Ești aici: Calculatorescu » Tutoriale » Cum schimbi limba pe Windows 10 în română

Cum schimbi limba pe Windows 10 în română

Windows 10 este un sistem de operare care suportă majoritatea limbilor de pe planetă. În articolul acesta îți voi arăta cum schimbi limba pe Windoew 10 în română sau în orice limbă dorești.

Așadar, dacă ai PC-ul sau laptopul în engleză și vrei română sau altă limbă de afișare (valabil și din orice limbă către engleză), urmărind tutorialul de mai jos vei reuși să faci acest lucru în 5-10 minute în funcție de ce viteză ai la internet.

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să instalezi un pachet lingvistic în Windows 10 pentru a-l putea folosi mai apoi pentru afișare.

- Advertisement -

Cum instalezi un pachet lingvistic pe Windows 10

Deschizi setările (Windows + I este scurtătura de taste sau îl deschizi din Start.) ➤ apeși pe Time & Language – speech, region, date

pachet lingvistic instalare 1

Din meniul din stânga alegi Language.

pachet lingvistic instalare 1

Dai click pe Add a language.

pachet lingvistic instalare 31

Alegi limba pe care vrei să o instalezi și dai next ➤ selectezi opțiunile pe care le vrei și bifezi Set as my windows display language ➤ dai install

pachet lingvistic instalare 4

Cum schimbi limba de afișare în Windows 10

Dacă ai deja un pachet lingvistic instalat, nu mai trebuie să-l downloadezi, ci odată ce dai click pe Language poți selecta limba pe care dorești să o afișeze Windows 10 (dintre cele pe care le ai instalate).

După cum se poate vedea și în poza de mai jos, display language va schimba limba în care setările și celelalte texte privind File Explorer sunt afișate.

activare pachet lingvistic w10

În acest moment, cel mai probabil, calculatorul tău va cere restart și îl vei putea folosi ulterior cu noua limbă selectată de tine. Cu toate acestea, s-ar putea să existe aplicații care să apară în limba veche, dar în acest caz va trebui să intri în setările fiecărei aplicație în parte și să selectezi limba pe care dorești să o afișeze.

În încheiere vreau să-ți recomand și un tutorial despre cum activezi tastatura în română pentru a scrie cu diacritice pe Windows 10, tot de pe calculatorescu.ro.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,273UrmăritoriVezi cont
67AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!