au și înlocuit foarte multe device-uri precum playerele audio, mini-consolele pentru jocuri, ceasul deșteptător și chiar radiourile.

Faptul că internetul este din ce în ce mai accesibil în orice colț al lumii ajută la popularizarea telefoanelor și la folosirea lor pentru un număr uriaș de task-uri.

În alte cuvinte, nu mai folosim telefoanele mobile pentru a da și primi apeluri, ci le folosim pentru a asculta muzică (printr-o aplicație, direct din telefon sau prin funcția radio), a vedea clipuri video, a face fotografii.

Laptopul

Versiunea portabilă a unui calculator este laptopul. Deși la început capacitatea acestuia nu putea depăși un calculator și era folosit mai mult pentru muncă de birou, în prezent, laptopurile au ajuns la performanțe comparabile cu orice setup de top și pot fi folosite chiar și pentru editare foto/video sau gaming.

Stick-urile USB

Chiar dacă internetul facilitează transferul de fișiere, stick-urile USB rămân populare datorită avantajelor pe care le oferă.

Spre exemplu, transferul de date se face mult mai repede decât prin internet și acestea pot fi folosite și pentru a stoca informațiile într-un mediu offline care poate fi accesat doar de proprietarul stick-ului.

Căștile wireless

Deși este ușor de argumentat faptul că o pereche de căști normale sunt mai versatile decât cele wireless deoarece nu necesită încărcarea sau schimbarea bateriilor, tehnologia wireless a devenit din ce în ce mai performantă și reușește să ajungă la autonomi care satisfac majoritatea utilizatorilor.

- Advertisement -

Astfel, există foarte multe persoane care preferă o pereche de căști wireless pentru a elimina acel fir care se poate rupe și adesea se încurcă.

Smartwatch-urile

Istoria ceasurilor clasice este una foarte lungă, iar popularitatea acestora nu pare să scadă. Tocmai din acest motiv au apărut ceasuri inteligente care îmbină funcția clasică a unui ceas de a indica ora curentă și funcții preluate de la alte dispozitive precum calcularea distanței parcurse, abilitatea de a comunica prin bluetooth cu un smartphone etc.

Dispozitivele medicale

Cu siguranță că cele mai importante device-uri sunt dispozitivele medicale și nu există vreun argument împotrivă. Aceste dispozitive sunt menite să îmbunătățească viața pacienților care suferă de diferite afecțiuni ajungând până în punctul în care oamenii sunt în viață datorită unor dispozitive precum pompele de insulină sau peacemake-urile.

Lista rămâne deschisă și putem adăuga device-uri în funcție de propunerile din comentarii. Așadar, ce device consideri că ar fi trebuit să fie în această listă, dar lipsește?

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!