Ești aici: Calculatorescu » Știință » Ce înseamnă TIC

Ce înseamnă TIC

În acest articol îți voi explica ce înseamnă TIC și cu ce se ocupă această materie, dar mai ales cu ce ne folosește în viață.

TIC este abrevierea de la Tehnologia Informației și a Comunicațiilor și este o materie pe care elevii o au în orar în clasa a IX-a. Această materie se ocupă cu studierea bazelor calculatorului, softurilor, dar și a pachetului Microsoft Office, compus din Word, PowerPoint, Excell, Access și Outlook. Practic, are grijă ca elevii să plece din liceu cu o bază de cunoștințe despre utilizarea tehnologiei și a internetului.

Termenul își are originea într-un articol publicat pentru prima dată în revista Harvard Business Review în anul 1958 de către Leavitt și Whisler. Aceștia afirmând atunci că Noua tehnologie încă nu are un nume bine stabilit; noi o vom denumi tehnologia informației.

- Advertisement -

Motivul pentru care aceste cursuri de TIC au fost introduse în licee este că, în prezent, abilitatea de a folosi un calculator nu mai este opțională deoarece suntem înconjurați de tehnologie, iar elevii au nevoie de aceste abilități pentru a se pregăti pentru piața muncii de după liceu sau facultate.

De asemenea, este un domeniu care va avea tot timpul nevoie de specialiști, iar un expert își poate găsi de lucru în domeniile legate de date și informații. Spre exemplu, poate administra rețele de calculatoare, folosi limbaje de programare, crea site-uri web, dar și lucra cu baze de date și să proiecteze soluții software.

În opinia mea, este o materie care nu doar că pregătește elevii pentru câmpul muncii, dar are potențialul de a deschide o nouă lume pentru aceștia deoarece este o oportunitate de a învăța despre tehnologie, HTML și alte elemente ce țin de programare și de rețelele de calculatoare. Prin urmare, le poate trezi acestora interesul pentru domenii precum: IT, design web, SEO, programare, etc.

Acum știi ce înseamnă TIC, iar dacă ți-a plăcut acest articol, dă-i un share ca să vadă și prietenii tăi, astfel vei susține și proiectul calculatorescu și vom putea scrie mai multe articole informaționale.

P.S. Dacă ți-a plăcut această materie și consideri că ți-ar plăcea și o carieră în domeniul IT, îți recomand acest articol unde vorbesc despre topul facultăților de informatică.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,061UrmăritoriÎmi place
1,297UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!