Ce trebuie să conțină pagina de about pe blog

Ești aici: Calculatorescu » Wordpress » Ce trebuie să conțină pagina de about pe blog

Există două pagini foarte importante pentru majoritatea site-urilor/blogurilor. Acestea sunt homepage și pagina de about. Pe prima vor intra toți cei care află de blogul/site-ul tău de la prieteni sau văzând pe afișe/bannere în offline, dar și cititorii fideli.

Pagina de about are rolul de a oferi cititorilor informații despre blogul tău, misiunea site-ului și să contureze cam ce vrei să faci cu el. Pe această pagină vor ajunge și brandurile care vor să lucreze cu tine și ar fi bine să le oferi informații pentru a facilita o eventuală colaborare.

Ce să incluzi în pagina de About:

1. Povestea ta sau a blogului/site-ului.

Cititorii și brandurile vor să știe cine ești și ce vrei să faci cu blogul tău. Pentru cititori e important deoarece vor vrea să cunoască persoana din spatele articolelor pe care le citesc aproape zilnic și pentru branduri e important să știe dacă există chimie între tine și valorile lor pentru o eventuală colaborare.

Această poveste ar trebui să conțină informații despre cine ești, ce hobby-uri ai și să se înțeleagă din ea cam ce te face fericit în viață și care sunt valorile tale.

2. O scurtă descriere a blogului/site-ului.

Așa cum vorbeam mai sus despre valori, la fel se întâmplă și în cazul unui blogger/site. Fiecare are un set de valori și o idee generală în funcție de care alege despre să scrie și despre ce să nu scrie.

Tocmai din acest motiv ar fi bine să avem o scurtă descriere a blogului/site-ului pentru ca oamenii să știe ce să se aștepte de la noi.

De exemplu, aici am ales să folosesc următoarea descriere: Pe calculatorescu.ro vei găsi o serie de articole din sfera tehnologiei despre calculatoare, compomente hardware, software, dar și despre laptopuri, tablete și telefoane mobile.

Pe blogul personal am ales ca descriere: Scriu articole în care îmi exprim părerea despre anumite subiecte, dar și despre locurile pe unde am fost și festivaluri. De asemenea, am articole în care recomand filmele și serialele care mi-au plăcut.

3. Informații demografice despre tine.

Informații precum vârsta și țara/orașul în care locuiești te pot apropia de cititori din punct de vedere demografic și vor fi oameni care chiar îți vor scrie să vă vedeți în offline atunci când vor afla că locuiți în același oraș. În același timp vor exista și branduri care vor dori bloggeri locali sau de o anumită categorie de vârstă pentru diferite campanii și asta te va ajuta.

4. O fotografie cu tine.

Acest sfat se aplică blogurilor personale și, în cazul lor, este foarte important ca oamenii să vadă cine este persoana din spatele textelor. În acest fel, articolele tale vor prinde mai multă valoare în ochii cititorului și recomandările devin unele personale, nu doar articole citite pe un site oarecare sau într-un ziar.

În cazul site-urilor ar fi indicat, în funcție de nișă, să includă fotografii cu membrii echipei.

5. Alte locuri unde cititorii te pot găsi.

Aici este locul unde trebuie să promovezi toate rețelele sociale unde este prezent blogul/site-ul de care te ocupi. De la Twitter, la Linkedin și Instagram, e important pentru cei care te urmăresc să știe că nu exiști doar pe adresa numesite.ro și că ești o entitate complexă care își desfășoară activitatea în mai multe spații virtuale. – ce filosofic a sunat asta.

6. Informații de contact pe scurt.

Lasă-ți adresa cât mai clar, eventual cu un font de altă culoare pentru ca cei care doresc să te contacteze să o vadă cât mai ușor. Multe agenții scanează bloguri pentru a crea baze de date care vor conține câteva detalii despre blog precum nișa în care activeză, câteva comentarii despre și o adresă de mail. Acestea vor fi folosite de agenție în viitoarele campanii.

Știri din tehnologie – mai 2020

Domeniul filelist.ro a fost sechestrat într-un dosar penal, dar în aceeași zi a fost redeschis pe un domeniu nou, filelist.io.
263FaniÎmi place
4AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Aplicație: scanare documente free cu telefonul

Am pornit cu ideea de a face un ghid de scanare documente care să te ajute atunci când trebuie să trimiți un...

Cea mai bună aplicație meteo pentru telefon

În încercarea de a găsi cea mai bună aplicație meteo pentru telefon am testat multe și în cele ce urmează vorbim despre...

Cum poți afla câți vizitatori are un site

Dacă lucrezi în social media sau marketing, cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată câți vizitatori are un site. Adesea, acest...

Extensii Google Chrome pe care trebuie să le folosești

Există foarte multe extensii Google Chrome care îți pot face viața și munca mai ușoară. În articolul acesta vom vorbi despre o...

Ce este Telegram | Aplicația care concurează cu WhatsApp

Sigur ai tot auzit în ultimul timp despre această aplicație și te-ai întrebat ce este Telegram sau dacă este mai bun sau...

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Înscrie-te la newsletter

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!