Ești aici: Calculatorescu » Filme și seriale » TOP 20+ seriale de dragoste

TOP 20+ seriale de dragoste

Serialele de dragoste ocupă un loc special în inimile spectatorilor, de la povești contemporane de iubire și comedii romantice, până la drame istorice captivante și aventuri fantastice, aceste seriale ne fac să vedem lumea cu alți ochi.

Așadar, fie că ești în căutarea unei povești care să te facă să râzi, să plângi sau să visezi, există un serial de dragoste pentru fiecare gust. În acest articol, vom explora cele mai bune seriale de dragoste lanste în ultimii ani.

Bridgerton (2020-prezent)

Bridgerton este un serial care se desfășoară în Londra secolului al XIX-lea, într-o lume plină de fast și etichetă regală. Povestea serialului este despre familia Bridgerton, marcându-se prin intrigă, romantism și un misterios personaj numit Lady Whistledown, care dezvăluie secretele celor din înalta societate.

- Advertisement -

Serialul combină elemente clasice de epocă cu o abordare modernă și o distribuție diversă.

You (2018-prezent)

You este un thriller psihologic intens, care explorează latura întunecată a obsesiei și dragostei. Serialul urmărește povestea lui Joe Goldberg, un manager de librărie carismatic dar periculos, care devine obsedat de femeile de care se îndrăgostește.

Cu fiecare sezon, Joe schimbă identitatea și locația, dar pare că trecutul nu vrea să se despartă de el și ajunge de fiecare dată să repete greșelile.

Crash Landing on You (2019-2020)

Crash Landing on You este o dramă coreeană emoționantă și plină de umor cu o poveste care urmărește o femeie de afaceri sud-coreeană. Printr-un accident bizar, aterizează din greșeală cu parapanta în Coreea de Nord, loc în care întâlnește un ofițer nord-coreean cu care dezvoltă o relație romantică complicată și periculoasă.

Serialul explorează teme precum dragostea interzisă, diferențele culturale și sacrificiile personale.

Mireasa din Istanbul (2017-2019)

Mireasa din Istanbul, cunoscut și sub numele de „Istanbullu Gelin”, este un serial turcesc care combină drama, romantismul și tensiunile familiale. Povestea urmărește o tânără săracă, care se îndrăgostește și se căsătorește cu un bogat om de afaceri.

Conflictul între diferitele valori culturale și familiale aduce multiple provocări în viața lor, ilustrând complexitățile relațiilor într-un context modern.

Riverdale (2017-2023)

Riverdale transformă personajele clasice din benzile desenate Archie într-un mister tenebros și captivant. Amplasat într-un mic oraș, acest serial îmbină elemente de thriller, dramă și supranatural și urmărește viețile unor adolescenți care se confruntă cu crime, secrete de familie și lupte interioare. Toate aceste lucruri în timp ce descoperă adevăruri întunecate despre oraș și locuitorii săi.

- Advertisement -

Poldark (2015-2019)

Poldark este un serial de epocă britanic bazat pe romanele lui Winston Graham.

Ross Poldark, eroul central, se întoarce acasă în Cornwall după Războiul de Independență American și descoperă cât de mult s-a schimbat lumea. Serialul îmbină elemente de dramă istorică, romance și aventură, explorând teme precum dragostea, trădarea și schimbarea socială.

Sex and the City (1998-2004)

Sex and the City este o serie iconică care urmărește viețile personale și profesionale ale patru femei puternice și independente din New York.

Cu un amestec inteligent de umor, dramă și o gândire deschisă despre sexualitate, serialul a devenit un simbol cultural, abordând teme precum feminismul, prietenia și complexitățile relațiilor moderne.

Big Little Lies (2017-2019)

Big Little Lies este un serial dramatic și misterios, centrat pe viețile a cinci femei din comunitatea aparent perfectă din Monterey, California.

Pe măsură ce o crimă neașteptată zguduie comunitatea, secretele întunecate și minciunile sofisticate ale personajelor principale sunt dezvăluite.

The Innocents (2018)

The Innocents este un serial britanic science fiction și dramă. Scenariul urmărește povestea a doi adolescenți care fug de acasă pentru a fi împreună. După scurt timp aceștia descoperă că unul dintre ei are abilități supranaturale neobișnuite, ceea ce complică relația și îi aduce în conflict cu forțe misterioase.

This is us (2016-2022)

This is Us este o poveste emoționantă care urmărește viața familiei Pearson de-a lungul mai multor generații. Serialul este cunoscut pentru abordarea sa caldă și umană a unor teme precum identitatea, dragostea, pierderea și conexiunile familiale, alternând între trecut și prezent pentru a dezvălui cum evenimentele din trecut afectează prezentul.

Outlander (2014-prezent)

Outlander este un amestec de dramă istorică, romance și fantezie. Serialul este bazat pe seria de cărți de Diana Gabaldon și urmărește povestea Claire Randall, o asistentă din al Doilea Război Mondial, care călătorește înapoi în timp în Scoția secolului 18 și se îndrăgostește de un luptător scoțian.

The Vampire Diaries (2009-2017)

The Vampire Diaries este un serial SF și dramă care explorează lumea întunecată și seducătoare a vampirilor, vrăjitorilor și creaturilor supranaturale.

Povestea are în centru un triunghi amoros format din Elena Gilbert și doi frați vampiri, Stefan și Damon Salvatore, în timp ce dezvăluie secretele și istoria orașului Mystic Falls.

