Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum pui diacritice în Word

Cum pui diacritice în Word

În acest articol îți voi arăta câteva metode prin care poți să pui diacritice în Word pentru a scrie cât mai corect în limba română sau pentru a corecta anumite texte pe care le primești.

Există mai multe metode de introducere a diacriticelor în World, atât manual, cât și automat. Cu toate acestea, cea mai bună variantă este să scrii direct cu diacritice.

Așadar, mai jos vorbim despre cele trei metode de introducere a diacriticelor în Word pe care le cunosc.

- Advertisement -

Scrie direct cu diacritice

Aceasta este metoda cea mai simplă și cea pe are o folosesc și eu, mai ales atunci când scriu articole pentru site.

Deși am făcut un ghid despre cum adaugi diacritice pe tastatură, voi relua pașii procedurii, iar dacă ceva nu iese cum trebuie, dă click pe link-ul de mai devreme și acel articol îți va arăta tot ce ai nevoie.

Intră în Control Panel ➤ selectezi Time & Language ➤ Language ➤ Add preffered language ➤ Romanian (standard). După ce activezi limba română, vei putea face diacriticele din tastele [ ] ; ‘ \ .

Introdu diacritice unul câte unul

Microsoft Word are opțiunea de a introduce diferite simboluri în text (printre care și diacriticele). Pentru a ajunge în fereastra unde le poți selecta trebuie să te duci la Insert de unde vei selecta Symbol și More symbols.

simboluri diacritice word

Această metodă este una care consumă extrem de mult timp și îți recomand să o folosești doar dacă nu ai încotro (spre exemplu nu îți merge o tastă de la tastatură sau ai de pus doar 2-3 diacritice într-un titlu și nu mai are rost să instalezi pack-ul cu limba română.

Corectează textul automat

Găsești opțiunea de a corecta textul automat tot în fereastra Symbols (unde scrie AutoCorrect). De asemenea, aceeași setare se regăsește în multe versiuni ale Microsoft Word în josul documentului.

Pentru această procedură nu voi intra în detalii deoarece eu nu am avut experiențe prea plăcute cu autocorrect în Word, mai ales că scriu uneori și în română, și în engleză.

Așadar acum știi cele trei metode de a adăuga diacritice în Word. Dacă ai vreun prieten care consideri că are nevoie de acest tutorial, trimite-i link-ul – în felul acesta îl ajuți și pe el, dar și site-ul.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!