Ești aici: Calculatorescu » Social Media » Cine a inventat WhatsApp?

Cine a inventat WhatsApp?

În era digitală, mijloacele de comunicare au evoluat extraordinar, culminând cu apariția aplicațiilor de mesagerie instant precum WhatsApp. Această platformă a revoluționat comunicarea globală, oferind un serviciu rapid, gratuit și intuitiv pentru a trimite mesaje, fotografii, videoclipuri și a efectua apeluri vocale oriunde pe glob. La baza acestei inovații stau Jan Koum și Brian Acton, fondatorii WhatsApp.

Cine a inventat WhatsApp

WhatsApp a fost inventat în anul 2009 de Jan Koum și Brian Acton, doi foști angajați ai Yahoo!. Aceștia și-au dorit să facă o aplicație care să simplifice modul de comunicare și să fie gratuită.

Jan Koum, originar din Ucraina și imigrant în SUA, a fost profund influențat de experiența sa într-un mediu unde libertatea de exprimare era limitată. Această experiență l-a motivat să dezvolte o platformă care să promoveze comunicarea liberă

- Advertisement -

Viziunea lui Koum și Acton a fost de a oferi o alternativă superioară SMS-urilor și de a elimina barierele din comunicare, indiferent de locație. Au introdus conceptul inovator de a folosi numărul de telefon ca ID unic pentru fiecare utilizator, eliminând astfel necesitatea unui nume de utilizator și a unei parole. De asemenea, au luat decizia strategică de a nu include reclame în aplicație, îmbunătățind semnificativ experiența utilizatorilor.

Ulterior, în anul 2014, Facebook a achiziționat WhatsApp pentru impresionanta sumă de 19 miliarde de dolari, marcând una dintre cele mai mari tranzacții din istoria tehnologiei. Chiar dacă Koum și Acton au părăsit compania post-achiziție, principiile lor – comunicare simplă, accesibilă și eficientă – continuă să definească esența WhatsApp.

WhatsApp în prezent

Devenit rapid una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie la nivel mondial, WhatsApp a ajuns la peste 2,7 miliarde de utilizatori activi lunar. Iar mai jos poți vedea cum a crescut numărul de utilizatori ai aplicației de-a lungul timpului conform statista.com.

useri pe whatsapp

Creșterea numărului de utilizatori ai aplicației de-a lungul timpului, așa cum este prezentată pe statista.com, ilustrează impactul său major în lumea digitală. Cu fiecare actualizare și îmbunătățire, WhatsApp continuă să se adapteze la nevoile utilizatorilor săi, menținându-se astfel un instrument esențial în comunicarea modernă.

Așadar, răspunsul întrebării cine a inventat WhatsApp este fără doar și poate: Jan Koum și Brian Acton. Prin această platformă, ei au schimbat fundamental modul în care oamenii comunică, transformând WhatsApp într-un simbol al erei tehnologiei digitale.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,277UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!