Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum dezactivezi actualizările automate (Windows 10)

Cum dezactivezi actualizările automate (Windows 10)

În următoarele minute te voi învăța să dezactivezi actualizările automate din Windows 10. Cu toate acestea, înainte de toate vreau să îți spun la ce sunt bune acestea și de ce ar trebui să lași sistemul de operare să facă update.

Principalul beneficiu pe care îl ai atunci când faci update la Windows este că primești update-uri de securitate menite să îți protejeze PC-ul de cei mai noi viruși de pe internet. Așadar, personal nu îmi imaginez cum aș putea lăsa calculatorul sau laptopul fără aceste update-uri deoarece aș pune în pericol siguranța datelor mele.

Cu toate acestea, există și motive întemeiate pentru a dezactiva aceste actualizări automate. Anumite modele de PC-uri și laptopuri pur și simplu nu mai funcționează după update sau ai un laptop pe care îl conectezi foarte rar la internet și atunci când o faci nu vrei să înceapă să caute update-uri. Pentru aceste cazuri, dar și pentru altele la care nu m-am gândit, am făcut ghidul de mai jos.

- Advertisement -

Ghid dezactivare update automat Windows 10

În funcție de versiunea de Windows 10 pe care o ai, există mai multe metode de a dezactiva actualizările automate, dar în acest moment vom vorbi despre cea care funcționează pe toate versiunile. Vei vedea că nu este nimic complicat și că tot procesul durează doar câteva minute.

➤ Primul pas este să deschizi fereastra Run. Poți face acest lucru apăsând Windows+R sau dând click pe lupa din taskbar unde scrii Run ca în imaginile de mai jos.

➤ Următorul pas este să introduci services.msc în câmpul pentru text din dreapta Open:

dezactivare update Windows pasul 1

➤ Acum ai ajuns în fereastra Services unde va trebui să dai scroll până găsești Windows Update. De îndată ce găsești Windows Update, dă click dreapta și selectează Properties.

pasul 2 dezactivare update Windows

➤ Ultimul pas este de a schimba Startup type din Manual sau Automatic în Disable urmat de click pe Stop de mai jos și OK.

Felicitări, acesta a fost tot și ai dezactivat actualizările automate pentru Windows 10.

pasul 3 dezactivare update

Cum poți pune actualizările pe pauză

Dacă totuși problema nu este atât de gravă întrucât să necesite oprirea update-urilor permanent, poți alege să pui actualizările pe pauză timp de 7 zile, timp în care nu vei fi deranjat de acestea.

Pentru a activa această pauză tot ce trebuie să faci este să te duci la Windows Update Settings și să selectezi Pause updates for 7 days.

- Advertisement -

Pentru a ajunge în fereastra Windows Update Settings este necesar să mergi pe lupa din taskbar (cum am arătat mai sus) și să scrii Windows Update. Apoi poți selecta rezultatul Settings și vei vedea următoarea fereastră.

pauza windows update

De asemenea, tot de aici poți selecta orele în care nu vrei ca device-ul tău să facă update dând click pe Change active hours. În acest fel te asiguri că laptopul sau calculatorul tău nu va face update în timpul orelor în care ești activ și nu riști să te oprească din muncă sau să îți îngreuneze task-urile.

În concluzie, poți dezactiva actualizările automate pe Windows 10, dar acest lucru nu este recomandat decât în cazuri extreme și trebuie să analizezi, atât riscurile, cât și beneficiile înainte de a lua o decizie.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,304UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!