Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – august 2020

Știri din tehnologie – august 2020

Astăzi (5 august) Samsung a găzduit primul eveniment virtual Galaxy Unpacked. Acesta a fost transmis în direct din Coreea.

În cadrul evenimentului au fost dezvăluite cinci noi dispozitive: Galaxy Note20 și Galaxy Note20 Ultra, Tab S7 și S7+, Galaxy Watch3, Galaxy Buds Live și Galaxy Z Fold2.

În opinia mea, vedeta lansării este Galaxy Note20 Ultra deoarece sunt utilizator de Note și întotdeauna mi-a plăcut cum reușește acest telefon să îmbine productivitatea cu timpul liber.

- Advertisement -

MMD lansează noul monitor LCD Philips 279C9, cu o diagonală de 27” (68,47 cm), cu un design modern, care răspunde celor mai pretențioase cerințe pentru o productivitate sporită și o experiență de utilizare foarte bună.

Design-ul său elegant, portul USB-C, calitatea imaginii și caracteristicile ergonomice fac din Philips 279C9 soluția perfectă atât pentru profesioniștii din domeniul financiar, cât și pentru toți cei care lucrează cu programe CAD și aplicații grafice 3D.


Instagram lansează Reels, o copie a TikTok. Aplicația este deja disponibilă pentru mulți utilizatori din România.


Samsung promite 3 ani de update-uri pentru flagship-uri începâd cu S10.


Toshiba nu va mai produce laptopuri.


YouTube nu va mai trimite notificări pe mail începând cu data de 13 august.


Facebook vrea să combine messenger-ul de pe Facebook cu cel de pe Instagram. Am o părere foarte proastă despre asta deoarece foloseam aplicațiile în mod diferi. Motiv pentru care am începu să folosesc mai des Telegram în ultimul timp.


Ultimul update al aplicației Lightroom de pe iOS a șters toate fotografiile utilizatorilor stocate în aplicație.

- Advertisement -

Microsoft plănuiește să cumpere TikTok. De asemenea, și compania Oracle este interesată de achiziționarea aplicației.


Seria Samsung Galaxy Note20 este disponibilă în România începând de astăzi (21 august).


Umblă vestea că Bing ar lăsa utilizatorii să publice Shopping Ads gratuit în footer.


Vechiul design Facebook dispare de tot din luna septembrie și, pentru o perioadă, va trebui să ne descurcăm cu noua versiune care încă e plină de bug-uri. În opinia mea nu este o mișcare foarte bună, dar ce să-i faci dacă nu ai cum să-i contactezi direct pe cei de la Facebook.


București devine primul oraș din România cu 100% acoperire 5G în rețeaua Orange. Vitezele ajung până la 1.2 Gbps și clienții Orange care doresc să beneficieze de experiența 5G pot alege acum abonamentul Smart 15 disponibil cu internet nelimitat 5G, opțiune inclusă anterior doar în abonamentele Smart Plus 20 și Smart Plus 25.


Samsung a anunțat astăzi că a primit acreditarea Încercat și Testat pentru toate televizoarele Samsung Smart din gama 2020 din partea Institutului Regal Național al Persoanelor Nevăzătoare (RNIB) din Regatului Unit. Această acreditare este acordată pentru prima dată în industria de televizoare.

Cu o varietate din ce în ce mai largă de funcții și conținut, oamenii folosesc tot mai des pentru divertisment televizoarele lor inteligente. Prin urmare, Samsung se angajează pe deplin să ofere caracteristici complete de accesibilitate pe televizoarele sale, astfel încât fiecare utilizator să se poată bucura de conținutul preferat mult mai ușor. – a declarat Kangwook Chun, Executive Vice President of Visual Display Business în cadrul Samsung Electronics.


Noua gamă de televizoare Philips Perfomance Series – The One 2020 este disponibilă în România în două variante, seria 8505 având un stand cu finisaj argintiu mat și seria 8545 cu un stand cromat.

Philips The One, 8505 și 8545 beneficiază de specificați tehnice premium la prețul unui model mid-range, fiind o alegere excelentă pentru utilizatorii ce își doresc un televizor complet. Televizoarele sunt disponibile în 5 dimensiuni: 43, 50, 58, 65 și 70 inchi.


Orange deschide înscrierile pentru 5G Online Challenge. Acesta este un concurs destinat antreprenorilor și dezvoltatorilor de produse care desfășoară proiecte bazate pe tehnologiile 5G și IoT. Finaliștii concursului vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor primi acces la echipamente, platforme și infrastructuri de comunicații dedicate, precum și în laboratoarele 5G Orange din București, pentru teste extinse.

5G Online Challenge se desfășoară în perioada 27 august – 24 noiembrie în 3 etape (preselecție, selecție și finală), iar în concurs se pot înscrie startup-urile, spin-off-urile, studenții din universitățile tehnice ori dezvoltatorii care au un produs sau un concept de produs bazat pe tehnologiile 5G și IoT. Pentru a intra în etapa de selecție, participanții vor completa, până pe 1 noiembrie, formularul de aplicare de pe orangefab.ro/5G-challenge.


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!