Ești aici: Calculatorescu » Software » Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator

Cele mai bune programe de văzut filme pe calculator

În articolul de față vorbim despre cele mai bune programe de văzut filme pe calculator sau laptop. Unele dintre acestea au și câte o variantă pentru Android sau iOS, dar nu voi vorbi despre aplicații deoarece, cel mai bun program de văzut filme pe Windows nu va fi neapărat în top și pentru telefoane sau tablete.

Scriu acest articol bazându-mă pe o experiență îndelungată cu programele de vizionat filme pe PC și am avut instalate simultan chiar și trei-patru astfel de programe pentru diferite beneficii. Din fericire, software-ul a evoluat datorită competiției și acum fiecare program știe să facă de toate. Dar cere e cel mai bun?

Cel mai bun program de văzut filme

VLC Media Player

Fără să lungesc așteptarea, în opinia mea, VLC Media Player este cel mai bun program de văzut filme, atât pe calculator, cât și pe laptop. L-am testat și în varianta sa de Android și nici acolo nu se descurcă rău, mai ales că există câteva aplicații pe care le poți instala pe telefon pentru a controla, fiind conectat la aceeași router, programul de pe calculator.

- Advertisement -

Este un program de tipul open-source care vine la pachet cu cele mai utilizate formate pentru muzică și filme, nemaifiind necesară instalarea altor codecuri sau acele pack-uri care erau populare pe vremuri. Spre exemplu eu n-am găsit încă un fișier audio sau video de care să am nevoie pe care să nu-l deschidă VLC.

Programul permite schimbarea subtitrării integrate în fișierele de tip mkv, dar și adăugarea unei subtitrări din surse externe. Cu anumite pluginuri s-ar putea să imporți subtitrarea direct în VLC de pe anumite site-uri, dar nu am încercat și nu pot să recomand.

VLC Media Player este un program complex, cu o interfață foarte ușor de folosit, care permite modificarea sa din punct de vedere vizual prin adăugarea unor skin-uri și este disponibil, atât pentru Windows, cât și pentru Linux, Android și iOS.

Desigur, nu putem vorbi despre cele mai bune programe de văzut filme dacă ne oprim la primul testat. Așadar, pentru a lua singur o decizie în ceea ce privește cel mai bun program pentru tine, voi scrie mai jos și despre celelalte programe care mi-au plăcut și pe care, fie le-am folosit mult timp, fie încă le mai folosesc ocazional.

Bs.Player

A fost o vreme în care Bs.Player era pur și simplu singura opțiune pe care o aveai atunci când voiai să redai orice tip de fișier video și să-ți meargă și subtitrarea.

Deși timpurile s-au mai schimbat, acest player rămâne favoritul a milioane de oameni și trebuie să recunosc, de fiecare dată când întâmpin vreo problemă cu VLC, deschid Bs.Player.

Un punct în plus față de VLC este că Bs.Player are funcția de identificare și descărcare automată a subtitrărilor fără a fi necesară instalarea pluginurilor sau a unei aplicații separate.

În ceea ce privește consumul de resurse dintre acestea este comparabil și pentru mine nu este suficient pentru a-l alege pe unul în detrimentul celuilalt.

- Advertisement -

Bs.Player are o interfață ușor de folosit care poate fi customizată în funcție de preferințe prin skin-uri predefinite sau prin descărcarea diferitelor skin-uri de pe internet (dar grijă de unde le iei).

Deși este un program 100% gratuit în varianta sa de bază, Bs.Player dispune și de o variantă premium care poate reda inclusiv clipuri de pe YouTube, incluzând chiar și live-urile aici.

Windows Media Player

Vorbim despre Windows Media Player deoarece este cel mai facil program de redat muzică sau filme, fiind instalat deja pe toate sistemele Windows în una dintre variantele sale, Windows Media Player sau Media Player Clasic.

Deși sunt programe diferite, nu voi vorbi despre fiecare în parte, dar înainte de a da mai multe detalii despre Windows Media Player vreau să menționez că varianta Media Player Clasic este făcută pentru sistemele cu resurse limitate, acesta folosind foarte puține resurse și are o interfață minimalistă.

Windows Media Player, pe de altă parte, are o interfață normală, ușor de folosit, dar este un program care folosește mult prea multe resurse pentru ceea ce face. Astfel, este recomandat doar pe sistemele care îi pot oferi aceste resurse. Spre exemplu, eu țin instalat Media Player doar pentru că a venit odată cu Windows-ul și nu știu dacă l-am folosit de 2 ori în ultimul an.

Alte variante de programe de văzut filme

Pentru că, în opinia mea, programele de mai sus sunt cel mai bune și cele mai populare, nu voi vorbi despre celelalte în detaliu, ci îți voi lăsa o listă mai jos cu ele pentru a le încerca dacă nu ai găsit încă unul pe placul tău. *Dacă-mi spui într-un comentariu că vrei să adaug mai multe informații despre unul dintre programele menționate, îmi notez și îl adaug în lista de mai sus.

  • PotPlayer;
  • GOM Player;
  • Mpv Player;
  • Kantaris Media Player;
  • SMPlayer;
  • KMPlayer.

În concluzie, ai de unde alege atunci când vine vorba de cele mai bune programe de văzut filme pe PC, Laptop sau alte device-uri, dar cel mai bun poate fi ales doar prin prisma preferințelor personale. În cazul meu a fost vorba de VLC, la tine care e programul preferat de văzut filme?

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!