Profilul de Facebook te poate costa jobul

Ești aici: Calculatorescu » Social Media » Profilul de Facebook te poate costa jobul

Știai că profilul de Facebook te poate costa jobul sau ca din cauza a ceea ce e acolo să nu fi chemat nici măcar la interviuri?

Cine nu folosește Facebook în ziua de azi? Sunt sigur că ai 2-3 persoane în minte, dar pentru fiecare prieten care nu folosește cu siguranță ai alți 20 care sunt activi pe FB și alte rețele sociale.

De fapt, același lucru se întâmplă cu orice rețea socială deoarece studiile arată că angajatorii aleg să te caute pe internet înainte de a te chema la interviu. Prin urmare, prima impresie nu va fi când te vor vedea față în față, ci și-o vor crea în funcție de profilul tău de pe internet.

Ce poți face ca să fii în siguranță?

Verifică Privacy Settings

Ideal ar fi ca doar prietenii să aibă acces la profilul tău deoarece nu este nici un motiv pentru care ai vrea să faci public chiar fiecare aspect al vieții tale. Până la urmă, Facebook nu e LinkedIn și postăm o grămadă de fotografii personale din vacanțe pe care am prefera să le vadă doar prietenii.

Cu toate astea, dacă ești persoană publică regulile despre care vorbim în articol nu se aplică în totalitate așa că pot fi adaptate.

Fă curat în profilul tău

Mulți am trecut prin perioada aceea de rebeliune din timpul liceului sau facultății când postam poze sau statusuri care ne fac acum să ne întrebăm ce a fost în capul nostru.

Soluția este să faci curat pe profil și să ștergi tot ceea ce nu te mai reprezintă. De exemplu, eu am ales o metodă puțin mai extremă și am șters primul profil de Facebook și mi-am făcut altul odată ajuns la facultate. Nu îți imagina că aveam nu știu ce dubioșenii pe acolo, dar am prins perioada cu friend for friend și aveam 4900 de oameni pe care nici măcar nu-i cunoșteam în listă așa că am zis mai bine lasă, fac altul.

▷ Dacă și tu vrei să faci asta, am făcut un ghid despre cum poți șterge permanent contul Facebook.

Nu te plânge în legătură cu job-ul sau șeful

Dacă ai obiceiul de a face postări despre job sau despre șeful tău în care să îți exprimi nemulțumirea și mai inserezi și câteva cuvinte nu prea frumoase pe acolo, orice coleg poate face un print screen și să trimită mai departe informația.

Și până la urmă dacă actualul job nu îți place și te face nefericit/ă nimic nu te oprește din a-ți da demisia și nici nu mai ești nevoit/ă să suporți ce nu îți plăcea și te poți plânge la prieteni oricât de mult vrei, dar în privat.

Ai grijă la comentariile tale publice

Opiniile tale politice, religioase și filosofia de viață trebuie să rămână ale tale, nu să le împărășești cu tot internetul.

Astfel, comentariile rasiste sau care instigă la ură se pot transforma într-o criză de PR pentru firma la care lucrezi și aceștia cu siguranță vor vrea să iasă din situație cu imaginea curată. Prin urmare se vor despărți de tine fără nici un regret.

În concluzie, cam acestea sunt motivele din cauza cărora Facebook te poate costa jobul și sfatul meu este să te gândești serios ce ar trebui să apară pe internet despre tine și ce nu.

» Apropo de conturi și Facebook, am scris un ghid pentru deblocare cont Facebook în cazul în care rețeaua v-a restricționat accesul la cont și nu știți cum puteți să-l recuperați.

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...
322FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ce înseamnă OEM

OEM este prescurtarea de la Original Equipment Manufacturer. Termenul este folosit pentru a desemna producătorul original al unui produs. Acesta este folosit...

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G păreri | Hands-on Review

Am avut în teste Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G timp de o săptămână, iar în cele ce urmează am să-ți povestesc...

Sisteme de operare | Alternative la Windows

Windows nu este singur pe lume și, în prezent, există numeroase sisteme de operare care îi pot lua locul chiar de mâine....

Știri din tehnologie – septembrie 2020

Începem articolul de luna aceasta cu lansarea Samsung Galaxy Z Fold2. Acest telefon îmbină designul îndrăzneț cu tehnologia avansată și oferă experiențe...

Cod Samsung pentru meniul ascuns

Puțini știu că există un cod Samsung pentru a accesa un meniu ascuns a-l telefonului, dar și pentru a afla dacă acesta...

Cuprins:

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!