Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum formatezi un stick USB / card SD (FAT32, exFAT sau NTFS?)

Cum formatezi un stick USB / card SD (FAT32, exFAT sau NTFS?)

În acest articol te voi învăța cum să formatezi un stick USB sau card SD în formatul pe care îl vrei, dar îți voi explica și care este diferența dintre cele mai populare trei formate (FAT32, exFAT și NTFS).

Principalul motiv pentru care am văzut că oamenii caută formatare stick USB este din cauza faptului că pe FAT32 nu poți copia fișiere mai mari de 4GB. Așadar, înainte de a copia o filmare mai mare pe stick, spre exemplu, trebuie să fie formatat folosind exFAT sau NTFS.

De asemenea, dacă nu ai folosit un antivirus, s-ar putea să ai nevoie de acest proces de formatare ca să scapi de virușii de pe stick-uri sau de pe hard disk sau SSD.

- Advertisement -

Cum formatezi un stick USB prin Windows

Cum formatezi un stick USB

Vestea bună este că nu trebuie să instalezi nici un program pentru a formata un stick USB, card SD sau o unitate hard disk. Tot ce trebuie să faci este să te duci în Explorer și dai click dreapta pe unitatea pe care vrei să o formatezi ➤ apeși formatare/format ➤ selectezi tipul de formatare ➤ dai start.

Recomandarea mea este să nu bifezi și quick format deoarece vrei ca sistemul să reformateze cu atenție USB-ul pentru a nu risca să apară erori. De asemenea, te avertizez și eu (deși o face și Windows după ce apeși pe start) că formatarea presupune ștergerea tuturor datelor de pe unitatea de stocare.

formatare stick usb

O altă metodă de formatare este să te duci în bara de search a sistemului de operare Windows, să scrii Computer Management ➤ Disk Management, iar de acolo poți face aproape aceleași acțiuni de mai sus în sensul în care va trebui să dai click dreapta și format. Această procedură este utilă mai ales atunci când trebuie să formatezi un mediu de stocare pe care PC-ul nu-l vede.

Ce înseamnă formatarea?

Formatarea unui unități de stocare înseamnă pregătirea acestuia pentru a scrie date pe el. Acest proces este unul permanent și ireversibil.

De ce ai nevoie de formatare?

Poți formata o unitate pentru a o goli și a face loc pentru alte fișiere. De asemenea, poți avea nevoie să formatezi un stick ca să poți copia fișiere mai mari de 4GB pe el.

În concluzie, acesta este tot procesul de formatare stick USB și consider că alte cuvinte ar fi în plus, până la urmă sunt sigur că ești aici pentru a găsi o metodă rapidă care să-ți rezolve problema. Cu toate acestea, dacă ai alte întrebări despre formatarea mediilor de stocare, lasă-mi un comentariu mai jos și, în funcție de ce îmi scrii, voi face update acestui articol sau voi dedica unul nou pentru un răspuns.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.
6 Comentarii
  1. Incerc sa formatez stickul in toate modurile dar nu imi arata memoria lui totala. Am avut nevoie sa.l format pentu a face un windows bootabil si din 64 de gb am 32, acum incerc toate posibilitatile si nu se formateaza sa imi arate memoria lui initiala. Un sfat ar fi de ajutor. Multumesc

  2. Buna ziua! Am formatat un stick cu exFormat si tableta mea Samsung Galaxy Tab S5e (Android 11) nu vede stick-ul. As dori un sfat. Multumesc!

    • Salut, cum il conectezi la tableta? s-ar putea sa fie de vina adaptorul sau sa fie un stick care are nevoie de mai multa putere pentru a fi citit.

  3. Salut am un stick cu mp3 de 8gb si mi reda melodiile de la inceput cand reascult stic ul de ce nu rede in continuare melodiile de unde am lasat ce tot de la inceput,,,,am un mixer cu amplificare ,ce nu fac bine,,,,,,,,,, Multumesc anticipat!! un an nou fericit!!

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,274UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!