Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă LTE și ce legătura are cu 4G

Ce înseamnă LTE și ce legătura are cu 4G

În acest articol vorbim despre ce înseamnă LTE și care este diferența dintre LTE și 4G. De asemenea, clarificăm anumite informații eronate precum LTE ar fi o tehnologie în sine.

Probabil ai observat deja că atunci când folosești internetul pe telefonul mobil, în bara de sus apare și LTE alături de 4G aproape de fiecare dată. Eventual și cu un Vo în față, dar despre VoLTE am scris aici. Spre exemplu, la un telefon Samsung Note 9 apare în colțul din dreapta sus sub forma de Vo pe rândul de sus și LTE1 pe rândul de jos. Acestea fiind amplasate în stânga barelor de semnal și a iconiței 4G.

Așadar, haide să vedem ce este LTE și de unde vine acest termen.

- Advertisement -

LTE este acronimul de la Long Term Evolution și este definită ca fiind o tehnologie cu ajutorul căreia se pot atinge viteze 4G. Conform Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ITU-R), LTE este acel tip de conexiune care poate oferi viteze semnificativ mai mari decât a treia tehnologie de date mobile (3G).

Standardul LTE poate ajunge până la viteze de 299.6Mbps și acceptă streaming video HD. Prin urmare, calitatea audio-video a apelurilor va vedea o îmbunătățire față de conexiunea 3G, mai ales în momentul în care folosești un telefon performant cu o cameră capabilă să filmeze HD.

Cu toate acestea, tehnologia nu s-a oprit aici și a apărut și LTE-A (Long Term Evolution Advanced), tehnologie capabilă de viteze mult mai mari decât LTE obținute prin combinarea mai multor canale prin care poate transmite și recepționa semnal. Altfel spus, procesul de conectare nu a mai depins la conectarea la cel mai puternic semnal, ci a putut să se conecteze și la semnalele mai slabe în același timp pentru a crește, per total, viteza de trimitere-primire a datelor.

De ce ai nevoie pentru a te conecta la o rețea 4G LTE?

Pentru a te conecta la o rețea 4G LTE trebuie să te asiguri că ai un telefon compatibil, dar și că în zona în care locuiești există antene capabile de a suport această conexiune.

Ținând cont de faptul că acum vorbim deja de tehnologia 5G și 4G pare ceva de domeniul trecutului, în majoritatea zonelor cu o acoperire decentă vei avea și o conexiune bună de tip 4G LTE. Dar ține minte că aceasta nu depinde doar de capacitatea telefonului tău, ci și de infrastructura operatorilor de telefonie mobilă.

În concluzie, 4G alături de LTE reprezintă un pas important în evoluția tehnologiei și ne oferă în continuare posibilitatea de a efectua și primi apeluri de înaltă calitate, atât video, cât și vocale.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!