Ești aici: Calculatorescu » Info utile » Ce este JavaScript

Ce este JavaScript

JavaScript este un limbaj de programare ce stă la baza tehnologiei WWW, alături de HTML și CSS. Deși multe site-uri pot funcționa cu foarte puțin cod JavaScript, acest limbaj este în continuare foarte căutat și permite aplicațiilor să ruleze pe internet.

Limbajul de programare JavaScript a fost dezvoltat de către compania Netscape. Inițial acesta a avut numele de Live Script, dar după lansare, Netscape a început o colaborare cu Sun pentru a dezvolta un limbaj de programare asemănător cu Java și așa au decis că acest limbaj trebuie să se numească JavaScript (de la Java și Live Script).

Acest limbaj de programare este orientat spre obiecte (vezi principiile OOP) și funcționează pe mai multe sisteme de operare, fapt ce face din JavaScript un limbaj ușor adaptabil în funcție de necesități.

- Advertisement -

Un mare avantaj pentru JavaScript în ceea ce privește un site web este faptul că permite programatorilor să creeze pagini HTML dinamice, fapt ce ajută companiile mari să arate conținut în funcție de locația sau preferința utilizatorilor.

Cu toate acestea, aproximativ 97% dintre website-uri folosesc JavaScript pentru a introduce diverse scripturi precum scriptul pentru Google Analytics sau Facebook Pixel.

În prezent, drepturile pentru JavaScript sunt deținute de către Oracle Corporation.

- Advertisement -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,041UrmăritoriÎmi place
1,303UrmăritoriVezi cont
68AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!