Ești aici: Calculatorescu » Știri IT » Știri din tehnologie – iunie 2021

Știri din tehnologie – iunie 2021

13-25 iunie

Microsoft a anunțat că Windows 10 va primi suport până în 2025. Probabil rămân la W10 ca sistem de operare principal până atunci și mai vedem cum va arăta Windows 11.


Philips lansează un monitor special pentru Xbox.

Monitorul Philips Momentum Designed for Xbox este proiectat special pentru a oferi o experiență unică gamerilor care se joacă pe Xbox. Integrarea noului standard HDMI 2.1 permite de acum jocurilor pentru consolă să ruleze la o rezoluție 4K și cu o rată de refresh de 120Hz pentru un gameplay ultrarapid si fluid. Philips Momentum Designed for Xbox va fi disponibil în varianta de 55 inchi (139,7 cm)

- Advertisement -

1-12 iunie

Samsung este partener de tehnologie la RADAR, primul muzeul temporar de New Media Art. Expoziția este deschisă până pe 13 iunie și poate fi vizitată la ROMAERO.

Desfășurată sub forma unui artshow de video-mapping și instalații interactive, expoziția are ca piesă centrală un avion Boeing 737 transformat într-o instalație imersivă de artă. Expoziția de artă și tehnologie prezintă peste 50 de proiecte ce îmbină arta cu tehnologiile emergente precum realitate augmentată, video-mapping, inteligență artificială, instalații interactive, game art, sound design.


Microsoft prezintă noua versiune de Windows pe 24 iunie. Vă țin la curent printr-un update de îndată ce am mai multe date despre lansare.


Facebook lucrează la un ceas cu două camere video și monitor pentru inimă. Este primul smartwatch produs de Facebook și sunt curios dacă se va ridica la nivelul pieței.


Control este gratuit până pe 17 iunie, jocul poate fi downloadat din Epic Store. Eu l-am luat deja și o să-l încerc zilele următoare.


Samsung pătrunde într-un nou teritoriu cu producția în masă a celui mai mic senzor de imagine mobil din industrie de 0,64 μm-pixel. Ne apropiem de momentul în care vom putea pune camere de supraveghere chiar în orice, mai ales că senzorul de care am zis mai sus are rezoluții de până la 4K.


Martin Garrix este noul ambasador global al JBL. Acesta va colabora îndeaproape cu JBL pentru lansările de noi produse, concerte live în cadrul evenimentelor JBL sau pentru campaniile publicitare ale brandului.

De asemenea, Harman Audio lansează noi produse în România: JBL Charge 5, JBL Live 460NC, JBL Live 660NC, JBL LIVE PRO +, JBL TOUR ONE, JBL Wave 100TWS și Harman Kardon Onyx Studio 7.

- Advertisement -

Televizoarele Samsung Neo QLED obțin certificarea „Spatial Sound Optimization” de la VDE. Iar dacă nu știi ce înseamnă asta, citește declarația lui Younghun Choi, EVP și șeful echipei de cercetare și dezvoltare a afacerilor vizuale de afișare la Samsung Electronics de mai jos:

SpaceFit Sound optimizează sunetul conținutui urmărit prin analiza mediului înconjurător al utilizatorului. Ceea ce ne dorim este ca utilizatorii noștri să se bucure de propriul televizor la capacitate maximă.


Orange Business Services Romania selectat ca furnizor de public cloud pentru ecosistemele paneuropene de educație și cercetare din România, Republica Moldova, Croația și Cehia.


Se împlinește un an de la lansarea VALORANT și peste 14 milioane de oameni îl joacă lunar în acest moment. Este unul dintre jocurile care au prins foarte bine încă de la lansare, mai ales că a fost lansat de Riot Games care are și League of Legends și au reușit să facă o campanie de promovare de succes pentru VALORANT.


Umblă vestea că și Android va opri tracking-ul personalizat. Apple deja a făcut asta, dar piața din România pare să nu fi fost afectată foarte mult deoarece avem destui de puțini utilizatori de iOS și veniturile din reclame nu au fost afectate rău. Odată cu Android cu siguranță se va schimba situația și advertiserii trebuie să se adapteze la noile medii de promovare unde trackingul nu mai poate urmări clienții peste tot pe internet.


- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!