Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Site-uri pentru creare logo gratuit

Site-uri pentru creare logo gratuit

Atunci când lansezi un site, blog sau afacere ai nevoie și de o identitate vizuală. Elementul principal care contribuie la această identitate este logo-ul. Așadar, mai jos îți recomand câteva site-uri pentru creare logo gratuit.

Atenție însă că unele au și variante paid și că lucrurile s-ar mai putea schimba între timp. Așadar, apreciez un heads up în comentarii dacă unul dintre site-uri nu își mai face treaba cum trebuie pentru a-l scoate din listă.

Înainte de a crea un logo trebuie să pleci la drum cu ideea că nimic bun nu este gratuit, iar dacă logo-ul pe care vrei să-l faci este pentru un business cu care vrei să generezi bani, cel mai bine ar fi să apelezi la un designer care te poate îndruma spre alegerea unul logo care să se potrivească identității brandului pe care vrei să-l construiești.

- Advertisement -

Cu toate acestea, pentru un business la început de drum sau pentru cineva care vrea să facă un blog sau un site din pasiune, costurile acestea pot fi prea mari și, din fericire, există alternative pentru creare logo gratuit.

Înainte de a începe trebuie să te avertizez că și aceste platforme au nevoie de surse de venit pentru a oferi acele logo-uri gratuit, iar pentru a le obține oferă în mod gratuit doar varianta logo-ului la o rezoluție mai mică. În opinia mea, acea rezoluție este de ajuns dacă nu vrei să ai un logo care să ocupa jumătate din câmpul vizual pe blog/site.

Logaster

Logaster este un site care te lasă să generezi logo-uri pe baza unor informații pe care trebuie să le introduci într-un formular. Funcționează pe baza unor logo-uri deja existente care vor fi customizate în funcție de informațiile pe care le introduci.

De reținut este faptul că ai nevoie de un cont gratuit pentru a salva logo-ul, iar dacă vrei să-l salvezi la dimensiuni mari trebuie să plătești.

Zyro’s Logo Maker

Zyro’s Logo Maker se folosește de inteligența artificială pentru a te ajuta să creezi un logo în doar câteva minute. Procesul este unul destul de simplu: platforma te pune să alegi un logo deja existent care îți place, o culoare și o formă.

De asemenea, dacă nu vrei să te lași pe mâna metalică a inteligenței artificiale, ai varianta de a începe crearea unui logo de la zero.

Logotypemaker

Este un generator de logo-uri ușor de folosit care oferă o selecție limitată de logo-uri gratuite, iar pentru cele premium costul este undeva în jur de 25 de dolari.

Platforma este destul de intuitivă și te lasă să editezi logo-ul exact așa cum vrei tu cu ajutorul unor slidere.

- Advertisement -

FreeLogoDesign

Așa cum spune și numele, poți face și aici logo-uri gratuite la rezoluții mai mici. La fel ca și celelalte site-uri din listă avem parte de o platformă intuitivă care creează un logo de bază pornind de la numele companiei tale și de la industria în care activezi.

De îndată ce a fost creat un logo îl poți modifica conform dorințelor tale și apoi să în downloadezi la rezoluție mai mică sau să plătești pentru rezoluția maximă.

Hipster Logo Generator

Hipster Logo Generator este o platformă de creare logo care oferă variante cu icon-uri minimaliste și are ca avantaj varietatea de fonturi pe care o poți folosi.

La fel ca în exemplele de mai sus, logo-urile de dimensiuni mici sunt gratuite, dar dacă vrei dimensiunea maximă trebuie să plătești 10 dolari.

Canva

Cu siguranță ai auzit de Canva, programul acela care te face să pari expert în creare de bannere și vizualuri pentru campanii.

Ei bine, Canva te poate ajuta și în procesul de creare al unui logo. Poți folosi iconițe, fonturi și alte resurse din platformă sau poți încărca resurse de pe site-uri care oferă png-uri gratuite pentru logo-uri.

Diferența față de celelalte site-uri este că aici trebuie să începi în mare parte de la zero cu crearea unui logo deoarece nu există partea de AI din spate care să-l genereze pentru tine.

Concluzii

Chiar dacă majoritatea site-urilor îți vor cere și bani să descarci logo-ul la dimensiune maximă, sunt sume destul de mici de plată dacă ceea ce ți-a ieșit chiar îți place și consideri că poate reprezenta proiectul tău pe o perioadă lungă de timp sau chiar pentru totdeauna.

În caz contrar, te poți alege cu un logo la o rezoluție mai mică pe care îl poți folosi fără probleme oricât timp dorești sau până când ești gata să treci la nivelul următor.

De ce ai nevoie de un logo?

Logo-ul este elementul responsabil de prima impresie pe care site-ul sau brandul tău o face atunci când vine vorba de clienți/vizitatori. Acesta te diferențiază de competiție și ajută la întărirea brandului pe piață.

Cum trebuie să fie un logo bun?

Un logo bun trebuie să aibă un design simplu, să fie ușor de recunoscut, specific industriei pentru a intui încă de la prima vedere domeniul de activitate și să fie creat astfel încât să fie relevant și peste câțiva ani sau zeci de ani.

Care sunt tipurile de logo-uri?

Principalele trei tipuri de logo-uri sunt: logo-uri bazate pe text, logo-uri bazate pe simboluri și icon-uri și logo-uri create din combinația primelor două tipuri (text+simboluri/icons).

Ce sunt schemele de culori?

Schemele de culori sunt folosite pentru a influența perspectiva persoanelor care văd logo-ul. Este dovedit psihologic că unele culori și combinații de culori trezesc anumite sentimente în mintea celor care le privesc. Spre exemplu, galbenul transmite optimism, albastrul încredere și verdele sănătate/natură.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!