Ești aici: Calculatorescu » Știri » YouTube nu mai permite utilizarea platformei cu AdBlock

YouTube nu mai permite utilizarea platformei cu AdBlock

YouTube a început să ia măsuri mai agresive împotriva utilizatorilor care folosesc programe de tip AdBlock pentru a scăpa de reclamele de pe platformă.

Și eu sunt utilizator de AdBlock și de câteva zile am început să primesc pe Chrome mesajul de mai jos cu un buton de X care se încarcă în câteva secunde, echivalentul unui skip ads.

mesaj ad block youtube

Alternative pentru AdBlock

În continuare vom discuta despre cum poți totuși să continui să urmărești conținut pe YouTube fără să fii deranjat de reclame.

- Advertisement -

YouTube Premium

Cea mai la îndemână variantă și singura legală este crearea unui abonament la YouTube Premium. Eu am ales ca momentan să nu fac acest pas deoarece pentru muzică m-am orientat spre Spotify.

Brave browser

Aparent utilizatorii Brave, un browser de internet orientat spre securitate și protejarea informațiilor personale, au declarat că nu sunt afectați momentan de mesajele de la YouTube.

Acest lucru se datorează faptului că Brave folosește alte metode de a bloca reclamele de pe YouTube față de programele clasice de tip AdBlock.

Păreri personale

În general nu am fost deranjat de reclamele de pe YouTube, dar consider că am avut parte de o creștere a numărului de utilizatori de programe de tip AdBlock pe fondul reclamelor intruzive și din ce în ce mai dese.

Spre exemplu, YouTube avea la un moment dat și reclame cărora nu le puteai de skip timp de 30 de secunde, dar și reclame pe care le puteai omite de 30 de minute+. Mi se pare un timp enorm petrecut pentru vizualizarea reclamelor, mai ales când vorbim de clipuri și melodii sub 3-4 minute.

Același lucru se întâmplă și cu site-urile; în momentul în care ai 3 pop-up-uri cu reclame, banner în header și alte bannere în sidebar și aproape după fiecare paragraf al articolului nu știu de ce s-ar mai mira cineva că utilizatorii caută soluții să scape de ele.

Pe Calculatorescu am urmărit, chiar dacă veniturile sunt mai mici, să păstrez un echilibru decent între reclame și conținut și cele de la AdSense intră de 2-3 ori per articol (în funcție de mărimea lui) și o dată în sidebar.

Așadar, dacă folosești AdBlocker, te încurajez să-l dezactivezi pentru calculatorescu.ro și să susți acest proiect.

- Advertisement -

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!