Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este AVOD

Ce este AVOD

Modul în care consumăm conținut media a evoluat constant și odată cu introducerea platformelor de streaming, vizionarea filmelor preferate a devenit mult mai ușoară.

Cu toate acestea, datorită succesului pe care le au aceste platforme, prețurile au început să crească și devin din ce în ce mai puțin accesibile pentru publicul larg.

Ei bine, aici intervine AVOD sau Advertising-Based Video on Demand. Adică un mod de a consuma conținut care combină publicitatea tradițională de la TV cu funcțiile unui serviciu de streaming.

- Advertisement -

Ce este AVOD?

AVOD este un acronim pentru „Advertising-Based Video on Demand”, un model de afaceri în care utilizatorii pot accesa conținut video gratuit în schimbul vizionării anunțurilor publicitare. Acest sistem este folosit de multe platforme de streaming video, cum ar fi YouTube, Crackle, Tubi TV, și multe altele.

Spre deosebire de modelele SVOD (Subscription Video on Demand) și TVOD (Transactional Video on Demand), care implică plata unui abonament sau a unei taxe unice pentru accesarea conținutului, AVOD oferă conținut gratuit pentru utilizatori, în schimbul expunerii la anunțuri publicitare.

Cum funcționează AVOD?

În loc să plătești un abonament lunar sau să cumperi un DVD fizic sau online, prin intermediul modelului AVOD, platforma te poate lăsa să vizionezi conținutul gratuit deoarece generează venituri datorită faptului că vezi reclame.

Veniturile obținute din aceste anunțuri sunt împărțite între platforma de distribuție și creatorii de conținut. În acest fel, creatorii de conținut sunt compensați pentru munca lor, în timp ce platforma de distribuție își acoperă costurile de operare și dezvoltare.

Avantajele și dezavantajele AVOD

Avantajul pentru utilizatori este că pot accesa conținut gratuit sau la un cost redus.

Dezavantajul modelului AVOD este întreruperea conținutului video prin anunțuri publicitare. Unii utilizatori pot considera aceste întreruperi ca fiind deranjante sau pot fi nemulțumiți de numărul mare de anunțuri.

În concluzie, AVOD reprezintă o alternativă bună pentru modelele de streaming video bazate pe abonament. Deși vine cu propriile sale avantaje și dezavantaje, modelul AVOD continuă să câștige teren în lumea digitală, oferind utilizatorilor un nou mod de a accesa și a consuma conținut video.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!