Ești aici: Calculatorescu » Software » Ghid de creare stick bootabil Windows 10

Ghid de creare stick bootabil Windows 10

Acest ghid se adresează celor care vor să facă un stick bootabil Windows 10 pentru a-l instala pe calculatoarele sau laptopurile care nu au nici un sistem de operare sau care nu mai pornesc din cauza unor probleme.

În cazul în care cauți doar să ai ultima versiune de Windows 10 și nu funcționează Update, vei observa că în prima poză ai opțiunea de a selecta update this PC, astfel poți avea ultima versiune fără să mai trebuiască să îl reinstalezi și să pierzi toate datele de pe calculator.

Cum faci un stick bootabil Windows 10

Cei de la Microsoft au făcut acest proces foarte simplu și, spre deosebire de anii trecuți, nu mai ai nevoie să downloadezi fișierul tip ISO ca mai apoi să o copiezi pe stick cu diferite programe. Acum tot ce trebuie să faci este să introduci un stick de cel puțin 8GB într-un port USB și să descarci Windows 10 (link aici) de pe site-ul Microsoft.

- Advertisement -

După ce apeși pe descărcare vei avea opțiunea de a primi o copie Windows 10 sau de a face upgrade celui instalat pe PC. Pentru acest tutorial alegem opțiunea de a face o copie Windows pentru a o instala pe alt PC.

windows 10 update sau installation media

Următorul pas este să alegi varianta de Windows de care ai nevoie. Recomandarea mea este să mergi pe setările recomandate dacă downloadezi și instalezi pe un Laptop sau PC cumpărat în ultimii ani, iar dacă nu trebuie să te interesezi dacă PC-ul unde vrei să instalezi Windows-ul suportă arhitectura de 64 de biți și apoi să selectezi 64 sau 32 biți în funcție de rezultat.

Partea bună este că toate unitățile construite în ultimii ani suportă 64. În caz contrar, vei primi o eroare încă de la început și va trebui să repeți partea cu download, deci nu poți strica nimic.

selectarea arhitecturii de instalare windows 10

Apoi trebuie să selectezi varianta USB flash drive pentru a crea un stick bootabil Windows 10.

Ultimul pas este să dai click pe USB-ul inserat în calculator și procesul de copiere va începe. Acesta poate dura de la 10 minute până la 2 ore sau chiar mai mult în funcție de viteza calculatorului de pe care downloadezi și a conexiunii de internet. Spre exemplu, făcând toți acești pași pentru tutorial eu am reușit să-l downloadez în aproximativ 15 minute.

stick bootabil cu Windows 10

După ce procesul s-a terminat poți să iei noul stick bootabil cu Windows 10 și să îl introduci în PC-ul sau laptopul pe care vrei să-l instalezi.

Pentru instalare trebuie să urmezi pașii pe care probabil îi știi deja de la alte versiuni de Windows.

Dacă dintr-o anumită cauză nu reușești să creezi un stick bootabil pentru Windows 10 urmând instrucțiunile de mai sus, mai există și varianta prin Rufus sau Ubuntu. Acestea fiind două programe care ajută la realizarea stick-urilor bootabile pentru diferite utilizări. Este de ajuns să cauți numele lor pe Google și vei găsi și link de descărcare și instrucțiuni. Dacă ai nevoie de ajutor cu ele lasă un comentariu mai jos și voi face tutoriale separate.

- Advertisement -
Marius Călin
Marius Călin
Îmi place să testez cele mai noi gadget-uri și vreau să aduc informații relevante prin fiecare articol scris, fie el de tip review, informațional sau tutorial. În timpul liber merg la concerte, filme, mă uit la seriale sau fac fotografii pe care uneori le postez și pe Instagram.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole de pe site care s-ar putea să te intereseze:
1,063UrmăritoriÎmi place
1,250UrmăritoriVezi cont
66AbonațiABONEAZĂ-TE
Susține blogul prin afiliere
Articole recente
Parteneri
Ads
Cuprins

Aproape ai terminat de citit, îmi poți da un like pe Facebook?

Dacă vrei, te poți înscrie și la newsletter

*fără spam și îți voi trimite doar informații care cred că te interesează


No, thanks!