Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – noiembrie 2019

Știri din tehnologie – noiembrie 2019

Luna noiembrie 2019 începe cu o serie interesantă de știri din tehnologie și, pentru prima dată, voi începe să introduc în listă și informații legate de platforma WordPress, dar și despre aplicații în general.

Pe scurt, nu vom mai avea doar informații despre lansări de produse și din telecom, dar și despre aplicații și alte servicii online.


Tesla lansează Cybertruck. Prețul va fi de 39.900 de dolari pentru modelul cu autonomie de 400 km, care realizează sprintul 0-100 km/oră în 6,5 secunde. Varianta intermediară are o autonomie de peste 500 km si costă 50.000 de dolari.

- Advertisement -

Cel mai scump model este 70.000 de dolari și va are o autonomie de 800 km. Modelul acesta va ajunge la 100 km/oră în 2,9 secunde.

Tesla Cybertruck va putea transporta 6 persoane și o încărcătură de 1,5 tone.


Apple Pay, de acum direct din aplicația Orange Money. Utilizatorii iOS pot adăuga Apple Pay prin cardurile de debit Orange Money atât pe iPhone (model 6 sau ulterior), cât și pe orice Apple Watch, fără a fi necesară introducerea manuală a numărului de card sau data de exiprare.


Browserul web Google Chrome va începe să avertizeze utilizatorii atunci când un link pe care doresc să-l acceseze se încarcă greu.

Declarația – Our early explorations will look at a number of Chrome surfaces, including the loading screen (splash screen), loading progress bar and context-menu for links. The latter could enable insight into typical site speeds so you’re aware before you navigate.


Samsung anunță lansarea comercială a lui Galaxy Note10+ 5G. Acesta poate fi cumpărat începând de astăzi, din rețelele partenerilor Orange și Vodafone.

Galaxy Note10+ 5G este al doilea smartphone 5G lansat de Samsung în România, primul fiind Galaxy S10 5G pe 5 noiembrie.


Și că tot vorbim de Samsung, este posibil să avem varianta Lite pentru Galaxy S10.

- Advertisement -

Digitaliada lansează secțiunea învățare și testare online, aceasta este dedicată directorilor, profesorilor și elevilor din toată țara. Prin aceasă platformă, profesorii pot crea teste, evalua online competențele elevilor, în clasă sau prin teme pentru acasă. Elevii pot parcurge materia, primesc teste și le rezolvă, chiar și de acasă atunci când lipsesc de la școală. Părinții pot vedea când copilul are test, dar și rezultatul obținut. În acest mod, se facilitează comunicarea între directori, profesori, elevi și părinți. Dar mai multe detalii în link-ul de mai sus.


Motorola relansează gama de telefoane razr. Celebrul razr a dominat industria telefoanelor mobile, fiind un simbol fashion, care a definit o parte din cultura pop. Acum a revenit pe piață cu un design remarcabil și o tehnologie revoluționară, gata să ofere utilizatorilor o experiență unică.

De menționat este faptul că Motorola Razr 2019 se pliază de sus în jos, fapt ce îl diferențiază de celelalte telefoane mobile pliabile care se pliază de la stânga la dreapta și se transformă în mini tablete.


Acces rapid în nouă staţii de metrou prin intermediul cardurilor contactless. Disponibil deocamdantă în stațiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 si 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăveşti, surse metrorex au declarat că în câteva luni va fi prezent în toate stațiile de metrou.


Vești bune pentru cei care s-au săturat să fie înșelați de reducerile mincinoase de Black Friday. Au apărut reguli noi la nivel european prin care comercianții sunt obligați ca în cazul reducerilor să afișeze istoricul prețurilor din ultimele 30 de zile.

Vă las mai jos fragmente din lege:

(1) Orice notificare de reducere a prețului indică prețul anterior aplicat de comerciant pentru o perioadă determinată, înainte de aplicarea reducerii de preț.

(2) Prețul anterior înseamnă prețul cel mai scăzut practicat de comerciant pentru o perioadă de timp de cel puțin 30 de zile înainte de aplicarea reducerii de preț.

(3) Statele membre pot prevedea norme diferite pentru bunurile susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid.

(4) Dacă produsul a fost prezent pe piață mai puțin de 30 de zile, statele membre pot prevedea, de asemenea, o perioadă de timp mai scurtă decât cea menționată la alineatul (2).

(5) Dacă reducerea de preț este majorată treptat, statele membre pot prevedea ca prețul anterior să fie considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț”, este textul adoptat și care va trebui transpus și de țara noastră în legislație. Directiva care primește modificări e transpusă momentan la noi în țară prin Hotărârea Guvernului nr. 947/2000, însă cadrul legal la care ne raportăm când vorbim de prețuri și reduceri este, în principal, Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.


A apărut un algoritm care poate scoate apa din fotografii, astfel vom putea avea fotografii subacvatice fără…. apă. Mai multe detalii pe petapixel.com.


Experiența 5G, de astăzi (05.11.2019) disponibilă clienţilor Orange. România este prima ţară din Grupul Orange în care se lansează servicii 5G, iar primele orașe care primesc serviciul cu viteze de download de până la 1,2Gbps sunt București, CLuj-Napoca și Iași.


Google lansează Site Kit plugin, un tool care îi ajută pe proprietarii de site-uri construite cu WordPress să importe statisticile din Search console, Analytics și Ads în dashboard-ul WordPress.


WhatsApp anunță o serie de schimbări cu privire la grupuri. Astfel vei avea mai mult acces asupra invitațiilor în grupuri și nu te vei trezi că faci parte din grupuri în care n-ai vrut să intri. Acum poți alege cine are voie să îți trimită invitații, să limitezi la toată lumea, doar contacte, dar și o a treia opțiune în cazul în care ai prieteni enervanți, să treci anumite contacte pe blacklist.


Google a cumpărat Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari.

De asemenea, intenționează să deschidă și un centru de cercetare în București.


Noile laptopuri Samsung vor permite încărcarea wireless a telefoanelor prin touchpad.


Aplicația Clever devine Free Now. Pe lângă faptul că încă un concurent pentru Uber, Yango și Bolt este bine-venit și va ajuta la o scădere a prețurilor, șoferii pot face acum glume de genul I work for free now.

Aceasta este deja disponibilă în peste 100 de orașe din 9 țări europene (Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria și Suedia).

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!