Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce înseamnă Ethical Hacking și ce face un hacker etic

Ce înseamnă Ethical Hacking și ce face un hacker etic

Ethical Hacking este procesul prin care hackerii etici detectează vulnerabilități în diferite aplicații și sisteme. Descoperirile lor sunt folosite mai apoi pentru a împiedica reale atacuri cibernetice asupra acelor sisteme și aplicații.

Într-o lume în care internetul este atât de folosit, atacurile cibernetice pot crea reale probleme. Acestea pot ajunge să afecteze țări întregi sau oameni de pe mai multe continente în același timp. Tocmai din acest motiv este nevoie de acești hackeri etici care își dedică timpul pentru a testa diferite sisteme și a descoperi vulnerabilități.

Iar pentru că nu este de ajuns să descoperi problemele, ci trebuie să le și rezolvi cumva, un alt pas important în ethical hacking este cel de a veni și cu soluții pentru repararea acelor vulnerabilități. Astfel, un hacker etic bun va știi cum să descopere slăbiciunile dintr-un sistem, dar și cum să le repare.

- Advertisement -

Marile companii angajează adesea hackeri etici sau companii de consultanță pentru a le testa sistemele din punct de vedere al securității. Acest lucru este necesar la acest nivel întrucât serverele lor găzduiesc informații valoroase la care hackerii încearcă să obțină acces, fie pentru a le vinde altor companii, fie pentru a cere răscumpărare pentru acestea.

Dacă ești interesat de acest tip de hacking, printre alte cursuri pe care le găsești pe internet, îți recomand și clipul de mai jos de pe YouTube. Acesta conține puțin peste 12 ore de explicații, exemple și link-uri cu resurse pe care le poți folosi pentru a deveni un hacker etic.

Cine este cel mai cunoscut hacker etic?

Cel mai cunoscut hacker etic din lume este Kevin Mitnick. Nefiind un hacker etic de la început, acesta a pătruns în sistemele a peste 40 de companii mari, fapt ce i-a și adus un loc pe lista FBI a celor mai urmăriți oameni. În urma faptului că a fost arestat, judecat și trimis la închisoare pentru faptele sale, a decis să treacă de partea binelui, înființând o companie de consultanță pe probleme de securitate.

Așadar, acum știi ce înseamnă Ethical Hacking și ce este un hacker etic. Dacă informațiile din articol ți-au fost de ajutor, nu uita să dai un share.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!