Gossip Girl (2007-2012)

Gossip Girl explorează viața adolescenților din elita societății de pe Upper East Side, New York.

Narat de un blogger anonim, serialul dezvăluie secretele, scandalurile și luptele pentru putere ale tinerilor privilegiați, oferind o fereastră într-o lume plină de lux, trădare și căutare de sine.

A Discovery of Witches (2018-2022)

A Discovery of Witches este o poveste captivantă despre magie, mister și dragoste unde o vrăjitoare și un vampir se aliază pentru a descoperi secrete ascunse într-o bibliotecă magică. Toate acestea în timp ce se confruntă cu interdicțiile și pericolele lumii lor îmbinând elemente de istorie, romantism și fantezie într-o narațiune complexă și intrigantă.

Jane the Virgin (2014-2019)

Jane the Virgin este o serie satirică și plină de umor, inspirată de telenovele, care urmărește povestea lui Jane, o tânără care a făcut un jurământ de castitate dar devine însărcinată prin inseminare artificială accidentală.

Serialul explorează teme precum identitatea, dragostea și familia într-un mod unic și inovator, cu numeroase întorsături de situație.

Downton Abbey (2010-2015)

Downton Abbey este un portret detaliat al vieții britanice aristocratice și a servitorilor lor în era Edwardiană și dincolo de aceasta. Serialul explorează efectele evenimentelor istorice majore asupra vieții la Downton, inclusiv scufundarea Titanicului, Primul Război Mondial și pandemia de gripă din 1918.

Conflictul dintre tradiție și progres se împletește cu dramele personale ale personajelor, aducând în lumină complexitatea schimbărilor sociale ale timpului.

The Crown (2016-prezent)

The Crown este o explorare profundă a vieții reginei Elisabeta a II-a, începând cu anii săi timpurii ca monarh.

Serialul îmbină fapte istorice cu dramă ficțională pentru a scoate în evidență tensiunile dintre datoria publică și viața privată oferind o privire rară asupra deciziilor și relațiilor din spatele fațadei publice a monarhiei.

Call the Midwife (2012-prezent)

Call the Midwife este un serial bazat pe memoriile moașei Jennifer Wort și aduce în prim-plan viața moașelor care lucrau în zona East End a Londrei în anii 1950 și 1960. Serialul prezintă, atât provocările medicale ale epocii, cât și diversele probleme sociale cu care se confruntă comunitatea, de la sărăcie și boală, până la discriminare și schimbări culturale.

Gilmore Girls (2000-2007)

Gilmore Girls este o explorare caldă și adesea umoristică a relației dintre Lorelai Gilmore și fiica sa, Rory, în micul oraș fictiv Stars Hollow. Povestea abordează tema maturizării, relațiile de familie complicate, ambițiile personale și viața amoroasă.

The Good Witch (2015-2021)

The Good Witch urmărește povestea vrăjitoarei Cassie Nightingale și a fiicei ei, Grace, în orașul Middleton. Cu un amestec de magie, mister și viață de oraș mic, serialul explorează teme precum puterea bunătății, importanța comunității și descoperirea de sine

Anne with an E (2017-2019)

Anne with an E oferă o interpretare contemporană a poveștii clasice Anne of Green Gables și o aduce în centrul atenției pe Anne Shirley, o fată plină de imaginație și spirit, care ajunge să locuiască la Green Gables.

Serialul extinde poveștile originale, adăugând noi elemente de profunzime personajelor și explorează teme precum căutarea apartenenței, discriminarea și lupta pentru acceptare.

Reign (2013-2017)

Reign este o dramă istorică ce prezintă viața tinerei Mary, Regina Scoției. Aceasta îmbină elemente istorice cu ficțiunea modernă, aducând o nouă perspectivă asupra intrigilor de la curte, relațiilor politice și luptelor pentru putere. Povestea explorează nu doar viața regală, ci și provocările și deciziile dificile pe care Mary trebuie să le facă într-o epocă dominată de bărbați.

Hart of Dixie (2011-2015)

Hart of Dixie urmărește povestea lui Zoe Hart, o tânără doctoriță din New York care ajunge să facă practică medicală în micul oraș Bluebell, Alabama. Serialul este o îmbinare de comedie, dramă și romantism, explorând teme precum căutarea identității, importanța comunității și puterea prieteniei. Orașul Bluebell devine un personaj în sine, alături de locuitori săi excentrici și tradițiile specifice.

Sweet Magnolias (2020-prezent)

Sweet Magnolias explorează viața a trei femei din orașul Serenity, Carolina de Sud. Maddie, Helen și Dana Sue se confruntă cu provocări personale și profesionale, împletindu-și destinele într-o poveste despre prietenie, reziliență și redescoperire. Serialul abordează teme precum divorțul, cariera, maternitatea și dificultățile care apar în relații.

Virgin River (2019-prezent)

Virgin River urmărește povestea lui Melinda „Mel” Monroe, care se mută în orașul Virgin River pentru a începe o nouă viață ca asistentă medicală și moașă. Serialul combină elemente de dramă, romantism și mister, dar în același timp explorează procesul de vindecare și căutarea fericirii după pierderi personale.


Sper ca acest „Top 20+ seriale de dragoste” te va inspira să explorezi noi povești, să descoperi personaje memorabile și să te pierzi în lumi pline de farmec și pasiune. Fiecare serial de pe această listă are propria magie, invitându-te să devii parte a unor povestiri de neuitat.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,059UrmăritoriÎmi place
1,276UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!