Ești aici: Calculatorescu » Știri » FileList se închide după 16 ani de activitate

FileList se închide după 16 ani de activitate

FileList, unul dintre cele mai cunoscute trackere private de torrente din România, se va închide după 16 ani de activitate în ianuarie 2024.

UPDATE: FileList rămâne online.

Decizia a fost comunicată utilizatorilor printr-un mesaj venit din partea administratorului în cadrul platformei unde acesta a anunțat închiderea tracker-ului din motive personale și de securitate, menționând că donațiile acoperă costurile pentru încă 2-3 luni, iar în ianuarie 2024 site-ul se va închide definitiv.

Dragilor,
Îmi pare rău că trebuie să vă adresez acest anunț, însă aici se încheie activitatea trackerului nostru. Este important să înțelegeți și să acceptați această decizie. Deși a fost una dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente și din motive bine întemeiate.

Din nefericire nu mai dispun de timpul necesar pentru a mă ocupa de site. Un asemenea site necesită o implicare destul de mare și prioritățile mele din viața de zi cu zi s-au schimbat în ultimii ani. Timpul este cea mai prețioasă resursă pentru noi toți iar eu am investit suficient timp aici.

Am vrut să las site-ul altcuiva, care să se ocupe de comunitate în continuare dar din păcate nu am cui să-l las. ToXiC, cel care urma să îmi ia locul nu mai este printre noi.

Responsabilitatea este mare, avem un număr imens de useri care au și date sensibile ce nu pot fi lăsate pe mâinile oricui. Se pot face abuzuri mari și cine are puterea absolută poate decide orice cu privire la tot ce ține de comunitate, deci evident este nevoie de un om de încredere, capabil dar care să aibă și cunoștințe tehnice foarte avansate pentru a asigura securitatea userilor și buna funcționare a site-ului.
Destul de greu de găsit un asemenea om care să fie integrat aici și să împărtășească aceleași valori și să aibă aceeași dedicare de care v-ați bucurat în ultimii 16 ani.

Am decis că cel mai OK este să închid site-ul decât să risc cu asa ceva.
Îmi pare sincer rău, am investit și eu foarte multă muncă aici și mereu am avut comunitatea în suflet.

În calitate de SysOp vă mulțumesc pentru implicarea voastră activă în comunitatea noastră. Am apreciat profund contribuțiile valoroase, pasiunea pe care ați adus-o și efortul depus. FileList nu ar fi ce este astăzi fără implicarea voastră, a tuturor!

Ce se întâmplă de acum înainte?
Din momentul acesta donațiile sunt închise iar suma pe care o deținem acoperă cheltuielile pentru încă 2-3 luni de zile.
În acest timp vă puteți încă bucura de site, puteți descărca ce aveți nevoie de aici și puteți să vă postați mesajul de rămas bun în topic.
După ~3 luni, undeva prin ianuarie 2024, site-ul se va închide definitiv.

Cu dragoste și prețuire, EboLLa
- Advertisement -

➕ Update: un nou mesaj a fost transmis de echipa FileList către utilizatori

Cateva lamuriri cred ca sunt necesare…

O buna parte dintre voi ati sugerat sa introducem o subscriptie de cativa euro ca si cum asta ar rezolva ceva…
Nu a fost niciodata vorba despre bani. TOT staff-ul face si a facut munca voluntara. Nimeni nu castiga bani, a fost si este un hobby pentru toata lumea. Asta e scopul unui site ca FileList, sa fie gratis, lumea doneaza cat si cand vrea. Comunitatea a tinut site-ul in viata in tot acest timp. De aia nu ati vazut reclame, nu ati fost bombardati cu mesaje despre donatii, etc. Donatiile acopereau necesarul si a fost totul OK in tot acest timp.

Haideti sa lasam teoriile conspiratiei la o parte. Nu totul este o conspiratie…
De prin 2020 am tot incercat sa las site-ul cuiva… Am incercat de 2 ori deja. Lucrurile astea dureaza, increderea se castiga greu, nu cunosti un om in 1-2 luni in asa fel incat sa pot lasa site-ul oricui se ofera acum.
Doar ideea ca vine cineva care incepe sa gandeasca site-ul asta ca pe o afacere si sa inceapa sa faca bani cu el si e suficient. Nu vreau sa isi bata joc nimeni de ceea ce a insemnat si inseamna FileList.

Legat de alternative pentru ca lumea a tot intrebat. Daca o sa gasim vreo alternativa buna, promit ca va anunt aici. Nu va faceti conturi pe toate balariile de site-uri. Nu peste tot este cum a fost pe FileList, nu fiti naivi. Aveti grija unde va inregistrati. Aveti rabdare ca timp este… nu va grabiti.

Legat de baza de date… se va sterge la final de tot, complet. Toti userii beneficiaza de securitate si de anonimitate. Deci pentru toti cei care cer baza de date, este mai mult decat evident ca nu o vom da niciodata la nimeni.

FileList

FileList a luat naștere pe un domeniu .ro și a trecut de curând la adresa filelist.io. Acesta a fost un tracker privat de torrente extrem de popular în rândul comunității de descărcare și partajare de conținut digital.

Cu siguranță vestea că FileList se închide va întrista foarte multe persoane, mai ales pe cei care au fost prezenți pe platformă încă din 2007, din primul an de funcționare.

Este important de menționat că partajarea de conținut protejat de drepturi de autor fără permisiune poate încălca legile privind drepturile de autor în multe țări. Tracker-urile private de torrente, precum FileList, erau adesea subiectul atenției autorităților și organizațiilor de drepturi de autor, ceea ce a dus la închideri și alte acțiuni legale împotriva lor.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!