Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este Growth Hacking Marketing și cum te poate ajuta

Ce este Growth Hacking Marketing și cum te poate ajuta

Probabil ai tot auzit Growth Hacking și de beneficiile pe care le poate aduce această abordare de marketing unei afaceri.

În articolul acesta vorbim despre ce este Growth Hacking și de ce funcționează atât de bine, mai ales în cazul Startup-urilor.

Growth Hacking este un tip de marketing care se bazează pe date și experimente rapide pentru a atinge anumite obiective. Astfel, în Growth Hacking viteza de reacție este un element vital care face diferența dintre o campanie de succes și una nereușită.

- Advertisement -

Spre deosebire de marketingul clasic unde deciziile adesea sunt luate din timp pentru o întreagă campanie, Growth Hacking-ul se bazează pe îmbunătățirea constantă a campaniei în funcție de rezultate măsurate în timp real.

Acest tip de abordare ia în considerare întregul traseu al unui potențial client și nu se orientează doar pe aducerea traficului pe un site, ci și la ce face utilizatorul pe site și cum poate fi îmbunătățită întreaga experiență a acestuia pentru a-l convinge să cumpere sau să folosească un anumit produs.

O altă parte importantă a Growth Hacking-ului este automatizarea și folosirea tehnicilor creative de marketing alături de multe teste și experimente. În acest fel, campania poate fi îmbunătățită constant și pot apărea noi idei creative.

Exemple de Growth Hacking

Printre cele mai de succes campanii de Growth Hacking se numără cele de la Dropbox, Airbnb, Twitter și Slack.

Dropbox s-a folosit de sistemul de referral pentru a câștiga utilizatori și astfel fiecare utilizator Dropbox a devenit un promotor al brandului. Sistemul a fost foarte simplu, orice utilizator nou adus de tine pe platformă îți aducea un bonus de stocare de 500 mb.

Airbnb a folosit mai multe tehnici creative de promovare.

Una dintre ele a fost participarea la diferite conferințe unde se știa că publicul vine de la o distanță considerabilă și ar fi avut nevoie de cazare.

O altă idee care a ajutat foarte mult la creșterea platformei a fost pur și simplu îmbunătățirea calității pozelor de pe platformă – vorbim de o perioadă unde nu oricine își permitea să facă poze profesionale și telefoanele mobile nu erau la fel de performante ca acum. Astfel, creatorii platformei au călătorit pentru a-i ajuta pe cei care și-au listat apartamentul să facă poze mai bune, iar mai apoi au angajat fotografi pentru a face acest lucru.

- Advertisement -

Twitter a observat că utilizatorii abandonau foarte repede platforma după crearea unui cont. În urma unor studii s-a dovedit că acest lucru se datorează faptului că nu aveau conținut care să îi țină pe platformă. Rezolvarea a fost simplă și anume recomandarea noilor utilizatori să-și creeze o listă de persoane pe care să le urmărească imediat după înregistrarea pe platformă. Astfel, aceștia aveau motiv să se întoarcă pe platformă, iar utilizatorii existenți primeau mult mai ușor follow și erau și ei la rândul lor încurajați să folosească mai mult platforma

Slack – într-o lume în care există zeci sau poate chiar sute de aplicații de team și task management, Slack a venit cu ideea de a oferi oamenilor o experiență, nu un simplu serviciu. Astfel, Slack și-a bazat campania de promovare pe ideea de a ajuta echipele să se organizeze mai bine și de a oferi întregii echipe posibilitatea de a-și organiza task-urile cu mai puțin stres.

După cum vezi, toate campaniile de mai sus au un punt comun: creativitatea. Pe lângă creativitate vorbim și de idei venite la momentul potrivit, dar și de urmărirea unor trenduri de moment și cunoașterea psihologiei consumatorilor.

În concluzie, un Growth Hacker este o persoană care aplică tehnici moderne de marketing, face teste constant, experimentează și măsoară rezultatele permanent pentru a veni cu noi idei și modalități de promovare.

De ce funcționează Growth Hacking-ul?

Growth Hacking-ul funcționează deoarece are la bază crearea unor campanii bazate pe date solide combinate cu o abordare creativă și adaptare constantă. În acest fel, orice greșeală este corectată pe parcursul campaniei, iar oportunitățile sunt descoperite și folosite la potențialul lor maxim.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,062UrmăritoriÎmi place
1,251UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!